Kolik litrů je rezerva u SDi??
Kolik litrů je rezerva u SDi??
Čus chlapi, poprvé za dobu co mám auto, tak se mi rozsvítila kotrolka rezervy chci se jentak pro info zeptat kolik litrů ještě je v nádrži v okamžiku, kdy se kontrolka poprvý rozsvítí?
Re: Kolik litrů je rezerva u SDi??
Zdravim, u 200ky se stejnym motorem je cca 5l, takže by to mělo být stejný
Tak u 600 by to mohlo bejt víc ne? přeci jen je to o dost větší, tak by tam mohla být i větší rezerva, doufám, že mi odpoví někdo kdo má taky 600
-
- Kontaktovat uživatele:
U benzíňáka se mi asi 10krát stalo, že jakmile začla prosvěcovat auto začalo chcípat... Moc bych se tim neřídil, je možný, že bude ukazovat blbě. Předpokládám, že odvzdušnit palivovou soustavu zrovna každý řidič nezvládá a nemá sebou 17 plochý klíč a nářadí na sundání krytu motoru
- Roman620ti
Na rezervu s tíčkem se dá najet i 100km, mělo by to mít rezervu kolem 10litrů. Nevim ale, jak to má sdičko, které má poloviční spotřebu, ale nádrž bude teoreticky stejná na 65l.
2x Rover 620ti
Tak zatim najeto 40km na svítící kontrolku a zatim to jede, ale mám trochu strach, abych někde nezůstal, tak stejně zajedu natankovat jen mě zajímalo, jak dlouho dyštak ještě pojedu
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky by mě to zajímalo, ale na metodu pokus-omyl nemám gule
Rover 620 Sdi už je u Olsona
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Najel jsem cca 40 km, taky sem nějak na víc neměl gule
- walkerik11
Zdravím páni. Mne sa vždy rozviesti pri 15 litroch. Mám to overené, pretože tankujem doplna
BEFORE: Rover 414Si, Nightfire Red, 1996 http://img594.imageshack.us/img594/5498/dsc00076y.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
NOW: Rover 620 SDi, Pearl British Racing Green, 1998 http://img838.imageshack.us/img838/6373/600ka.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
NOW: Rover 620 SDi, Pearl British Racing Green, 1998 http://img838.imageshack.us/img838/6373/600ka.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
To by znamenalo, že by tam na rezervě mělo bejt na ještě víc jak 200km?? To je docela hodně
-
- Kontaktovat uživatele:
Nooo, doplna znamená i naplněný hrdlo nádrže, což by klidně 3 litry bejt mohly. Ale 10l by tam být mělo. Já mám u benzína totiž malinko provalenou nádrž zrovna v místě kde je palivová pumpa a plovák to má na druhý straně nádrže
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
R600 ve všech verzích má nádrž 65 litrů a podle návodu je rezerva 15 litrů. Tomu odpovídají i moje zkušenosti s SDi, kdy nebylo problém na rezervu najezdit dalších 200 km, než jsem tankoval.
Ale jak psal Johny, nemusí po letech ukazovat správně. Doporučuji sledovat spotřebu a řídit se také nájezdem. Není to tak složité spočítat.
R200 (RF) má nádrž 50 litrů a rezerva by měla být také 15 litrů. Nemá ale kontrolku rezervy, takže opatrně. Prostě když ručka palivoměru padne k nule, tak natankovat.
Ale jak psal Johny, nemusí po letech ukazovat správně. Doporučuji sledovat spotřebu a řídit se také nájezdem. Není to tak složité spočítat.
R200 (RF) má nádrž 50 litrů a rezerva by měla být také 15 litrů. Nemá ale kontrolku rezervy, takže opatrně. Prostě když ručka palivoměru padne k nule, tak natankovat.