Ahoj kluci - a samozřejmě mladá paní Wellinko(či slečno?), tak jsem to dnes opět odstrojil a po kontrole jsem zjistil, že už to ani nebudu zpět kompletovat.
Takže jak to tam vypadá:
to dření či drnčení se projevovalo poslední týden - jakmile jsem začal přidávat plyn, už na 2000ot se to začalo ozývat, předtím to jen kvílelo a úpělo a jen párkrát jakoby zadrnčelo. Minulej víkend jsem to měl rozdělaný, tak můžu porovnávat, co se tam změnilo. čili klasickej postup - odendat baterku, filtrbox a hadice, abych tam mohl nakouknout. Už když jsem odstrojoval hadici vycházející z turba do chladiče, tak jsem objevil něco, co tam týden předtím nebylo. A tím byl KOVOVÝ PRÁŠEK nalepenej na stěnách hadice v jemný olejový vrstvě! Což stačilo k tomu, že už to auto nevyjede. Někde to skutečně dře. Další pohled pak na lopatky. Zjistil jsem, že osička turba není vyosená do stran (je v podstatě bez vůle), ale může se minimálně o milimetr posouvat v podélný ose. Což znamená, že jakmile to výfuk po přidání plynu natlakoval, osička se vysunula směrem dopředu a lopatky začaly škrtat o plášť turba v prostoru vstupu vzduchu od filtru. Taky jsou na jejich hranách už vybroušený zuby!!!!
To SEBA: takže vidíš, že je možný škrtání lopatek bez následný destrukce!
Takže jdu skutečně do novýho turba. Repas vylučuju, nehodlám do toho vrazit tisíce, abych třeba za půl roku či rok kupoval stejně nový. Souhlasím s Romanem, že by bylo pak tisíc výmluv, proč si zato může majitel a ne oni.
Kde ho koupím, je zatím nejistý. Zřejmě od Angličanů (RimmerBros), ale chci si nejdřív zjistit, jak to je s jejich DPH. Jestli to tady můžu odečíst. A poprosil bych Wellinku, kdyby mi dodala cenu a dodací lhůtu. Nebo jsem to tady někde přehlídnul? V SZ ti posílám VIN.
Samozřejmě až bude turbo venku, tak provedu podrobnou fotodokumentaci. To nemůžu neudělat. A bude detailní, jsem fotograf na vedlejšák (fotím svatby apod. - to jen kdybyste se chtěl někdo ženit

), tak výbavu mám, abych mohl jít do detailu.