.

infiniti

Re: Strácanie sa kvapaliny v spojkovom systéme (R75 CDT manu

Příspěvek od infiniti » pon čer 09, 2014 13:19

Bodaj by sa Vám to nekazilo, hoši. A Luky, Ty sa potom konečne ozvi, dáme meet :)
08/2013 - 05/2014:
ROVER 75 2.0 CDT, 85kW, r.v. 2002
05/2013 - 08/2013:
ROVER 75 1.8, 88kW, r.v. 2002
06/2010 - 05/2013:
ROVER 75 2.0 V6, 110kW, r.v. 2002
07/2008 - 10/2008:
CHRYSLER STRATUS 2.0, 98kW, r.v. 1997

speedy777111

Příspěvek od speedy777111 » sob čer 14, 2014 11:50

Ahoj Luky, tvojmu problému uplne rozumiem. Ja mám presne ten istý problém až na to že ty si si vedel určiť diagnózu viac menej sám, nakolko moje auto dávam stale do servisu kde my to robia chalani. Problemy som mal presne tie iste ako ty, tazke radenie a podobmne vypnuty motor rychlosti isli, nastartoval som ani bohovy. Prisiel som s tym ze som radil rychlosti s medziplynom a pri zaradenj 1. sa uz auto zacinalo pomaly rozbiehat ako s automatom :lol: v servise my chalani povedali ze je to zla spojka, fajn aj my to vraveli ze časom odide tak som to tak bral ze ked to ma prist tak to pride :D spojku vymenili odvzdusnili ja som prisiel sadol do auta a nadsený som odchadzal ake je to vynikajuce ze to ide :D Rano som siel do prace cca 45km a zacal som pocitovat tuhost pri radeni proste sa to vratilo. Z prace som siel za chalanmi do servisu kde mi to odvzdusnili a povedali ze este cca 2-3 krat sa to zopakuje a bude to v pohode, tak aj tak bolo prisiel som tam este zopar krat a cakal som ze to bude ok. S ocakavanim som dufal ze to bude uz v poriadku az som siel z prace domov a uz to bolo tak zle ze som nemohol ani zaradit, ani vyradit. Vypol motor dal rychlost a nastastie som sa nejako dopravil do servisu. Vymenili valce trochu sa stym pohrali a zasa s ocakavanim som dufal ze to pojde, ale stale nic. Teraz som zvedavy čo tam vlastne bude a neviem ani aku davali spojku, a co vsetko sa vymenilo. Chcel by som sa spytat aku spojku si dal do auta a či sa ti problemy este vratili alebo si pocitil zmenu alebo je to uz v najlepsom poriadku. Ja som neskutocne nahnevany na to, ako vozenie v tom aute je neskutocne prijemne clovek leti 200 a nieje to ani citit co sa o Octavii povedat neda :D len ma strase serie to ze sa to stale kazi a nejde to tak ako by to malo ist, nikdy som to auto nechcel ale prehovorili ma ludia ze je to dobre auto, moje pochybnosti pretrvavaju nadalej a uz k tomu nemam taku doveru aku som mal. Dakujem

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » sob čer 14, 2014 18:29

Ale zase je to porad o tom samem... A to ze to auto dostal do ruky mechanik, co o tom nic nevedel... Koupi dil dle katalogu, pricemz tem se moc verit neda, hodi to do auta a vubec neresi treba kontrolu toho, jestli koupili spravny dil... A pak to tak dopada.
Jsem moc rad, ze jsem dnes Lukyho potkal na srazu, pricemz dojel svym krasavcem a zdal se mi konecne celkem spokojeny ;-)
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

speedy777111

Příspěvek od speedy777111 » ned čer 15, 2014 13:19

Trunda tak by som to nepovedal, chalni v servise kam to stale chodilo su fakt dobry, preto som vedel kam to davam. Svoju robotu urobia fakt perfektne, urobili co mali a vcera som sa dozvedel ze majitel sa pohadal z dodavatelom dielov ze mu poslal nejaku zlu spojku tak to museli cele vymenit, mozno ze to bude prave ta co tam daval aj Luky. Tazko povedat ale hovorili ze je to uz hotove a ze auto jazdi, zajtra ide este na geometriu a potom si ho idem zobrat, ja len velmi dufam ze to uz pojde vsetko tak ako ma a budem tak spokojny ako Luky.
Luky dakujem za pomoc, ako som spominal uvidim co pride v pondelok ked si pojdem pre auto, a co mi povedia chalani. Pochadzam nedaleko TT ale teraz byvam v NMnV ale tak isto chodim aj do PK a okolia takze urcite by som ta rad spoznal a popripade mi mozes poradit v niektorych veciach na co by som si mal davat pozor a podobne. Tak isto si rad pozriem aj toho tvojho krasavca ktory vyzera neskutocne ked som ho videl na foto takze budem len velmi rad. Budem musiet este doriesit nejake drobnosti co sa tyka zatekania do kufra a podobne veci okolo toho no zaklad je aby to jazdilo potom mozeme pokracovat v odstranovani nedostatkov dalej. Dakujem a zelam vela najazenych km a spojka aby sluzila co najdlhsie. V pondelok dam vediet ako to ide a ci boli nejake problemy.

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » ned čer 15, 2014 15:14

Neni to narazka na jejich remeslny um... O tom nemusi byt pochyb. Ale je to tu cim dal castejsi, ze to proste neni jen o tom byt zrucny. A to si ani lide, ani ti mechanici neuvedomuji, ze je to ve vztahu k MG/Rover vyrazne i o schopnostech pracovat s informacemi, umet je hledat a pracovat s nimi. S tim tu ma a muze pomahat prave nas klub. Je to tu denni chleb, ze nam tu placou lidi nad tim, ze si s autem nevedi rady po te, co dali auto k "super" mechanikovi... Rover neni Skodovka a pracovat s nim musi mechanik, ktery ma zkusenost nejen s auty, ale i s Roverky ;-) Ma sva specifika, informace jsou vesmes v anglictine a v servisnich manualech taky neni vse.
Pokud to ti tvoji zvladnou tak, jak popisujes a postavili se k tomu aspon celem, tak to jsi na tom aspon o neco lepe jak ti, se kteryma ty "super" servisy jen vymetaji. Tak snad to bude mit dobry konec ;-)
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

speedy777111

Příspěvek od speedy777111 » úte čer 17, 2014 19:59

No tak som tu znova, zdravim vsetkych. V pondelok som si bol po auto a tuhost spojky bola uplne ina ako predtym, dnes som siel do roboty a uz v meste po 45km som bol milo prekvapeny ked to islo, ked som z prace odchadzal a prisiel domov tak tiez vsetko v poriadku. Mozem len povedat ze zatial je to fajn, este som zvedavy ako to bude chodit do konca tyzdna ale zatial to vyzera velmi nadejne. Uvidim kolko to takto vydrzi no dufam ze to nebude len niekolko tisic km.

speedy777111

Příspěvek od speedy777111 » úte čer 17, 2014 20:51

Tak toto je moj Rover, foto su len take ako tak ale ak bude cas a bude kus cistejsie urobim aj lepsie :)
Přílohy
2014-06-16 13.20.06.jpg
2014-06-16 13.20.14.jpg

Odpovědět