Navigace
- KajaMesaja
Re: Navigace
=) tak tam bych to nehledal ! To je zóna kterou považuji pro elektroniku za nebezpečnou. Je fakt, že když tě někdo trefí na kufr tak to, že ti nehraje rádio je to nejmenší zlo a jinak žádné jiné důležité funkce to nevyřadí. Možná proto to tam je, aby to v jiných bezpečnějších částech auta nezabíralo místo
Hlavně to asi vyškubnu ven, protože aktuálně mám pocit, že to je jen na to, že se tam na tom co chvilka točí ventilátorek, což mě začíná víc a víc vytáčet Musím zkusit, jestli bez toho bude fungovat navigace a spol, jestli je to fakt jen kvůli TV, protože pak to tam opravdu nepotřebuji.
-
- Kontaktovat uživatele:
Trundo, vyškubni jen ventilátorek v jednotce TV tuneru, bez ní ti myslím nepůjde nic, ani rádio.. Taky mi řval tak, že jsem myslel že to je čerpadlo v nádrži...
Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
Trundovic Ex MG ZT-T 190 Trophy Blue
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
- KajaMesaja
Jo tak přesně proto mně zajímá ten TV modul a u radiového modulu se chci podívat jestli tam nejsou vypadlé nějaké dráty nebo přívod od antény. Slabší stanice se mi za jízdy ztrácejí. Ale pod přístrojovkou jsem našel nikam nevedoucí kabel - jako od antény s tím zakončením co se strkávalo do starých autorádií. Nevím jestli to patří někam zapíchnout, nebo je to jen alternativní příprava na jiný druh rádia
Někdy to prozkoumám... i když časem tam budu chtít napojit couvací kamerku, tak se na to taky možná vykašlu
-
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem měl venku displej navigace, tak jsem žádnej kabel od antény nenašel, všechny antény jsou zapojený do těch zadních modulů, diplej je jen zobrazovač a kazetová mechanika.
Do TV modulu vedou dvě, do modulu rádia jedna anténa. Samotný antény jsou u našich kombíků v zadních bočních oknech, u kufrovýho v zadním okně. A někde ve sloupku je zesilovač/slučovač pro tyhle antény.
Do TV modulu vedou dvě, do modulu rádia jedna anténa. Samotný antény jsou u našich kombíků v zadních bočních oknech, u kufrovýho v zadním okně. A někde ve sloupku je zesilovač/slučovač pro tyhle antény.
Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
- KajaMesaja
Tak všem díky za rady. Prozkoumám to a dám sem poznatky
A když se koukáš do kufru tak modul TV je vlevo na řidičově straně a napravo rádio.Když Ti praskne těsnění kolem světel,tak voda vytopí kufr a někdy to zateče od zadního okna.To už tady taky bylo a voda těmto modulům nedělá moc dobře.
Rover 75 CDTi r.v. 2005
- KajaMesaja
Tak jsem zjistil: TV a Radio tuner jsou tam jak jste mi poradili. Možná tam kdysi nějaká voda zatekla, byla vidět drobná oxidace. Všechno jsem vyčistil a prostříkal kontaktolem, ale v tom chyba nebyla. Když jsem do anténního vstupu radio tuneru strčil kus drátu coby anténu tak rádio hrálo normálně, čímž jsem vyloučil vadu v R tuneru. Začal jsem hledat anténní zesilovač podle rady pod zadním platem, ale tam není. Po drátech mne to dovedlo na LEVÝ ZADNÍ SLOUPEK a hned po sundání tapecu bylo jasno. Z anténního zesilovače pro rádio byl vytažený výstupní koaxiál vedoucí do R tuneru a byla tam strčena redukce a jiný koax který vedl po stropě až pod přístrojovku. To byl ten jak jsem se na něj ptal, jestli je to alternativní kabeláž pro starý typ rádia. Uvedl jsem to do původního stavu a rádio hraje čistě i slabší stanice a za jízdy se neztrácejí
Dík všem za rady
Dík všem za rady
Ahoj. Nevím, zda nepíši pozdě, ale měl jsem tentýž problé. Máš vadné čidlo ABS. Nejsem si jist, je to už dlouho, ale myslím, že je to v pravém zadním kole. Možná v levém. S čidlel ABS si jednotka čte info pro spoustu jiných funkcí. Nerozumím, tomu, ale pokud odejde čidlo ABS v pravém předním kole, neukazuje rychloměr /to bý se dalo pochopit) ale ani palivoměr. No nic. Určitě máš chybu na čidle ABS v zadním kole. Držím palce.
- KajaMesaja
Ahoj, díky za radu. Navigace už chodí, byla vadná čtecí jednotka navigace. O čidlech ABS a jejich souvislosti s kde-čím vím. Tachometr, protiprokluz, ABS, stabilizace vozidla atd... To všechno mi ale fungovalo. Ještě jednou díky