Vopred sa ospravedlňujem, že tento príspevok bude trocha dlhší

Som na tomto fóre nový aj keď Rover vlastním už 3 roky. Je to moje prvé auto a šetril som si peniaze až som si po úspešnom získaní vodičáka mohol svoj Rover doviesť domov. Vtedy som ako študent SŠ nemal moc financií a tak som si vzal lacnejšieho Rovra aj keď mal nejaké muchy ktoré som sa rozhodol "vychytať".
Takže, je to ročník 2000 a ide o Rover 75 1.8, 88KW. Vážnejšiu poruchu mal len jednu a to bolo tesnenie hlavy valca (čo som sa dočítal je pomerne častý problém) ináč len základné "opravy" ako výmena oleja, filtrov, doplnenie klímy apod.
A k problému...
1.: Niekedy keď zastavím napr. na červenej a vyhodím do neutrálu tak otáčky neklesnú ale držia sa cca na úrovni 1500 ak na neutrále pridám plyn na cca 2300-2500 otáčok a hneď pustím tak klesnú na normálnu hranicu (tušíte niekto, čo to môže byť?)
2.: Výmena kľúčov... môj kľúč má už najlepšie za sebou, tlačidlá sú vylomené a odomykanie auta na kľúči ani nefunguje... objednal som si teda nový obal z ebay avšak keď prehodím obal, tak auto naštartuje a hneď zdochne (po vrátení pôvodného obalu všetko ide ako má) takže súdim, že problém bude s imobilizérom. Dá sa vymeniť imobilizér (nech mi funguje už aj tlačidlo na odomykanie) a popr. kde by ho vedeli naprogramovať?
3.: Existuje nejaká varianta originálneho Rover rádia avšak na USB ale SD kartu? Od kúpy mám v aute len nejaké dopasované rádio ktoré ešte vytŕča z dosky a nehodí sa k autu.
Časom sa chystám na kompletné prelakovanie auta (keďže už keď som ho kupoval bol lak v zlom stave... auto stálo 1900€) a nejaké kozmetické úpravy v interiéry.
Vopred Vám ďakujem za Váš čas a prípadné rady a odpovede a prajem pekný deň