Příspěvek
od Trunda » pon dub 24, 2017 11:21
Barumky jsem nikdy neměl a nemám v plánu je ani pořizovat....
Ale na druhou stranu, jezdil jsem na všelijakých pneumatikách, starých i 15 let, různých výrobců a kvalit. Jejich funkčnost se lišila v tom, jak byly kluzké na vlhké silnici, jak velkou vodní vrstvu dokázaly zvládnout bez skluzu atd. Ale já osobně si myslím, že ve finále je to stejně hlavně o dvou věcech. Jestli je v pořádku podvozek a jeho geometrie a pak je to o řidiči. Protože ať jsou pneumatiky jakékoli, tak se na to dá zvyknout a řidič tomu přizpůsobí styl jízdy. Prostě ví, kde a za jakých okolností má auto své limity.
Neber si to osobně a zároveň to říkám s respektem, protože zle se může stát kdykoli komukoli ať je sebelepší řidič, ale myslím si, že takto hodnotit pneu nelze.
Jednoduše řečeno, pneu drží málo, hodně, nějak. Ale za to, že se auto utrhne může primárně řidič, ne pneumatika. Nakonec tak to pak zhodnotí i policie.
Takže jestli chceš něco říct, tak třeba to, že ano - Barumky, v tomhle rozměru, na tomhle autě, mají takové vlastnosti, které výrazně limitují řidiče ve využití maximálního potenciálu auta.
... I love K-SERIES

... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter
Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 -
Článek |
Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 -
Profil |
ex MG ZT-T 190, 2002 -
Článek |
MG ZR 160, 2002 -
Článek |
Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017