Mam problém zo štartovaním v nižších teplotách. Keď klesne teplota pod 18 stupňov naštartujem .... motor nabehne na všetkých 6 valcov asi na sekundu. Potom keď naštartujem znova tak štartér toči ale nenaštartuje. V závislosti od teploty musím čakať. napr pri 10 stupňoch 5 minút pri -5 aj 30 minút. a potom tiež ide na 2 valce a postupne sa pripoja ďalšie valce. ale tiež keď hneď idem iba napr nad 2000 otáčok tak skape....
jedine na čo som došiel je že pomáha keď naštartujem a skape to ...tak odpojím hadicu ktorá vedie z palivového filtra rovno pod zadným sedadlom.... ide odtiaľ tlak vzduchu a trocha benzínu...a potom keď naštartujem nabehne a nemusím čakať žiadnu dobu. (palivový filter mam ten druhy druch bez toho oranžoveho klipu...) . Ale tak nechcem to mať furt rozobrané
čo nepomáha ... musím naštartovať , nepomáha napríklad len pustiť čerpadlo..., robí to aj pri plnej nádrži, a keď napríklad aj odvzdusnim motor (takým bicyklovým ventilom čo je pri motore) tiež to nepomáha.
pls neštartuje rover 75 V6 2.0
Re: pls neštartuje rover 75 V6 2.0
Zistil som že to nasáva veľa vzduchu pri naštartovaní v zime....keď priškrtím to malé sacie potrubie ručne čo vychádza zo vzduchového filtra do ´´Valve assembly-fast idle TBi ´´ ventilu voľnobehu. Tak to naštartuje na 2-3 krat ...
čiže asi nejake čidlo v tom je neviem....ten motorček čo je vo ventile voľnobehu bude asi dobrý keď mi to otáčky drží najprv na 1000 až postupne sa dostane keď sa otepli motor na 600
A sekundárna škrtiaca klapka keď zapnem zapaľovanie sa zatvorí a zasa otvorí ...asi nejaký test...ale potom keď štartujem ostane otvorena aj ked už motor ide furt je otvorena aj ked pridavam a potom ked je motor studeny to skape...(to by sa mala asi zatvararat) ...neviem ale asi to napojene na to iste čidlo ako ventil voľnobehu....
Inač bol som ja na diagnostike v opravovni roverov a nič neukázala.....
čiže asi nejake čidlo v tom je neviem....ten motorček čo je vo ventile voľnobehu bude asi dobrý keď mi to otáčky drží najprv na 1000 až postupne sa dostane keď sa otepli motor na 600
A sekundárna škrtiaca klapka keď zapnem zapaľovanie sa zatvorí a zasa otvorí ...asi nejaký test...ale potom keď štartujem ostane otvorena aj ked už motor ide furt je otvorena aj ked pridavam a potom ked je motor studeny to skape...(to by sa mala asi zatvararat) ...neviem ale asi to napojene na to iste čidlo ako ventil voľnobehu....
Inač bol som ja na diagnostike v opravovni roverov a nič neukázala.....
- GeneHawkins
Teda patřím ještě ke generaci, které slovenčina potíže nedělá.
Ale tady bohužel.
Takhle zmatený a nejasný příspěvky jsem už dlouho neviděl.
Já vůbec nechápu, kdy ti to startuje a kdy ne.
Ale tady bohužel.
Takhle zmatený a nejasný příspěvky jsem už dlouho neviděl.
Já vůbec nechápu, kdy ti to startuje a kdy ne.
MG-F
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Pisatel ví, o čem píše a my nevíme co tím myslí. Musím se přiznat, že i já , popíšu určitý problém a můžu to zkontrolovat pětkrát, šestkrát. Za rok to zapomenu a když svůj příspspěvek pak čtu, říkám si , co za idiota to psalo. V první řadě , co je to opravna roverů. Ty přece oficiálně neexistují. Diagnostika, pokud není originál, moc toho nevyčte. Přesto ,kdo se rovery zabývá, dokáže neorigo diagnostiku ..ošidit " a něco málo vyčíst. Jak máš daleko do Zlína? Pevně věřím , že by zde oprava byla úspěšná. Jeden servis je v Dunajské Strede, ale reference jsou pozitivní i negativní.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
Pisatel jen popisuje nějaký stav, to je vše.
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Hej bol som v dunajskej strede na diagnostike a hovorili že to bude nejaka mechanicka chyba....
Proste ked prškrtim v zime privod vzduchu tak to naštartuje....
Proste ked prškrtim v zime privod vzduchu tak to naštartuje....
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Ha další důkaz neschopnosti tohoto servisu. Prý nějaká chyba!! To jako kdyby ti zubař řekl, že v některém zubu je kaz.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504