Hlavní spojkový válec pomoooc!!!
Re: Hlavní spojkový válec pomoooc!!!
Já si myslím že kdyby to rozdělal nějaký šikovný člověk,možná by se to dalo nahradit něčím za pár šušňů,ale já žádnýho takovýho neznám.Nezbude než abys to udělal ty a pak nám tu radu věnoval.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo jak říká donutil.
-
Ve Varech je spis samej vydriduch nez sikovnej clovek.
-
To nemuzu vzit i kdybych chtel...Ten valec co tam mel,tak byl jen na benzinovy motoryF.i.s.h.men píše:ve ctvrtek jedu z Prahy do Varů, kdyby jsi to precejen chtel vzit z toho vrakace, tak bych ti to dovezl.
Ale i tak moc dekuju
-
No rozdelany to mam,od sikovnyho cloveka prave proto se i ptam na moznost nejake te opravne sady...Nebo jsem myslel treba zkusit to nejak s valeckem z uplne jinyho auta ,treba BMW by to mohlo mit podobne...donutil píše:Já si myslím že kdyby to rozdělal nějaký šikovný člověk,možná by se to dalo nahradit něčím za pár šušňů,ale já žádnýho takovýho neznám.Nezbude než abys to udělal ty a pak nám tu radu věnoval.
To právě musí zjistit ten šikovnej člověk,omrknout co je tam za pajšl,rozměry gumiček a zjišťovat odkud to pasuje,anebo úchyty celého prasátka a šroubení a nahradit ho jiným jak píšeš.Ale kdo ti to dnes udělá,když čas je tak drahej?Jedině ty sám,páč ti na tom záleží.Kdyby se to stalo mě a byl mladší,určitě bych tomu věnoval moc úsilí a to by bylo abych nebyl úspěch.Ale dnes bych dal raději těch 800 zlotůvek polákovi ať to pošle abych nemusel marnit čas.Jo,jo byly doby kdy jsem spravil i prasklou jednotku hydragas na Austinovi a to všichni tvrdili že to není možný.
Jen par linku pro ilustraci a inspiraci. Ja osobne jsem si obednal novy na LHD. A opravit ten stary pistek nejde leda ho vymenit.
http://www.roverki.pl/article.php?sid=480
http://www.roverki.pl/article.php?sid=489
http://www.roverki.pl/article.php?sid=480
http://www.roverki.pl/article.php?sid=489
75 2.0 CDTi Tourer http://www.the75andztclub.co.uk/
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ako písal UNDY, odišlo mi to, tiež mi vytiekla kvapalina. Z ebayu aj s poštovným cca 130€, akurát dodanie takmer 3 týždne Ale tiež by som za to 300€ na SK nedal...
Rover 75 2,0CDTi
-
Tak mi ho ten sikovnej pan rozebral trochu vycistil a zkusil ho tam dat znovu no a zatim funguje
http://www.frenkit.es/docs/rover.pdf Jen nevim jestli tam je na tvuj koráb, Asi ne vid.
Miluji Rover Club. T16 turbo power.
Mám podobný problém, po výměně spojkového hydr.ložiska a lamely zůstává občas vyset pedál, hlavně jak potřebuji podržet spojku při couvání, kapalina , ale nikde neuniká
orlovák
orlovák
R 75
Ahoj,tak mi to přestává řadit,1 a zpátečka jdou velmi ztuha,na hlavnim spojkovim válci je pár kapek brzdovky,takže asi to bude ten válec v pr... potřeboval bych vědět jestli jde spojkový systém nějak odvzdušnit třeba to na chvíli pomůže než koupím nový.je rozdíl na levo a pravostrané auto?díky
MGF,Rover 75,Land rover S2A
Systém jde odvzdušnit jednoduše. Nevím, co máš za motor. U diesela je mezi převodovkou a webastem taková gumová hadička a na ní odvzdušňovací šroub. Tak to je ono. Benzíny to budou mít podobně. Odvzdušňuje se tak, že ti někdo musí "našlapat" pedál spojky, pak podržet u podlahy. V tom okamžiku povolíš. Jediný problém je v tom, že pokud máš málo kapaliny v systému, nebo tohle několikrát zopakuješ, musíš brzdovku doplnit do nádržky na hlavním válci (vejde se jí tam dost málo). Je tam naprosto příšernej přístup a navíc víčko nádobky nejde sundat (je těsně nad ním takovej plast, takže to povolíš, ale nesundáš). Musí se odšroubovat hlavní válec, odpojit od pedálu a pak to jde. Je v tom takovej obrácenej gumovej klobouček. Ten vyndat a pak teprv doplnit kapalinu. Musí se to dělat třeba injekční stříkačkou s nasazenou hadičkou - ničim jinym se tam nedá dostat.
Stanik ROVER 75 CDT (do 02 2010), JAGUAR S-TYPE 4.0 V8 (od 02 2010 do 06 2013), BMW E91 (od 05 2013)
Kdybys kupoval nový,dej sem odkaz omrknu a pošlu ti prachy na ještě jeden-ušetříš na poštovným a já budu mít do zásoby.E=mg2 píše:Ahoj,tak mi to přestává řadit,1 a zpátečka jdou velmi ztuha,na hlavnim spojkovim válci je pár kapek brzdovky,takže asi to bude ten válec v pr... potřeboval bych vědět jestli jde spojkový systém nějak odvzdušnit třeba to na chvíli pomůže než koupím nový.je rozdíl na levo a pravostrané auto?díky
Bezvadný díky moc,za super radu , mám CDT ,:mrgreen: dám vědet jak to dopadoStanik píše:Systém jde odvzdušnit jednoduše. Nevím, co máš za motor. U diesela je mezi převodovkou a webastem taková gumová hadička a na ní odvzdušňovací šroub. Tak to je ono. Benzíny to budou mít podobně. Odvzdušňuje se tak, že ti někdo musí "našlapat" pedál spojky, pak podržet u podlahy. V tom okamžiku povolíš. Jediný problém je v tom, že pokud máš málo kapaliny v systému, nebo tohle několikrát zopakuješ, musíš brzdovku doplnit do nádržky na hlavním válci (vejde se jí tam dost málo). Je tam naprosto příšernej přístup a navíc víčko nádobky nejde sundat (je těsně nad ním takovej plast, takže to povolíš, ale nesundáš). Musí se odšroubovat hlavní válec, odpojit od pedálu a pak to jde. Je v tom takovej obrácenej gumovej klobouček. Ten vyndat a pak teprv doplnit kapalinu. Musí se to dělat třeba injekční stříkačkou s nasazenou hadičkou - ničim jinym se tam nedá dostat.
MGF,Rover 75,Land rover S2A