Rozmer kolies v TP
Rozmer kolies v TP
Zdravim vsetkych,
mam problem z rozmerom kolies zapisanom v TP(195/55/R15). Podarilo sa mi zohnat disky Alessio Futura aj s pneu akurat ze je to 205/55/R16. Auto hned ziskalo perfektny vyzor a na ceste sedi ako pribite. Akurat ze tento argument policajtom nestaci. Sice som vyviazol iba s napomenutim (rovna sa zadarmo),ale nemusim mat stale to stastie.
Volal som aj do Hondy,ale nevedeli mi pomoct,samozrejme je to uplne ina znacka aj ked auto je skoro rovnake.
Vie niekto vyriesit tento problem alebo poradit kam sa obratit? Vopred dakujem za vsetky rady.
Neviem ci sa tato tema uz riesila, ale nevsimol som si nic podobne.
mam problem z rozmerom kolies zapisanom v TP(195/55/R15). Podarilo sa mi zohnat disky Alessio Futura aj s pneu akurat ze je to 205/55/R16. Auto hned ziskalo perfektny vyzor a na ceste sedi ako pribite. Akurat ze tento argument policajtom nestaci. Sice som vyviazol iba s napomenutim (rovna sa zadarmo),ale nemusim mat stale to stastie.
Volal som aj do Hondy,ale nevedeli mi pomoct,samozrejme je to uplne ina znacka aj ked auto je skoro rovnake.
Vie niekto vyriesit tento problem alebo poradit kam sa obratit? Vopred dakujem za vsetky rady.
Neviem ci sa tato tema uz riesila, ale nevsimol som si nic podobne.
Re: Rozmer kolies v TP
Ahoj, nechápu proč kvůli tomu dělali policajti bordel. Kdyby si měl TIčko, tak tam tyhle kola máš originál. Takže se ti tam určitě vejdou a mělo by to být v pořádku. Nechápu že se kvůli tomu koukali do techničáku...kdybys tam měl nějaký 18" tak neřeknu, ale takhle zbytečně kalili vodu.
Rozdíl mezi Ti a ostatními rovery stejne zvenku jenom asi malinko jiny vyfuk a napis Ti, ktery tam ani nemusi byt.
Vubec bych se toho nebal, tohle byla spis vyjimka.
Rozdíl mezi Ti a ostatními rovery stejne zvenku jenom asi malinko jiny vyfuk a napis Ti, ktery tam ani nemusi byt.
Vubec bych se toho nebal, tohle byla spis vyjimka.
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
- Roman620ti
sežeň na ty kola krytky se znáčkem Rover, omlať límce kladivem a šmirglem strhni lesk a pak už uvěřej, že to jsou původní originální disky...
Jinak, kdyby jsi to chtěl mít ve velkém techničáku napsaný, dělaj to na stanicích na technický a registracích vozidel, myslím. Jen nevím, jestli k tomu nebudeš potřebovat nějakej papír od automobilky, která už neexistuje. Třeba poradí někdo jinej a nebo tam zkus zajet a optat se na to. To já mám na stříbrným povolené 16", ale mám tam zase 15"
Jinak, kdyby jsi to chtěl mít ve velkém techničáku napsaný, dělaj to na stanicích na technický a registracích vozidel, myslím. Jen nevím, jestli k tomu nebudeš potřebovat nějakej papír od automobilky, která už neexistuje. Třeba poradí někdo jinej a nebo tam zkus zajet a optat se na to. To já mám na stříbrným povolené 16", ale mám tam zase 15"
2x Rover 620ti
na 620Ti jsou origo 16" jinak na všeh ostatních jsou 15" takže jestli nechceš mít problémy,zajdi si na ouřad a nech si to přepsat na 16" a máš klid
U nas je ale z uradmi problem...bez nejakeho certifikatu alebo doporucenia od vyrobcu mi to len tak do technicaku nenapisu. na slovensku uz mame len jeden TP a to je format A4 a je tam napisane uplne vsetko. preto ked policajt rozbali tu stranku tak tam vidi ze to nesedi a uz je pruser. Skor by som potreboval nieco ako napr. potvrdenie od vyrobcu kolies, ze je ich mozne pouzit na dany typ vozidla.
- Roman620ti
Na druhou stranu se velkej techničák nemá v autě vozit sebou, musel bys to zamlžit...
2x Rover 620ti
Zdravím, řešil jsem tenhle problém se svým bývalým Roverem 45. Potvrzení o tom, že kola a rozměr pneumatik můžou být použité mi vydal technik od firmy, kde jsem kola kupoval. Je to už delší doba, takže nevím, co tam přesně bylo. Byla to tabulka vytažená z jakési německé databáze, kde byly všechny rozměry kol a pneumatik schválené výrobcem (tedy Roverem) pro daný typ. V TP jsem měl asi dva nebo tři - tady v tom jich bylo snad 15 včetně všech kombinací. Toto bylo orazítkováno a podepsáno technikem za tuším cca 100Kč. S tím jsem zašel na úřad a bez problémů rozměr dopsali do velkého TP. Bohužel si už nevzpomínám jak se ten dokument přesně jmenoval. Zkus se zeptat u nějakého většího prodejce kol a pneu - měli by to vědět.
Stanik ROVER 75 CDT (do 02 2010), JAGUAR S-TYPE 4.0 V8 (od 02 2010 do 06 2013), BMW E91 (od 05 2013)
Nevím to jistě, ale na Slovensku možná mají pneu napsaný v tom TP co vozí sebou.
Tohle je poznámka k českému ZTP č 3273-05, který by měl pasovat na tvoje auto:
Vozidlo splňuje ustanovení vyhlášky MD č. 102/95 Sb. s výjimkou (§/odst.):
33/3 - ovladač seřizování světlometů není prosvětlen.
Alternativně lze použít pneumatik 185/65 R15 88 H na ráfcích 5.5 JJ
x 15 ET 50 (LS), 205/50 R16 Z na ráfcích 6 J x 16 CH ET 50 (LS).
Vozidlo může mít mimořádnou výbavu (např. klimatizace, Airbag pro
spolujezdce, ABS, osvětlení zadní části interieru, el. ovládaná posuvná
střecha, tažné zařízení BRINK typ 2227, 2157 B), v tom případě se
zvyšuje pohotovostní a snižuje užitečná hmotnost o max. 63 kg.
Tohle je poznámka k českému ZTP č 3273-05, který by měl pasovat na tvoje auto:
Vozidlo splňuje ustanovení vyhlášky MD č. 102/95 Sb. s výjimkou (§/odst.):
33/3 - ovladač seřizování světlometů není prosvětlen.
Alternativně lze použít pneumatik 185/65 R15 88 H na ráfcích 5.5 JJ
x 15 ET 50 (LS), 205/50 R16 Z na ráfcích 6 J x 16 CH ET 50 (LS).
Vozidlo může mít mimořádnou výbavu (např. klimatizace, Airbag pro
spolujezdce, ABS, osvětlení zadní části interieru, el. ovládaná posuvná
střecha, tažné zařízení BRINK typ 2227, 2157 B), v tom případě se
zvyšuje pohotovostní a snižuje užitečná hmotnost o max. 63 kg.
ano , na slovensku uz mame len jeden technicak a je to obojstranna A4 a je tam napisane uplne vsetko, preto ti policajti mozu skontrolovat cokolvek. A na urade budem potrebovat nejaky original k autu ze je tam mozne pouzit takyto rozmer.Je to ako v kocurkove, clovek po dlhom hladani a vyberani najde pekne disky a nakoniec si ich ani nemoze dat na auto.
No a když zajdeš na váš registr vozidel a poprosíš úředníka, aby našel slovenský ZTP k vozidlu (jako jsem to udělal já) a budou tam ty šestnáctky napsané, tak by je do TP mohl dopsat ne?
Mě se to totiž jeví, jako že se někomu ta poznámka nechtěla opisovat, když psal tvůj techničák. Takže to bude jen jejich evidenční chyba. Je někde v tom TP napsané to číslo ZTP (základní technický popis)?
Mě se to totiž jeví, jako že se někomu ta poznámka nechtěla opisovat, když psal tvůj techničák. Takže to bude jen jejich evidenční chyba. Je někde v tom TP napsané to číslo ZTP (základní technický popis)?
Tak som sa bol informovat na urade ,ale poslali ma na ministerstvo dopravy ze oni nemaju ZTP k nahliadnutiu pre ludi ale len na interne ucely. Neveril som vlastnym usiam ked ma poslala na ministerstvo. Skusim este inu uradnicku lebo tato stara baba sa tvarila ako keby som jej zjedol obed
Ještě můžeš zkusit STK, které dělá dovozy. Tam by databázi ZTP měli mít taky. Ale radši tam nechoď v době oběda