Xenony - Přestavbové sady
Xenony - Přestavbové sady
Vážení kolegové.
Zatím jsem tu nenarazil (nebo špatně hledám) na téma xenony do R75
Co si myslíte o tomto?
http://www.xenony-bixenony.cz/xenony-hid-sady.html
Má tady někdo s něčím takovým zkušenost?
Jsem takovej hloupej Honza z Vršovic, rád si nechám poradit.
Díky
Zatím jsem tu nenarazil (nebo špatně hledám) na téma xenony do R75
Co si myslíte o tomto?
http://www.xenony-bixenony.cz/xenony-hid-sady.html
Má tady někdo s něčím takovým zkušenost?
Jsem takovej hloupej Honza z Vršovic, rád si nechám poradit.
Díky
R 75 2,5 V6 Tourer
Re: Xenony - Přestavbové sady
Ahoj,
spousta lidí je proti, což chápu. Auto který tě oslní je hodně nepříjemný.
KAždopádně bych to )plně neodsuzoval. Světla na to nejsou stavěná a může se stát, že budeš totálně oslňovat a neuděláš s tím nic. Já měl to štěstí, že do 600ky docela sednou a před cca 3 měsíci jsem s nima prošel normálně regulérní technickou. Ptal sem se na to technika a ten říkal, že v případě, že neoslňujou a vydávají bílé světlo, tak není důvod je nepustit.
Samozřejmě je spousta názorů. A jakmile někdo oslňuje, tak je to na hovn* a hlavně dost sobecký, až nebezpečný.
A hlavně musíš mít v autě nivelaci světel (zvyšování/snižování). Oficiálně musí být automatická, ale hlavní je aby byla nějaká. Já je mám stejně většinou sklopený hodně dolů, jen tak pro sichr a i tak svítí dobře.
Postav si to ke zdi a když nebudeš mít jasnou linku, kde začíná a končí světlo, tak je jasný, že máš rozptyl moc velký a budeš oslňovat.
Detaily ti určitě řekne spousta dalších expertů
jinak se to tu už řešilo a to hodně, tak se po tom podívej.
spousta lidí je proti, což chápu. Auto který tě oslní je hodně nepříjemný.
KAždopádně bych to )plně neodsuzoval. Světla na to nejsou stavěná a může se stát, že budeš totálně oslňovat a neuděláš s tím nic. Já měl to štěstí, že do 600ky docela sednou a před cca 3 měsíci jsem s nima prošel normálně regulérní technickou. Ptal sem se na to technika a ten říkal, že v případě, že neoslňujou a vydávají bílé světlo, tak není důvod je nepustit.
Samozřejmě je spousta názorů. A jakmile někdo oslňuje, tak je to na hovn* a hlavně dost sobecký, až nebezpečný.
A hlavně musíš mít v autě nivelaci světel (zvyšování/snižování). Oficiálně musí být automatická, ale hlavní je aby byla nějaká. Já je mám stejně většinou sklopený hodně dolů, jen tak pro sichr a i tak svítí dobře.
Postav si to ke zdi a když nebudeš mít jasnou linku, kde začíná a končí světlo, tak je jasný, že máš rozptyl moc velký a budeš oslňovat.
Detaily ti určitě řekne spousta dalších expertů

jinak se to tu už řešilo a to hodně, tak se po tom podívej.
prodany Rover 620ti 
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den

Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
-
- Kontaktovat uživatele:
Když už xenony tak nejsnadnější cesta je asi koupit xenony z MG ZT Mk1. Ale o tom by mohl psát spíš kolega undy, kterej si je tam nechal domontovat.
Bohužel předpis říká,že musíš mít automatickou nivelaci,( to je spec. zařízení udržující konstantí výšku zadní části vozu bez ohledu na zatížení),v opačným případě tě každý technik na STK vyžene.Znám ovšem nadšence,kteří před STk xenony vymontují.
R 75 CDT
lerak: není to tak úplně pravda. Neudržuje to stejnou výšku zadku auta, ale sklápí to světla, když třeba akceleruješ a zvedá, když brzdíš, snižuje když jedeš do kopce a nebo když máš naložené auto.
prodany Rover 620ti 
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den

Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
prodany Rover 620ti 
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den

Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Dík za názory. Po přidání dotazu jsem našel předchozí debatu a pročetl jsem to. No nevím, nevím. Asi to není ono.
V "Omeze" mám originál xenony a nikdo si nestěžuje, ale u 75 to asi vypustím aby nebyl nějakej problém.
Uvidíme. Zas tak moc mně to netrápí.
V "Omeze" mám originál xenony a nikdo si nestěžuje, ale u 75 to asi vypustím aby nebyl nějakej problém.
Uvidíme. Zas tak moc mně to netrápí.
R 75 2,5 V6 Tourer
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak říkám u MG ZT Mk1 jsou xenony v základu, jelikož je to prakticky stejný auto jako R75 Mk1, nemůže být skoro žádněj problém tam ty xenony z MGZT namontovat. Je to jen otázka jak je sehnat a jak je zaplatit, jinej zádrhel tam nebude.
Mám řešení:koupím s někým tady toto auto na půl a rozdělíme se.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7833015
Nerad se vracím k předešlému tématu,měl sem a mám několik vozů,které mají originál xenony a žádný nemá a neměl v reflektorech výškovou regulaci,vše zařizovalo niveu zadku.
R 75 CDT
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Donutil. http://www.mapy.cz/#mm=ZP@sa=s@st=s@ssq ... 471176@z=4 Vidím 2 možnosti, kde se ten vrakáč nachází. Předek mě nezajímá, interiér ano, kola také
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
K tem xenonum -- sehnat je z MG ZT Mk I by urcite slo, ale montaz podle me nebude az takova legrace. Krome montaze vlastnich svetlometu by se musely doplnit snimace na zadni napravu a urcite nejaka elektronika, ktera to cele ridi (nebo je primo integrovana ve svetlech?) ... rozhodne to nebude lacine.
-
Na mém starém MGZT orig. byl snímač nacvaknutý na PP rameno, a s tím xenony pracovali - zadní nápravu jsem nezkoumal, tak nevím.AnderN píše:K tem xenonum -- sehnat je z MG ZT Mk I by urcite slo, ale montaz podle me nebude az takova legrace. Krome montaze vlastnich svetlometu by se musely doplnit snimace na zadni napravu a urcite nejaka elektronika, ktera to cele ridi (nebo je primo integrovana ve svetlech?) ... rozhodne to nebude lacine.
Neorig. xenony, nebo bez nastavování výšky pokud jezdíte do zahraničí nedoporučuji - pokuta a dostavení vozu není sranda. Orig. xenony nejsou žádná výhra, jelikož se dřív nebo později porouchají i jednotky. Zvláště umí odcházet na MGZT, kde je mnohem víc vybrací - taky mě i kolegům zlobili. Nejdřív zvláště po ránu, nebo po dešti jeden nesvítil. Pomáhalo bouchnutí, pak už výměna elektronické části.
Na MG bylo fajn, že kolega měl zelenou a měl odstín xenonu lehounce nazelenalý, já měl zářivě modrou s dost proti jiným xenonům namodralým světlem, a třetí bylo červené se stejným odstínem. Když jsme stáli vedle sebe, tři pastelově barevná auta se třemi odstíny xenonů v barvách aut

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na MG ZT Mk II mam prave senzor na zadni naprave a uprimne receno -- prijde mi to logictejsi. Prece je potreba regulovat sklon svetlometu (nejen) podle nakladu, ktery se na zadni naprave projevi vice. Zrejme se to da udelat i pres napravu predni, ale cekal bych, ze na te zadni budou napr. zmeny vysky pri zatizeni vetsi.