Topí, netopí
Topí, netopí
Zdarec,mam takovej problem. Netopila mi spolujezdcova strana tak jsem vymenil ten malej chladic kterej to vzdy zpusobuje za vycistenej a hrali obe strany.
Ted kdyz jedu tak topi o stosest, ale vzdy zhruba po hodine az dvou topit prestane a jde z topeni jen vlaznej az studenej vzduch
Dival jsem se do ezpansky a z te cirkulacni hadicky mi nestrika voda, spis jen zlehka protika tak jsem si rikal, jestli to nebude treba zavzdusneny kdyz jsem menil ten chladic, ale jak odvzdusnit netusim pac krom odvzdusnovaku u webasta o jinym nevim. Jakou mam teplotu motoru nevim, nefunguje mi kontrolka teploty. Diku dik za rady
Ted kdyz jedu tak topi o stosest, ale vzdy zhruba po hodine az dvou topit prestane a jde z topeni jen vlaznej az studenej vzduch
Dival jsem se do ezpansky a z te cirkulacni hadicky mi nestrika voda, spis jen zlehka protika tak jsem si rikal, jestli to nebude treba zavzdusneny kdyz jsem menil ten chladic, ale jak odvzdusnit netusim pac krom odvzdusnovaku u webasta o jinym nevim. Jakou mam teplotu motoru nevim, nefunguje mi kontrolka teploty. Diku dik za rady
Re: Topí, netopí
Asi tušíme o jaký motor jde, ale bylo by fajn to vědět konrétně
Ooooo ja hlava derava. Je to tulak "75" 2.0cdt
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No pak je otázka jestli opravdu nefunguje jen budík teploty, nebo je to čidlo popř. termostat? Můžeš zkusit vyčíst teplotu zapnutím položky 7.0 ze servisního menu: http://roverclub.cz/bb3/viewtopic.php?f=43&t=3532
Nefunguje mi dlouho ani ukazatel teploty ani otackomer, ale uz jsem tady resil a nevyresil. Bohuzel ani pres servis menu ani pres diagnostiku teplotu nezjistim. Ecu nedostava signal z budiku a pritom budiky funguji, zkousel jsem je i na druhym aute, ale spis me ted vadi to topeni. Termostat me taky napadl
Termostat by byl na prvním místě,lenham3 mi tenkrát dovezl nový a bylo po závadě a taky jsem byl s tím topením na tom podobně.
Rover 75 CDTi r.v. 2005
Ok je to par penez a za zkousku nic nedam. A co ta cirkulacni zpetna hadicka co jde do chladice, ma to z ni strikat nebo jen zlehka protikat tak, jak to dela me?
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No ještě nezapomeň, že tam ty termostaty máš dva. V každém případě mě osobně by vadilo i to, že mi polovina přístrojů nefunguje a řešil bych to. Najdi vhodný servis: http://roverclub.cz/bb3/viewtopic.php?f=16&t=8425
Dva termostaty? To vubec netusim. Kde jsou?....... samozrejme, ze mi to vadi a resil jsem to s Mirdou a Lenhmanem, ale zatim jsme na nic neprisli. Potrebuju zkusit vymenit ecu a kdyz to nepomuze, tak musime drat po dratu
Tak jsem si dnes vzal kamose s diagnostikou do auta a merili jsme teplotu za jizdy. Po dvacetiminutove jizde a deseti minutove prestavce jsme sedli do auta a merili na trase cca 10km. Za jizdy teplota nepresahla 50stupnu a kdyz jsem pak zustal stal a nechal auto bezet cca 15min na volnobeh tak stoupla na 71stupnu. Kdyz jsme pak jeli zpet tak teplota zase klesala az na 55stupnu. Cim to kua muze byt? Ze by ten termostat? A kde prosim najdu ten druhej AnderN ?
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Vymen termostat je tam jen jeden
A nevis jestli se da sehnat jen vnitrek? Nikde to totiz nemuzu najit a nasel jsem jen dva obchody kde maj i s pouzdrem za cca 2tis coz mi prijde zbytecny, kdyz pouzdro mam dobry. Dik
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
meni se to komplet byva to vyhrato a plast starne ,ja mam nove za 1600kc
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem za to, že tento motor je vybaven dvěma termostaty. Jedním hlavním, o kterém se tady bavíme, a pak ještě druhým umístěným u EGR ventilu, který tam je kvůli regulaci ochlazování výfukových plynů chladicím oběhem motoru. Že by to měly jen motory v BMW a do Rovera to nedávali?
Tak jsem dal dnes auti do servisu v 17h a jeste ve 20h nemeli termostat vymenenej. Prej musi oddelat kovovou trubku co do nej vede a je pridelana x sroubama k motoru, vytahnout sani, trubky do turba atd aby pak mohli prizvednout motor a termostat vyndat. Je to opravdu takova prace nebo to proste jen neumi?