Ventilatory

Odpovědět
Dragon
Kontaktovat uživatele:

Ventilatory

Příspěvek od Dragon » sob črc 19, 2008 21:12

zdravičko páni, memali ste niekto problem s ventilatormi na chladiči? Poslednych par dni zistujem
že stale točia. teda skoro stale, ked otočim klučom tak prve co pocujem su ventilatory potom akoby chceli
vypnut ale roztocia sa znova. občas na chvilu zhasnu a potom sa zas len vrtia. Nemali by sa oni tocit iba ked
sa dvihne teplota motora? inac teplotu motora mam stale vpohode. Nemoze byt pokazene nejake čidlo na chladiči? :roll:
2x Rover 620 Sdi

SKoudis
Kontaktovat uživatele:

Re: Ventilatory

Příspěvek od SKoudis » sob črc 19, 2008 22:48

Taky mám podobný problém, jen že mě to začne chladit včas.. a nevrtí se pořád. Jináč já mám problém ten, že nevím jak je napojit. Mám rover 820Si rv:94 a nevím jak kam kde kdy jak napojit všechny ty drátky :cry: Prostě mám to hozený přímo na baterku. Není to dobrý.. vůbec ne, ale lepší chladit než vyvřít... Nebo si nechat puknout expanzní nádržku.

Zakar
Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz

Příspěvek od Zakar » ned črc 20, 2008 21:53

A ty ventilátory se ti točí i při vypnuté klimatizaci ???
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L

SKoudis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SKoudis » ned črc 20, 2008 23:45

To byla otázka na mě? Protože pokud jo, tak mě nejede klima :cry:

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon » pon črc 21, 2008 8:01

Zakar píše:A ty ventilátory se ti točí i při vypnuté klimatizaci ???
no mne sa ty ventilatory vrtia aj bez zapnutej klimy.
a este jeden postreh z vikendu, pocas potuliek som zistil ze mi nejako slobo chladi
klima prakticky vobec(lebo ked som ju vypol tak isiel taky isty vzduch z vonku) a to ju asi pred 3tyzdnami
plnili, no a vzdy sa tocili ventilatory bez ohladu nato ci bola klima pustena alebo nie. mozu furt zapnute ventilatory znižit ucinok klimy :shock:
2x Rover 620 Sdi

Zakar
Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz

Příspěvek od Zakar » pon črc 21, 2008 8:50

Pokud se ti točí ventilátory i při vypnuté klimatizaci a studeném motoru tak zkus odpojit termospínač větráku.A nebo ho rovnou vyměň.
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L

novda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novda » pon črc 21, 2008 8:57

Zapnute ventilatory urcite neznizia ucinok klimy, pretoze prave tie sa staraju o prudenie vzduchu cez chladic ked auto stoji alebo idem velmi pomaly. mam tiez 620 SDi a klima tiez nestiha chladit ked idem na kratku vzdialenost alebo stojim niekde v zapche. Pytal som sa odbornika a ten povedal ze klima je funkcna u starsich aut tak do 28 stupnov, a ze ked je auto rozpalene od slnka na 50 a viac tak to stihne ochladit za velmi dlhý cas. preto ju ani na kratke cesty po meste nezapinam, radsej otvorim okna. Inak ventilatroy by sa nemali tocit napr ked ides, nejakou vasou rychlostou lebo vtedy to staci chladit napor vzduchu.
Ventilatory mam tiez zapojene priamo z baterky a tocia sa stale. dufam ze to vydrzia...tak stastne cesty...

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon » pon črc 21, 2008 11:50

Zakar píše:Pokud se ti točí ventilátory i při vypnuté klimatizaci a studeném motoru tak zkus odpojit termospínač větráku.A nebo ho rovnou vyměň.
ten termospinač vetraku je jeden s tych 2 cidiel na vrchu chladica alebo je to niekde inde schovane
2x Rover 620 Sdi

tobias

Příspěvek od tobias » čtv črc 24, 2008 7:51

Novda: Já jí právě používám jenom ve městě. Ikdyž je venku 30 a stojí celou dobu na sluníčku, tak potom stačí zapnout, počkat tak 2 minuty a už abych si bral rukavice na volant, aby mě nezábly ruce :lol: Mimo město otevřu šíbr, pustím foukání a je krásně :D

Dragon: počkej, nechaldí ti skoro vůbec? Tak jí zapni, otevři motor a sáhni na nějakou z hadic od klimy...pokud je studená, tak tak je to ok. Pokud ne, tak ti to vážně nechladí. Když jí zapneš, tak se ti spustí "sahary" nebo ne? Popřípadě kompresor?
prodany Rover 620ti :(
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon » ned srp 31, 2008 10:51

Páni nemate niekto skusenosti s vymenou spinačov ventilatora na chladici? drži ich nejaky plastovy kruzok a nerad bych ho urval :roll: . Ma sa to nejak pootocit alebo potiahnut?
dikes za radu
2x Rover 620 Sdi

Odpovědět