BARO čidlo

Odpovědět
Fourde

BARO čidlo

Příspěvek od Fourde » ned bře 09, 2008 1:33

Zdravím všetých..
som majitel 620Si cca 2 mesiace no hned na začiatok mám "menší" problém. Svieti mi kontrolka EPC alebo porucha ECU. Mal som problém zohnať niekoho, kto vyčíta chybu. Nebudem menovať sevis, s ktorým som sa telefonicky dohadoval mesiac a pol, prešiel som 130 Km na to, aby mi 20 minut stepovali okolo auta a hladali šteker na diagnostiku. Strávil som tam pekný den a to, aby mi povedali, že to nevedia a obrali ma o 400Sk a to nerátam čas a benzín a tie blbosti čo mi natrepali (ponukli mi vdzuchovu klapku za 600EURO, no nekup to..). Nevadí... Po troche snahy som na systém došiel sám, na nete som vyčmuchal návody, postupy a popis kódov. ECU mi hlási chybu č.13, čo je porucha čidla atmosférického tlaku. Mal by byť pripojený k riadiacej jednotke, čo je horšie - privarený. Má niekto s týmto skúsenosť? Inak riadiacu jednotku som resetoval, nepomohlo. Niekde som čítal, že treba vymeniť celú ECU :shock: povedzte mi, že nie.....

Big.T
Kontaktovat uživatele:

Re: BARO čidlo

Příspěvek od Big.T » ned bře 09, 2008 12:30

Fourde píše:Zdravím všetých..
som majitel 620Si cca 2 mesiace no hned na začiatok mám "menší" problém. Svieti mi kontrolka EPC alebo porucha ECU. Mal som problém zohnať niekoho, kto vyčíta chybu. Nebudem menovať sevis, s ktorým som sa telefonicky dohadoval mesiac a pol, prešiel som 130 Km na to, aby mi 20 minut stepovali okolo auta a hladali šteker na diagnostiku. Strávil som tam pekný den a to, aby mi povedali, že to nevedia a obrali ma o 400Sk a to nerátam čas a benzín a tie blbosti čo mi natrepali (ponukli mi vdzuchovu klapku za 600EURO, no nekup to..). Nevadí... Po troche snahy som na systém došiel sám, na nete som vyčmuchal návody, postupy a popis kódov. ECU mi hlási chybu č.13, čo je porucha čidla atmosférického tlaku. Mal by byť pripojený k riadiacej jednotke, čo je horšie - privarený. Má niekto s týmto skúsenosť? Inak riadiacu jednotku som resetoval, nepomohlo. Niekde som čítal, že treba vymeniť celú ECU :shock: povedzte mi, že nie.....
Nebyl by odkaz ne ten navod s popisem kodu??? :wink:

Fourde

Příspěvek od Fourde » ned bře 09, 2008 13:41

Treba pozerať Accord 95/98

http://www.phearable.net/tech/mil/troublecodes.html

Na Honda fore písali, že budem musieť kupiť ridiacu jednotku :(
Presne toho som sa bál

Fourde

Příspěvek od Fourde » ned bře 09, 2008 13:48

Fourde píše:Treba pozerať Accord 95/98

http://www.phearable.net/tech/mil/troublecodes.html

Na Honda fore písali, že budem musieť kupiť ridiacu jednotku :(
Presne toho som sa bál
ešte toto:

Atmospheric Pressure (PA) Sensor

This sensor converts atmospheric pressures into voltage signals and sends them to the ECU. The signals then modify the basic injector duration to compensate for changes in the atmospheric pressure.

The PA sensor is located inside the passenger compartment of the vehicle, usually next to the ECU. On some models, it is contained within the ECU.

Fourde

Příspěvek od Fourde » pon bře 10, 2008 9:01

Tak som to zblbol.... neukazuje to chybu 13 - porucha BARO, to som si asi domyslel ale chybu 12. Išiel som si to včera ešte raz overiť. Lavá kontrolka má indikovať chybu ECU a pravá chybu jednotky pre radenie rýchlostí, ale ja nemám automat, tak to neriešim. Tá lává kontrolka oznamuje chybu 12 - jeden dlhý signál = 10 + dva kráthe = 2

http://www.youtube.com/watch?v=69A5JCA933w

Vie mi niekto poradiť čo to je za senzor?

12
Accord Civic CRV CRX Del Sol Odyssey Prelude
85-98 86-98 * n/a 85-91 * n/a 95-98 85-98
EGR Lift Sensor (Exhaust Gas Recirculation)
defective circuit or unplugged / defective sensor
* not a valid code if car is not equipped with an EGR valve (some Civic models are not)

assa

Příspěvek od assa » úte bře 11, 2008 14:12

Funkce EGR ventilu je jednoduchá: Propojuje výfukové potrubí se sáním takovým způsobem, že část výfukových plynů se nasává do motoru zpět společně s filtrovaným vzduchem. Cílem je snížit emise výfukových plynů.Většinou bývá zanešený,takže vyčistit.Někdy to nepomůže tak se musí vyměnit.U některých vozů se dá zaslepit,ale pak asi bude problem na emisích.
R45 1.6.+LPG-1.04Kč/km

Fourde

Příspěvek od Fourde » úte bře 11, 2008 20:34

Ano, vyčmuchal som návody a asi ho zablendujem - nech sa namna nikto nehnevá, ale nasávať výfukové plyny ??? Jednoznačne musí klesať výkon koli teplote výparov, entalpia nepustí...

vdaka za help

Odpovědět