cukání motoru 620SDi
-
Re: cukání motoru 620SDi
cukani pri volnobehu jsem resil rok....ted me vymenil rozvody a je klid ,byl volnej remen na cerpadle a cukalo to silene,jeste driv na volnobezny otacky motor cukal a nekdy i chcipnul,byl to kabel co vede od prvniho striku ke konektoru..stacilo snim zahejbat a zacalo to skytat..ale vetsinou se rosvitila kontrolka zluta,,,ted uz jen zjistit proc kolisaji otacky pri volnobehu pri jizde
- Dragon
- Kontaktovat uživatele:
Rozvody plánujem menit v blizkej dobe tak uvidíme čo s toho bude. Ináč servisak mi na to trhanie povedal že to vypadá ako keby jedna tryska vynechávala a išlo to na 3 válce.
2x Rover 620 Sdi
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Kouří to ?Dragon píše:Rozvody plánujem menit v blizkej dobe tak uvidíme čo s toho bude. Ináč servisak mi na to trhanie povedal že to vypadá ako keby jedna tryska vynechávala a išlo to na 3 válce.
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
-
me to kouri dost...ale otacky kolisaji pri volnobeznych otackach jen kdyz jedu....kdyz stoji tak ne e
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se jen tak pohupuje ručička otáčkoměru, tak to mi na 620SDi dělala taky ... celých 100 tisíc km jí to vydrželo a houpala se pořád stejně, tak jsem to nazval "vlastnost", nikoliv "vada"
Ale tu kouřivost bych raději řešil, svědčí to o tom, že je něco špatně. Pokud tedy nekouří jen pod plným plynem, to jsem za sebou párkrát pozoroval taky slušný oblak
Ale tu kouřivost bych raději řešil, svědčí to o tom, že je něco špatně. Pokud tedy nekouří jen pod plným plynem, to jsem za sebou párkrát pozoroval taky slušný oblak
- Dragon
- Kontaktovat uživatele:
mne to zas nejak extra nedymí, len s ním trhá. Presnejšie povedané je to také ako keby ma niekto chytil za zadok a pustil, len ho tak nejak pridusí. Pri pridávaní plynu to vobec nerobí, len na volnobehu otačky kolíšu a za jazdy to nejak dusí do tých 2000 otáčok. No a nerobi to stále raz to týzden ide parádne potom to zas mesiac blbne. A niekolko krat sa mi stalo že ked na volnobehu kolísali otačky a pomaly som začal pridavať plyn tak važne išiel jak traktor, celé auto triaslo kym sa chytil a mal mormalne otáčky.
2x Rover 620 Sdi
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nemůže to být nějakým čidlem (MAF, lambda, atd.)? Zkusil jsi diagnostiku? Není sice samospasitelná, ale napovědět by mohla.
- Dragon
- Kontaktovat uživatele:
Na diagnostike so bol sice nie origo rover len u nas v servise a už som to tu raz písal že jediné divné boli mínusové teploty paliva, chladiva a neviem čoho ešte a to boli pálky že -60 stupnov atd. Bolo mi v tedy povedané že čidlo teploty kapaliny. Tak som ho vymenil a diagnostika stale kecá to iste. S origo rover diagnostikou zistia viac alebo len to čo ostatný?
2x Rover 620 Sdi
- Dragon
- Kontaktovat uživatele:
Zdar páni kluci,
vraciam sa k téme po dlhšej dobe. Roverom nič nové stále trhá a už som v ňom vymenil všetky čidlá a aj čerpadlo.Jediné čo som ešte nevimenil je váha vzduchu a trisky. Váhu som skusil vymeniť z druhej 600 ale s nou to bolo ešte horšie.
jedine čo som cez rok vypozoroval je že ked je teplo tak šije fest a v zime zase ide pekne.
A další postreh je že ked sa naštartuje a má otáčky cca 800-900 tak aj jazdí pekne a na volnobehu netrhá.
Potom si sám "upravý" otáčky na cca 500 a to už počas jazdy trhá, otáčky kolíšu.
Čo vlastne riadi otáčky motora, čerpadlo alebo riadiaca jednotka?
a mohla by to sposobovať váha vzduchu alebo trisky?
dik za odpovede
vraciam sa k téme po dlhšej dobe. Roverom nič nové stále trhá a už som v ňom vymenil všetky čidlá a aj čerpadlo.Jediné čo som ešte nevimenil je váha vzduchu a trisky. Váhu som skusil vymeniť z druhej 600 ale s nou to bolo ešte horšie.
jedine čo som cez rok vypozoroval je že ked je teplo tak šije fest a v zime zase ide pekne.
A další postreh je že ked sa naštartuje a má otáčky cca 800-900 tak aj jazdí pekne a na volnobehu netrhá.
Potom si sám "upravý" otáčky na cca 500 a to už počas jazdy trhá, otáčky kolíšu.
Čo vlastne riadi otáčky motora, čerpadlo alebo riadiaca jednotka?
a mohla by to sposobovať váha vzduchu alebo trisky?
dik za odpovede
2x Rover 620 Sdi
-
- Kontaktovat uživatele:
Všechny konektory jsi prostříkal? Hlavně ten od prvního vstřikovace?
Rover 620 Sdi už je u Olsona
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
-
- Kontaktovat uživatele:
Mě 220SD (66kw tzn. k čerpadlu ani kulatej konektor neni), taky mírně cuká, jenom okolo 2tis. otáček a jenom při lehký noze, na plnej, když nafoukne turbo už to nedělá nic špatně, nehulí to, kontakty jsem čistil, váhu vzduchu taky Naštěstí to neni nic zásadního
- Dragon
- Kontaktovat uživatele:
Všetko je prestriekané aj stokrát. a stále nič. Ten prvý vstrekovač by to nemohol robiť ak by bol zlý??Venda 620 SDI píše:Všechny konektory jsi prostříkal? Hlavně ten od prvního vstřikovace?
2x Rover 620 Sdi
-
- Kontaktovat uživatele:
To by asi mohl. Ale diagnostika by to ukázala. Já měl špatnou zásuvku na kabelu od toho vstřikovače. Spojil jsem to konektorama a je klid
Rover 620 Sdi už je u Olsona
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Cukání motoru při jízdě - příčina špatný kontakt budˇ kulatý konektor u čerpadla nebo další dvě zasuvky jsou na pravém podběhu. Přihnout, napružit kontakty a prostříkat.
Cukání motoru na volnoběh - špatně nastavená hlava vstř. čerpadla. Lze seřídit na autě ale musí to člověk umět.
Cukání motoru na volnoběh - špatně nastavená hlava vstř. čerpadla. Lze seřídit na autě ale musí to člověk umět.
- Dragon
- Kontaktovat uživatele:
čerpadlo mi menili v lete v Bosch servise. tak by mohlo byť nastavené dobre. teda aspon si myslím
ake dve dalšie zásuvky u praveho podbehu si mal na mysli?? som myslel že k čerpadlu je len tá gulatá.
ake dve dalšie zásuvky u praveho podbehu si mal na mysli?? som myslel že k čerpadlu je len tá gulatá.
2x Rover 620 Sdi