Rada pri koupi 75.

Odpovědět
Koza

Rada pri koupi 75.

Příspěvek od Koza » stř srp 12, 2009 15:33

Dobry den, zdravim,

uz dlouho pohlizim na rover s velkou uctou, na zacatku jsem chtel koupit 200, ale koupil jsem Mitsubko Colta, pak jsem Colta prodal a chtel si koupit 400, ale koupil jsem mazdu 323F, mazdu jsem prodal a chtel jsem koupit 75, jenze jsem se nakonec koupil WV passata po domluve od znamich...Ted jsem se rozhodnul, ze uz mi nic nezabrani a koupim konecne 75, nechci ale udelat chybu, jak se mi to stalo uz nekolik krat, tak jsem prisel pozadat o rady.Dostal se mi do rukou inzerat..

http://www.rover-club.net/classifieds_detail.php?id=462

Pozadal jsem majitele o vic info a poslal mi mailem:
"Auto je v pefketnim plne funkcnim stavu, bourane nebylo, ma novy lak z duvodu poskrabani, ale diky tomu vypada jako nove, dale je po vymene cepu predni napravy a serizeni geometrie, oleje a filtru, ma nove al. kola a pneu, po diagnostice-vse ok atd. Auto prodava otec moji pritelkyne z duvodu koupe noveho a servisni knizka urcite je, protoze auto je koupene nove v CR a on je prvni majitel, jen ji nemam u sebe. Na auto je mozne se prijit podivat kdykoliv po tel dohode. tel 603 484 400 cena dle dohody"
(stav tach. zatim nevim, cekam na maila od majitele)

Mozna to je trofale, ze jen sem prijdu, tak uz zadam o rady, ale opravdu s rovrama nemam zadne zkusenosti, proto prosim o radu.

Predem mnohokrat dekuji. :)

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada pri koupi 75.

Příspěvek od Tommi_82 » stř srp 12, 2009 16:03

Vůbec to není troufalý, je to naprosto v pořádku, od toho sem chodíme, abysme se mohli o těchdle věcech spolu bavit.

Cena je krásná na rok výroby. Výbava je chudší. Chyběl by mi tempomat, couvací senzory, kontrola trakce. Jestli jsi sedlal passat 96kW, tak ti to auto bude připadat línější. Jinak si polepšíš, ale výkony který podává např BMW od toho opravdu nečekej(i když je to motr smontovanej v BMW).
Nevím v jakým je to auto stavu, jestli je v pohodě, motor, váha vzduchu, webasto, jak jsou na tom ramena a celkově podovozek. Muselo by se to vidět na živo. Ale do prahy to mám já osobně daleko. Možná lidi jako Rohlik, nebo tak by si na tebe našli čas.
Celkově je rover 75CDT v mých očích dobrá volba ale podíval bych se po roveru 75 CDTi, přecejen ten menší nárůst točivýho momentu a výkonu zaručuje znatelně veselejší poježdění.
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Obrázek
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)
Obrázek
Obrázek
Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008
Obrázek
Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014
Obrázek

donutil

Příspěvek od donutil » stř srp 12, 2009 17:31

Tak nějak než bych dělal závěry co v autě jak dlouho vydrží mě chybí najeté kilometry a to že je z Prahy je na pováženou.Tady určitě záleží kdo to měl a co s tím dělal,i když vnitřek a motor zeje čistotou.

max80

Příspěvek od max80 » stř srp 12, 2009 17:52

.

donutil

Příspěvek od donutil » stř srp 12, 2009 20:57

max80 píše:Malokdy se s Donutilem shodnu, ale ma recht. Chybi km a vymluvy, ze vlastne prodava nekomu auto a km nevi, jsou vic nez divny. :? Kdyz prodavam, je fér dat co nejvic SERIOZNICH informaci... A to tenhle inzerat nesplnuje. Ale treba az auto uvidis enbo az se majitel trochu rozepise - sezene servisku apod., bude vse jinak :wink:
To bude nejspíš generační problém.Jak to tady všeobecně pročítám,marně hledám příspěvky nějakých vrstevníků.Spoustě příspěvků se směju pod vousy,poněvadž jsem je buďto prožil hrozně dávno,nebo vůbec.Co se týče technických věcí,tam jste zase napřed,když to je mechanického rázu,ještě jsem v obraze,ale elektroniku neřeším,nemám na to již kapacitu.

Stanik

Příspěvek od Stanik » stř srp 12, 2009 23:31

Vzhledem k tomu "mlžení" bych byl velice opatrný. Ne že by to vypadalo špatně, ale s tou serviskou a kilometrama se mi to nechce líbit. Když dostanu od někoho zaúkolováno rozhodit inzerci a prodat mu auto, mám fotky, vím rok výroby ... budu asi nejspíš vědět i km. Novej lak, nový kola - to mohlo být klidně poškrábaný - o strom v 60 ti :-D Já mám ten samej lak a o rok starší auto. Když se naleští, tak je taky jako nový. Samozřejmě za ty leta takové ty "provozní" oděrky od kamínků apod - kupodivu ale minimálně. Na tý stříbrný to neni vidět. Musel to teda být pořádnej "škrábanec", aby se to auto vyplatilo za 30k přelakovat, dát tam za min. 15k nový kola a pak ho za 99 prodat :lol:
Stanik ROVER 75 CDT (do 02 2010), JAGUAR S-TYPE 4.0 V8 (od 02 2010 do 06 2013), BMW E91 (od 05 2013)

Austin
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Austin » čtv srp 13, 2009 0:13

tak tak

obecně lze doporučit prolézt 10 aut a to jedenáctý koupit, srovnání totiž neuškodí....

a dodělávat výbavu jako tempomat taky není zrovna hit
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97

Odpovědět