Zarovky - halogeny do prednich svetlometu
Zarovky - halogeny do prednich svetlometu
Dalsi lama dotaz. ;] bylo mi receno, ze muj roverik sviti uplne na hov.. a ze si mam pry koupit novy zarovky... Zaroven jsem zjistil, ze je parkovaci zarovka spalena...
Pls nejaky tipy a doporuceni na kvalitni modely, typy, pripadne cely sady pro predni svetlomety? Absolutne se v tom nevyznam a v manualu jsem toho taky moc nenasel...
Pls nejaky tipy a doporuceni na kvalitni modely, typy, pripadne cely sady pro predni svetlomety? Absolutne se v tom nevyznam a v manualu jsem toho taky moc nenasel...
- Roman620ti
Re: Zarovky - halogeny do prednich svetlometu
No asi se spíš smiř, že to prostě moc svítit nebude. Už jsme vyzkoušeli hafo drahejch a značkovejch žárovek, co svítěj o 30% víc, modré světlo a takové reklamy a ve výsledku je to určo lepší než klasika, ale stejně prd vidím. Brachu už to nas*alo a koupil xenonové výbojky a večer vidí jak ve dne.
2x Rover 620ti
tnx... no udajne mam pry vysviceny zarovky, kdyz jsem se ted na jednu dival, vypadalo to, ze je snad jeste z vyroby... koukal jsem ted na nejaky philips s udajne zvysenou svitivosti o 90%, ale bohuzel par stoji skoro litr a myslim, ze to dlouho nevydrzi...
v manualu je tahle tabulka
takze jako vidim wataz, ale jsem dost zmateny z patic, zda kupovat H4, H7 atd... porad mi pls jaka patice je ten hlavni halogen a jaka je ta parkovaci...
v manualu je tahle tabulka
takze jako vidim wataz, ale jsem dost zmateny z patic, zda kupovat H4, H7 atd... porad mi pls jaka patice je ten hlavni halogen a jaka je ta parkovaci...
- Roman620ti
No parkovačka je taková ta malá mrcha, co má konec zploštělej se zahlejma drátkama, jako má třeba i Felicie, myslím že to bude 5W, a potkávací světla jsou H1, stejné jsou i v dálkách. Do těch potkávaček jdou sehnat i diody, ale to je jen na vzhled a na viditelnosti za tmy to nepřidá...
2x Rover 620ti
ok, diky za radu... asi zakoupim Osram H1 12V 55W NIGHTBREAKER do dalky a Osram H1 12V 55W Light@day na blizko.
- Roman620ti
No na tu dálku bych klidně použil nějaké obyčejné, ty dalkové svítej velice pěkně i tak. Dnes tady byl brácha a zase jsem viděl jak hrozně to tady ozářily ty xenony, mít nepotřebné 3 tácy, tak do toho jdu hned
2x Rover 620ti
Ahoj Muffe já všude osadil ty žárovky Philips blue vision xenon effect máš u toho balení i parkovačky. A životnos zatim super mám je tam 2roky a s tim dením svícením to zatím jde. A nejsou vysvícený paraboly?
- Roman620ti
Mě příjde, že ty šestistovky jako takové svítěj méně, zatím to všichni znamí říkaj, tak to asi tak bude. Nové lampy by byly určo lepší,ale když jedna stojí kolem 6000kč, tak si je asi nikdo nekoupí
2x Rover 620ti
patrik: a je to teda jen trochu studenejsi svetlo nez ty standarni? primo namodraly bych fakt nesnesl
kazdopadne tezko rict, koukal jsem ze tyhle xenon effect maji na sobe najakou modrou vrstvu, ktera nepochybne filtruje par (mozna i desitek) vykonu ty zarovky...
kazdopadne tezko rict, koukal jsem ze tyhle xenon effect maji na sobe najakou modrou vrstvu, ktera nepochybne filtruje par (mozna i desitek) vykonu ty zarovky...
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro info -- ty zarovky mas v R600? Kolik najedes rocne km? Osobne pouzivam OSRAM SilverStar (zkousel jsem i CoolBlue a novy NightBreaker, ale odradila me jejich zivotnost -- max. 5000 km (coz je pri mem provozu max. 3 mesice). Holt ty H1 hori jak na bezicim pasu, horsi jsou snad uz jen H7 v nekterych autech. S temi SilverStary to sviti celkem pekne.Patrik píše:Ahoj Muffe já všude osadil ty žárovky Philips blue vision xenon effect máš u toho balení i parkovačky. A životnos zatim super mám je tam 2roky a s tim dením svícením to zatím jde. A nejsou vysvícený paraboly?