fatálna závada-príčina???
Re: fatálna závada-príčina???
Ako ste postúpil s opravou,už ste roveríkovi vdýchol život ?
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
Zdravim, jeste ne,
ted jsem onemocnel takze se to vse zdrzuje ale az se uzdravim tak budu dvakrat tak nazhavenej to vsecko
dat dohromady. Zatim zadny sroubky nechybi tak jsem rad
Dekuji za optani a co ten Vas s novym srdcem slape dobre?
ted jsem onemocnel takze se to vse zdrzuje ale az se uzdravim tak budu dvakrat tak nazhavenej to vsecko
dat dohromady. Zatim zadny sroubky nechybi tak jsem rad

Dekuji za optani a co ten Vas s novym srdcem slape dobre?
Na prekvapenie výmena prebehla bez väčších komplikácií,už mám najazdené cca 1000 km,motor ide neskutočne potichu a veľmi pomohla výmena oleja v automat.prevodovke,ktorú som neplánoval,ale údajne im pri demontáži starého motora vytiekol/?/.Teraz to radí celkom inak,oveľa jemnejšie a odstránil sa mi problém,že to občas nezaradilo jednotku.Iba ma trápi štartér-hovoril som to 3 x kým bolo auto v servise,asi to bolo málo...Takže občas po otočení kľúčika to iba cvakne v motore ale neroztočí to štartér.Dnes ráno som napríklad cvakal asi 30 x kým sa to chytilo.Ale to je len smiešny problém oproti tomu,čo som mal predtým.
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
-
- Kontaktovat uživatele:
Undy a si si istý, že je to štartér? Ja som mal takýto problém, a pomohla výmena batérie... Akú starú tam máš baterku?
Rover 75 2,0CDTi
Neviem,auto mám rok a pol a baterka tam už bola.Ale myslím si ,že to bude štartér,lebo keď sa roztočí,tak točí pekne rýchlo,žiadne také,že by nevládal točiť.Ide len o to,že asi nevysúva pastorek alebo ako sa tomu hovorí,len to naprázdno cvaká.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mne tiež točila pekne, no ale raz začas ani nepohla... Tiež som myslel, že štartér, ale skusil som otcovu baterku a auto išlo OK... Kúpil som novu a odvtedy bez problemov...
Rover 75 2,0CDTi
zajtra idem do servisu tak dám vedieť čo tam objavili za zázrak...
No prešiel cca mesiac od výmeny motora a Rover je opäť v servise nepojazdný...Včera večer som ho normálne naštartoval,urobil som asi 20 metrov a-vypísalo mi "check engine" a zhasol motor.Štartér točil,motor nenaskočil.Otvoril som kapotu a čisto náhodou som našiel vypálenú poistku F1 v motorovom priestore.Tak som sa potešil,ale zbytočne.Akonáhle som tam dával novú poistku-modrá iskra a poistka znova prepálená./tá iskra bola od kontaktov poistky/.Ešte som si všimol,ak je kľúč v 2. polohe,niekde z motora okolo baterky a škrt.klapky ide zvuk silne pripomínajúci trafostanicu - také hrubé bzučanie.V servise mi poradili len jediné-aby som neskúšal štartovať,lebo tam asi bude nejaký skrat a môžem si odpáliť RJ.Mám 2 otázky:1.máte niekto tip,čo by to mohlo byť a 2. myslíte si ,že to bude na reklamáciu,pred mesiacom mi menili komplet motor kvôli zadretej kľukovke-motor som zabezpečil ja po osobnom doporučení majiteľa servisu , že motor je OK.Ďakujem za Vaše rady

no tak si odpoviem sám,bolo to čidlo otáčok kľukového hriadeľa,poistku to ale stále vyhadzuje,nevedia prečo,aj to hučanie je stále
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Priklanel bych se k tomu, ze motor bud nebyl v poradku, nebo sice byl OK, ale jeho vymena neprobehla zrovna odborne. Dusledkem je zavada v zapojeni elektroinstalace. Takze bych to videl na reklamaci. Ale treba se pletu ...
No tiež som mal podozrenie na neodbornú montáž /v Rover servise.../ ale bohužiaľ som nemal možnosť byť pri tom /teraz/ takže im ťažko niečo dokážem,určite si nejaký dôvod nájdu.Alebo som mal jednoducho smolu