Prosím o radu - tlukot od pravé přední napravy

Odpovědět
Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu - tlukot od pravé přední napravy

Příspěvek od Tommi_82 » stř led 27, 2010 15:59

já ti pěkně kuujůůůů, já ti pěkně kuujůůů, já ti kujů pane Jeytee, já ti pěkně kujůůů... :D

PS: taky bych chtěl mít tady v Šumperku nějakýho Maredu, Šinogla nebo Švihálka.. To by bylo všecko jednodušší... Bych jim koráb vrazil a nemusel řešit blbiny na fóru. :-D
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Obrázek
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)
Obrázek
Obrázek
Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008
Obrázek
Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014
Obrázek

Čert

Příspěvek od Čert » stř led 27, 2010 16:35

Ahoj všichni, když jsem měl 75, tak jsem měl stejný problém-na nerovnosti(i malé) se mi z přední nápravy ozývalo nepříjemné klepání. Začal jsem výměnou tyček stabilizátoru,uložením tlumičů,čepy ramen,gumové uchycení stabilizátoru,gumové uchycení ramen a už ani nevím čím vším. Byl jsem v servisu Rover v Praze(ještě tam bylo zastoupení),pak jsem byl ve dvou servisech v Německu,kde tvrdili,že v Praze nic neumí a pak se omlouvali,protože také nic nenašli.Ještě mi to kontroloval můj hodně dobrej mechanik,kterej opraví vše a světe div se-NIKDO NIC NENAŠEL!!!!!! Všichni to slyšeli,jezdili s naslouchátkem připevněným na př. nápravě a fakt nic nenašli,jenom jsem do toho cpal spoustu peněz.Co vím,tak ten majitel co to ode mě koupil a tvrdil,že si s tím poradí,tak ten problém má do dneška!Tak všem držím palce,ale měňte dily, až si budete jisti vadou.Čert
p.s. Tommi-hodně zdravíčka.

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » stř led 27, 2010 16:59

No Jeytee, nezoufej, na tu opravu co plánuješ bych teda momentálně neměl, to bude takovejch 12 litrů ani nemrkneš. :D Já se teprve hojím po vánočním divokým spending spree(utrácení). :roll:

Čerte, díky, díky.
Jinak čímdál tím víc se mi zdá že se na fóru té záhadě na kloub asi nedostanem. Škoda že má pětasedma tak malou světlou výšku, jinak bych se nechal přivázat ke spodku a pojezdit kotáry a já už bych té záhadě nějak přišel na kloub!
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Roman620ti

Příspěvek od Roman620ti » stř led 27, 2010 18:09

Tommi_82 - jak si se ptal v tom rozdílu stejných tyček, nebo čeho (nekoukal sem se tam) u rimmerbrosu, tak to koncové označení "P" znamené druhovýroba, alias replika. Je to často u běžných věcí, třeba filtrů a cena je poloviční, jenže to už si ten šmejd mužeš koupit i tady :-D
2x Rover 620ti

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » stř led 27, 2010 18:28

tak to jooo, díky za info!

Jedinej rozdíl je že tady mám šmajdy za cenu originálů, z tama mám šmejdy za cenu šmejdů. :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

ketzll

Příspěvek od ketzll » stř led 27, 2010 18:58

Tak to je dobry.. Snad na to příjdu, co to dělá, ikdyž jsem docela rozladěnej z jednoho přízpěvku, kde se psalo, že ani němčouři na to nepřišli. :roll: Asi mi nic jiného nezbude, než poviměňovat vše co tam je nějak ohébný,nebo tlumící... :( Dnes jsem si objednal tu tyčku stabilizátoru a horní uložení tlumiče(to ložisko).. O víkendu to rozdělám a budu vědět víc, zda to pomohlo, či ne... Ale asi jsem takovej pintlich, že bych se s tím boucháním nedokázal srovnat a psychicky vyrovnat... Mám rád v autě ticho a jen vrkot motoru :) A vžádném z X aut co jsem měl, tomu tak nezůstalo, bylo tam nakonec ticho!!.. Aaa nééé žádný rááány od nápravy...kor v tak krásným autě.. To by v tom byl Čert!! (pardoon panu Čertovi :) ) Třeba hledáme chybu jinde, třeba jsme tak zdegenerováni zkur... koncernem VW, kde jakýkoliv tlukot znamená jen nějaký čep? A nemohlo by to být třeba někde od uchycení motoru, nebo převodovky na danné straně? Nebo co já vím i projev špatné poloosy..? Ale ta se projevovala vždy jinak.. I čepy na řízení mám maximálně v pořádku...I dokonce, jak tu někdo psal o těch kotoučích a destičkách, tak to mám vše nové... Fakt už nevím. Je to takový tlumený náraz(y), vždy, v nějaké nerovnosti, i v malé.. Na technické mi nenašli ani sebemenší vůli, a auto bylo už také zvednuté.. A furt nic! No ukáže až to rozdělám... Chvílema mi připadá, že se tu rozepisuji co vše mám na autě NOVé, jako bych ho prodával :lol: :D

undy

Příspěvek od undy » čtv led 28, 2010 7:23

ketzil-si moja krvná skupina.Dokéže ma vytočiť každý pazvuk, nikdy to nenechám tak, kým na to neprídem.Dokonca mám taký pocit, že keď už prídm na príčinu, o polovicu ma to ukľudní...Ale toto ma už trápi snáď dva roky.Tlmiče s uchytením mám nové aj spodné ramená a zadné silentbloky.Rover už bol všade, mixlovali s tým na zemi aj na dviháku aj s paiserom, na nič nevedia prísť.To horné uloženie /ložisko/ sa skôr prejavuje pukaním pri točení volantom /kruhový objazd/ aspoň to prestalo.Mám taký pocit, že toto naše klepanie niekedy viac niekedy menej počuť, tiež som už rozmýšľal o tých uloženiach motora resp prevodovky.Najzreteľnejšie to tuším klopne , keď sa koleso pohybuje smerom dolu /do jamy,alebo keď prechádzam policajta na ceste a koleso skočí smerom dolu/ - tiež máš taký pocit?A každopádne toto vlákno ma zaujíma, ako skončí
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » čtv led 28, 2010 8:56

Nestraš maxíku, to by se nějak projevilo na řízení nebo něco, ne? Kapalina by vytekla nebo tak. No každopádně jsi tomu dal hezkou tečku, postrašils asi tím nejdražším dílem co by přicházel v potaz... :D

Edit: jo a Jeytee nejsmutnější na tom je že i když Mareda přijde na to co to dělá v tvým autě, u našich to může dělat i něco jinýho. Alespoň tak to vypadá z průběhu diskuse...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Welinka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Welinka » čtv led 28, 2010 8:59

Něco podobného jsem taky řešila, vyřešila až když se prohloubil problém..načaté silentbloky a ramena. Ale dlouho nebyla na nápravě žádná vůle,vše se zdálo v pořádku..jen jakési občasné chroustání..nebylo co opravovat. Pak se závada projevila naplno,po výměně úplný klídek.

..ale asi to nebude úplně to co tu popisujete. :(

Hodně štěstí při řešení všem.

ketzll

Příspěvek od ketzll » čtv led 28, 2010 14:31

No a co by v tý převodovce řízení mohlo tak divně tlouct..? No zkusím s tím nějak zahýbat, a budu doufat, že bude v pořádku.. :wink:

undy

Příspěvek od undy » čtv led 28, 2010 15:10

ja som už v tej fáze, že by som bral aj tú prevodovku, len nech to prestane.Ale to by asi bolo cítiť vo volante a u mňa nič také
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD

Čert

Příspěvek od Čert » čtv led 28, 2010 15:23

Když jsem popisoval práci různých mechaniků, tak jsem zapoměl na p.Maredu. Také jsem ho navštívil s tímto problémem, auto projel a klepání slyšel. Pak celé auto prohlédl, ale jako všude jinde-nic nenašel !!! Jak píše MAX o řízení, tak když všichni nic nenašli, tak také padaly návrhy na výměnu řízení, ale nikdo nezaručil ukončení tohoto problému. No a při ceně ca.35000,-kč za řízení +práce, to asi nikdo zkoušet nebude. Ještě jste někdo zmiňoval uchycení motoru a převodovky. V mém případě to také kontrolovali (v Německu) a vše bylo OK. Prostě nezávidím, prožil jsem si s tím své, ale konec nastal až kdy jsem 75 prodal a koupil MG-ZT.Také řešení. :lol:

ketzll

Příspěvek od ketzll » čtv led 28, 2010 15:58

To mi nejde do hlavy, někde to musí tlouc a tuďíž i někde musí být nějaká vůle.. :x

Odpovědět