letní PNEU 205/55/R16
letní PNEU 205/55/R16
Ahoj, tak podle nadpisu je jasný o co jde. Sháním už radši s předstihem letní gumy 205/55/R15 s rychlostním indexem W (270km/h).
Obchodů je spousta a slevy si vyhledám sám, ale rád bych od vás slyšel osobní zkušennosti, které nebudou ovlivněné tím, že máte na skladě 3000 Barumek potřebujete se jich zbavit než shnijou ) jinak nic proti Barumu!
Tak pište na čem jezdíte, jak jste s nimi spokojení a co byste mi doporučili. Předem říkám, že za ně nechci dát víc jak 2500/kus. Takže radit mi micheliny nemá moc cenu. Ale třeba Continental 2 nebo Pirelli P6 už nejsou tak nereálný.
Předem díky za reakce a rady.
Obchodů je spousta a slevy si vyhledám sám, ale rád bych od vás slyšel osobní zkušennosti, které nebudou ovlivněné tím, že máte na skladě 3000 Barumek potřebujete se jich zbavit než shnijou ) jinak nic proti Barumu!
Tak pište na čem jezdíte, jak jste s nimi spokojení a co byste mi doporučili. Předem říkám, že za ně nechci dát víc jak 2500/kus. Takže radit mi micheliny nemá moc cenu. Ale třeba Continental 2 nebo Pirelli P6 už nejsou tak nereálný.
Předem díky za reakce a rady.
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
O pirelli P6000 sem uvazoval uz loni, to sem kupoval na omegu 205/65x15 ale bylo tezky je sehnat za dobrou cenu. Kdybych letos sehnal na rovera za 1800, tak je to super....ale obavam se, ze s tim rychlostnim indexem, kterej je predepsanej v technicaku budou o dost drazsi. Ony tam maji byt do 270km/h...a ty vysokorychlostni gumy maj tu cenu vejsAnderN píše:Dovolim si reagovat ... mam na originalnich 16" litych kolech Rover osobni zkusenost s pneumatikami Pirelli P6000 rozmeru 205/55x16 a mohu jen doporucit. Minuly rok z jara jsem je sehnal v akci na internetu za cenu kolem 1800,- Kc/ks.
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
-
Já myslím, že pokud nemáte Ferrari, rychlostní index je u Roveru tohoto typu naprosto nepodstatný. Za 1800 výběr moc nebude, takže bych asi volil do ceny 2.500kč, nějaké "značkové žvějkačky" Na STK i policii je rychlostní index ukraden, zajímá je rozměr.tobias píše: O pirelli P6000 sem uvazoval uz loni, to sem kupoval na omegu 205/65x15 ale bylo tezky je sehnat za dobrou cenu. Kdybych letos sehnal na rovera za 1800, tak je to super....ale obavam se, ze s tim rychlostnim indexem, kterej je predepsanej v technicaku budou o dost drazsi. Ony tam maji byt do 270km/h...a ty vysokorychlostni gumy maj tu cenu vejs
To si právě nejsem tak jistý, protože ten můj rover má reálnou maximálku lehce pod 245...a cestovní rychlost 200 dlouhodbě není problém a to už nebudu riskovat gumy s indexem treba do 180.Mirek 1234.cz píše: Já myslím, že pokud nemáte Ferrari, rychlostní index je u Roveru tohoto typu naprosto nepodstatný. Za 1800 výběr moc nebude, takže bych asi volil do ceny 2.500kč, nějaké "značkové žvějkačky" Na STK i policii je rychlostní index ukraden, zajímá je rozměr.
A jak sem psal už na začátku, tak počítám s cenou kolem těch 2500/kus. ..je to drazší, ale co sem zkusil, tak na gumách se vážně nevyplatí nějak moc šetřit, mají menší životnost, horší vlastnosti a nakonec se stejně neušetří
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
jojo, nema to cenu riskovat...nevim co by se tem gumam mohlo stat, ale kvuli necemu tam ty indexy budou ikdyz aspon bych jezdil po dalnici pomaleji potom to zere i patniky kolem silnice.AnderN píše:Mno jo, holt mas pod kapotou 200 kobyl, tak to chce odpovidajici obuti. Na lacinych pneu muze jit podle me v tomto pripade klidne o zivot.
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Re: Pirelli P6000
Fakt jo? P6000 spousta lidi chvalila...ale tohle je presne to, proc se tady ptam )max80 píše:Tak P6000 NIKDY VICE !!! (195/55/R15)
Neskutecnej kraval i pri nizsich rychlostech...
Byly mi doporuceny Toyo Proxes T1, ale zustavam u "svoji" znacky...
Kazdopadne Toyo? Co to je? Je to neco jako Kleber je vlastne Michelin, tak Toyo je co?
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
-
Já tedy nevím, ale na P6000 jezdívalo leta "1/3 německa", nechce se mi věřit, že by léta Pirelli produkovala shit . Neměli jste je nazuté proti směru, nebo starší ztvrdémax80 píše:Ja jsem taky na Pirelli slysel chvalu, ale zazit je uz nikdy nechci, teda alespon ne ty 6000-ky. Ja jsem je na aute koupil, takze nasledovala rychlaaaa vyyyymena a bylo!
Udajne jsou P6 (P7) mnohem lepsi a hlavne tissi. Ale to je jen "jedna pani povidala." Kamo je mel na ochcavii a liboval si...
Mám dva Range Rovery, na jednom Michelin, na druhém Pirelli 255/55/18 a Pirelli lépe řeže zatáčky i když táhnu 3t s vlekem. Michelin nenechává žádný zvláštní dojem, taky fungují výborně.
Pirelli občas koupím na nějaké auto, ale nikdy jsem neměl problém. Mám zkušenost se zimními Pirelli winter a dobrý.
-
Ceny velmi kvalitních pneumatik začínají stejně min o 1/3 víše, než podle ceny první značkové. Na CZ silnice (a 130km/h) je to asi jedno, stačí jakákoli značková pneumatika. Jak se guma jmenuje "jinak", alespoň já jí nevěřím. Kvalita je prostě za peníze, ale možná se pletu a taková Barum, nebo Kormoran... může být nad 150km/h, pro někoho bombastický zážitekmax80 píše:No, nejnovejsi nebyly, ale vzorek jeste docela dobrej. Tot moje osobni zkusenost s P6000...
Jak rikam, P6 a 7 jsou "udajne" nekde jinde... (+)
Většinu lidí tohle stejně nezajímá. Raději koupí ojetou, tisíckrát naraženou o patník s 3mm vzorkem za 500-800kč, nebo Tesco/Obi/Bauhaus/Hornbach gumu. Peníze do auta zbytečně nedávají, mají děti a jsou rádi - při dnešní drahotě, že sehnali za 800kč