Nakonec sem si koupil supersvitivy od Bosche a je to mnohem lepsi a nemusel sem kupovat xenony. Jinak s STK by problem byt nemel, protoze je na to stk vzdycky muzes vymenit zpatky

Protože všechny zamodralé žárovky jsou šmejdy, které vyrábí nějaké prasata. Vlákno v žárovce musí být umístěno naprosto přesně ve všech třech rovinách, jinak nejde světlo seřídit, protože rozhraní světla a stínu je neostré a rozplizlé. Ještě jsem nikdy nenarazil na kvalitní modrou žárovku, a že jich musím denně seřizovat několik. A zvýšená svítivost? To je jen pocit. Sklo žárovky je ztmaveno domodra, takže propouští asi jen 70 % světla. Takže zvýšený příkon snad, jinak nic.Zakar píše:Já mám na šestistovce pouze žárovky H1 se zvýšenou svítivostí (modré),světlomety mám správně seřízené a přesto na mě spousta protijedoucích řidičů bliká,protože se jim zdá,že je oslňuji.
Hombre píše: Protože všechny zamodralé žárovky jsou šmejdy, které vyrábí nějaké prasata. Vlákno v žárovce musí být umístěno naprosto přesně ve všech třech rovinách, jinak nejde světlo seřídit, protože rozhraní světla a stínu je neostré a rozplizlé. Ještě jsem nikdy nenarazil na kvalitní modrou žárovku, a že jich musím denně seřizovat několik. A zvýšená svítivost? To je jen pocit. Sklo žárovky je ztmaveno domodra, takže propouští asi jen 70 % světla. Takže zvýšený příkon snad, jinak nic.. Jinak souhlasím, že xenony svítí lépe, ale zase musí ta výbojka být přesně, a samozřejmě je tu ten problém se schválením + ostřikovače a automatické nastavení sklonu.
Asi budu muset udělat nějakou statistiku, problém je v tom, že když je dobrá žárovka, tak se značku nedozvím, protože prostě seřídím světlo a žárovku nevytahuju. Tak ti můžu akorát říct, který jsou vyloženě špatný: kromě žárovek bez označení jsou velice špatné žárovky s označením AIA, to i když má zákazník náhradní žárovku této značky, je vždy špatná. Nic moc jsou i Autolamp, bohužel se mezi zmetkama objevují i Osram, Philips a Bosch. Ale ty méně. Tak doporučuju nějakou značkovou, kterou jsem nejmenoval.max80 píše:Hombre, mas-li zkusenost, poraď pls nejaky dobry halogenovky H7. Tyhle sHIT(D) sadynechci, jen proste nejakou dobrou a osvedcenou zarovku, se kterou neco uvidim. Zadny modry, to je na paradu, presne jak pises.
Dekuji
Něco takového bych tam dal klidně taky, jaká je cena? Narva ani Tungsram nemívá problém.max80 píše:Diky, ja jsem pouzival a pouzivam NARVY (jejichz distributorem je prave Autolamp). Nevim, jestli je tam souvislost ohledne smejdovosti, ale NARVA je tusim z NDR...a mne vydrzeli Narvy H4 (obycejny) v R200 asi 35.000 km...
Uvazuji o Range Power White (NARVA), kdy prikon je 55W a 4100 K, nemas s timhle zkusenost? Diky za odpoved