Klimatizace
Klimatizace
Auto mam cca 14 dni a dosud byly teploty kolem nuly, tudiz jsem nemel moznost odzkouset klimatizaci. Dnes se konecne udelalo hezky a tak jsem zkousel.Bohuzel nic nevyzkousel. Od jake venkovni teploty se klima rozbehne? Dnes bylo kolem 14 C, tak uz by bezet mohla, ne? Jak mohu klimosku vyzkouset? Dle puvodniho majitele by mela byt v poradku.
- Roman620ti
Re: Klimatizace
Řekl bych, že tam nemáš médium, taky jsem ji musel nechat naplnit. Cena je +- 1000kčBig.T píše:Auto mam cca 14 dni a dosud byly teploty kolem nuly, tudiz jsem nemel moznost odzkouset klimatizaci. Dnes se konecne udelalo hezky a tak jsem zkousel.Bohuzel nic nevyzkousel. Od jake venkovni teploty se klima rozbehne? Dnes bylo kolem 14 C, tak uz by bezet mohla, ne? Jak mohu klimosku vyzkouset? Dle puvodniho majitele by mela byt v poradku.
2x Rover 620ti
Tak tohle teď řeším v sekci off-topic...máš nějaký pokrok? Protože si chci tu klimu nechat udělat a nechci zbytečně vyhodit litr za naplnění, když to stejně nebude šlapat.
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Zdar je otázka jestli ti zapl komresor pokud jede a nechladí,nebo jenom málo,tak je to nedostatek chladiva v okruhu klimatizace.Je třeba nechat doplnit a zjistit případný unik mají na to detekční látku,která je vidět přes nějaké brýle.
Karel: prave ze u 620ky spina cerpadlo jenom kdyz je v klimě tlak, aby se nezničilo...nebo tak to aspon tady uz nekdo rikal. Tak hledam zpusob, jak to zjistit driv nez to naplnim
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Aha tak to jsem netušil na 414 mi kompresor jede ikdyž nemá tlak,mám to vyzkoušené.
- Roman620ti
Tak v tom případě je něco v nepořádku. Asi nějakej koumák si s tím pohrál. Když neni v soustavě tlak, kompresor nesmí spustit...
2x Rover 620ti
Tak to byl Roman jeste ze ho tu mame, svýho rovera rozmontoval uz nejspis do posledniho sroubku aspon patnactkrat
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Ja se v tom nehrabu, jenom o tom mluvim nemam garaz a na chatě jsem většinou moc línej něco dělat
Jinak mi kamarád mechanik říkal, že by to měl zvládnout udělat sám i totální laik...stačí prý ten plnící sprej, najít ventil a šup tam s tím
Jinak mi kamarád mechanik říkal, že by to měl zvládnout udělat sám i totální laik...stačí prý ten plnící sprej, najít ventil a šup tam s tím
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
- Roman620ti
Mě to potom naplnil i jeden moc šikovnej pán, kterej se zabejvá lednicema atd a ještě jsme pokecali. Dal mi tam i tu detekční mrchu a měl tam i brejle a tu UV lampu a koukal, jestli nenajde nějakej únik. Jenže rok před tím to plnili v servisu a ten detekční prevít tam nedali. Cenu si řekl 600kč a to bylo někdy k večeru v pátek . Nestálo by za hřích zkusit pohledat i někoho takového, bez mega reklam. V Praze toho musí bejt hafo...
Jinak velkého úniku se bát nemusíš, pokud by tam nějakej velkej únik fakt byl, tak by se to prozradilo hned v té první fázi a to drahé plnivo klimi by tam nenaprali. Ono jak to napojej na ventilky, tak odsajou případnej zbytek plniva a tím to vyvákuujou a nechá se to nějakejch 20min bejt a až když neni nějakej pokles tlaku začnou klimatizaci plnit. To už pak trvá chvilku...Ono myslím, že až bude 30°C, tak rád zajedeš to "zkusit" naplnit.
Jinak velkého úniku se bát nemusíš, pokud by tam nějakej velkej únik fakt byl, tak by se to prozradilo hned v té první fázi a to drahé plnivo klimi by tam nenaprali. Ono jak to napojej na ventilky, tak odsajou případnej zbytek plniva a tím to vyvákuujou a nechá se to nějakejch 20min bejt a až když neni nějakej pokles tlaku začnou klimatizaci plnit. To už pak trvá chvilku...Ono myslím, že až bude 30°C, tak rád zajedeš to "zkusit" naplnit.
2x Rover 620ti
Jojo, zatím mi říkali ceny něco mezi 1000-1500, asi proste pojedu a az uvidim servis, tak si to necham naplnit nejspis zejtra a rovnou si necham nahodit letnaky at je klid.
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
- Roman620ti
No jó, Pražská přirážka
Čoveče, ty jsi to pojal managersky. A ještě jim tam vynadej, aby ti ty kola nepoškrábali
Jinak těch 16" sis moc neužil, co? Hned po koupi jsi tam dával zimáky, viď? To bude změna
Čoveče, ty jsi to pojal managersky. A ještě jim tam vynadej, aby ti ty kola nepoškrábali
Jinak těch 16" sis moc neužil, co? Hned po koupi jsi tam dával zimáky, viď? To bude změna
2x Rover 620ti
Je to sileny, rozdil je dost velkej. Mozna se mi i vyplati zajet nekam za prahu...nevite nekdo nekde o necem?
Moc ne, měl sem je tam asi dva tejdny tak se na ne docela tesim, ale musim kvuli tomu jet na chatu a pres vikend to je k nicemu, protoze tam jsou jenom dopoledne v sobotu a to dospavam patek vecer
Moc ne, měl sem je tam asi dva tejdny tak se na ne docela tesim, ale musim kvuli tomu jet na chatu a pres vikend to je k nicemu, protoze tam jsou jenom dopoledne v sobotu a to dospavam patek vecer
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
nevie nahodou niekto kolko gramov chladiva ide do 620SDI? Alebo aj typ chladiva?
Klima mi spina ale nechladi ...
Klima mi spina ale nechladi ...