Robo píše:Ohledně tý spotřeby mam zajímavej poznatek s tímto motorem,jednalo se sice o coupe,ale bylo to tak zásadní a motor to byl stejnej,jezdil jsem s ním asi půl roku a spotřeba byla doslova hrozná,tj. s lehkou nohou 10l. a naplno 15 a víc.Vůbec by mě nenapadlo s tím něco dělat,motor měl už sice 180t. km,ale jezdil pořád slušně,z nuly na sto ve dvou za 7vt.,což šlo,ale začal brát olej trochu víc a tak jsem změřil tlaky,to jsem se dost zhrozil,některý válce měli 8 a dva 9,takže jsem musel namontovat nový kroužky(záběhový Getze) a nový ojniční ložiska i hlavní,jelikož klika byla už měněná,nemusela se brousit.Výsledek byl ohromující,po ujetí 1000km,tj. po záběhu kroužků se dalo zase pořádně jezdit,motor byl super,ale hlavně spotřeba byla na 7l. při solidní jízdě a při rychl. okolo 150 i akcelerování zůstávala na deseti litrech.Po té jsem auto prodal na moravu a nový majitel mi volal po půl roce a spotřebu sám potvrdil,takže jsem se nespletl.Chystam se ted pořídit taky 620 ti,tak první asi bude revize motoru,vřele doporučuji,mě to tehdy vyšlo na pět tisíc(myslím tím materiál,práci jsem si dělal sám),věřte že se to vyplatí!
Čau,
přesně tak:)Zvýší se ůčinnost a to pak je rozdíl jako pipka:)Můžu se zeptat kolik má bejt tlak když jsou kruhy ok a jaké jsi dosáh po výměně?nechce se mi to počítat

Honoval jsi aspň trochu stěny když jsi to měnil nebo jaký si měl povrch válce?Na kolik tě vyšli kroužky?Já můžu mít od MAHLE sadu na válec za 700kč:)Jaký byla mezera mezi konci kroužku před a po?
A ložiska na kliku jsi sehnal přímo na Rover 620Ti?NEbo jsi tam dal ty na slabší verzi?Já sem hrozně dlouho sháněl ložiska a nakonec sehnal.Tak prosim napiš jaké si sehnal, kde, za kolik a pro co byly určené.Čím si měřil vůli mezi pánví a čepem?Já budu kupovat plastigage z czechmot.Tak jestli nevíš kde se dá koupit v Praze:)A co jsi použil na ložiska na namazání před sestavením?Olej nebo specialní přípravek, jaký?Pokus se prosím napsat co nejvíc, budu ti vděčnej:)
Oči se mi klíží, chce se mi spát, čau.

Miluji Rover Club. T16 turbo power.