Z niceho nic začala blbnout ručička tachometru. Chvěje se, nebo sem tam i poskoči v rozsahu asi 5 km/h a příležitostně i ukazuje špatnou rychlost. Kupříkladu jedu podle otáček osumdesát a ta mrcha si chvíli poskakuje někde nad šedesátkou než se vzpamatuje a vyškrábe se skákat na osmdesát. Co s tím? Je to mechanická záležitost, nebo záležitost elektroniky? V běžném servisu dávají od toho ruce pryč, prý tá elektronika "je složitá jak televizor".
Děkuji za každou radu.
nestabilní ručička tachometru
Re: nestabilní ručička tachometru
kamarát mal rovnaké problémy na Scenicu,doporučili mu výmenu čidla tachometru na prevodovke.Po výmene žiadna zmena.To Ti asi nepomôže,viac ale netuším.Tipoval by som to skôr na prístrojovku,možno kontakt.
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
Re: nestabilní ručička tachometru
Stalo se mi staré 400, která má el. náhon, že mi tacho neukazoval vůbec.Po výměně oleje (černý šmanty) za asi 1500km začala ručka hýbat - nejdřív max. 20km/h a do týdne ukazovala normálně.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.