Trable s tachometrem
Trable s tachometrem
Hoši, tachometr mi začal ukazovat nesmysly. Diagnostika nezjistila lautr nic. Je to celkem pakárna, a dost to znervózňuje. Už jste to někdo řešil a vyřešil? Co to obnáší a kolik to stojí?
R75 CONNOISSEUR 2.0 CDT 03/2000

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trable s tachometrem
Jak ty nesmysly vypadají? Mohl by být špatný nějaký snímač nebo čidlo, které posílá palubní desce signál.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož rychlost vozidla se určuje podle (oprava: pravého) předního ABS senzoru, zkusit mrknout jestli není nějakej zádrhel tam. Ale to by se asi ozvalo i ABS. Bude to nejspíš nějakej špatnej kontakt někde na cestě palubní deska- řj-řj ABS-senzor ABS.
Děkuji za rady a přidám ještě zmatenou ručičku palivoměru-ta si dělá už uplně co chce. Takže když to shrnu: nevím jak rychle jedu,nevím jestli tam vůbec dojedu a občas ani nevím kam jedu 

-
- Kontaktovat uživatele:

Udělej si test palubovky. Je to číslo 2 v servisním menu, ani nemusíš odemykat servisní menu přes 19tku, je to volně přístupný. Pak dej vědět jak dopadl test(jestli ručičky chodily normálně bez trhání).
viz. http://roverclub.cz/bb3/viewtopic.php?f ... 2&start=0¨
postup:
1) vlož klíč do zapalování a otoč do polohy 1 (palubka svítí)
2) Zmáčkni a drž tlačítko na reset ujeté vzdálenosti.
3) Tvůj LCD displej zobrazí “test.1-“
4) Ihned zmáčkni tlačítko aby ses dostal na test2
5) po chvíli zmáčkni tlačítko pro spuštění testu.
Pokud já vím, tak údaje o rychlosti snímá čidlo ABS u pravého kola a ne u levého. Buď tak nebo tak e potřeba skontrolovat jestli není prodraný kábel který vede z čidla do motorového prostoru. Mohlo se stát, že se kábel vysmekl ze svého uchycení a prodrala se izolace při kontaktu s brzdovým kotoučem a jak sa dotýká obnaženým drátem brzdového kotouče, čidlo hlásí nesmysly.
jjo, držím palce... 

-
- Kontaktovat uživatele:
norbert píše:Pokud já vím, tak údaje o rychlosti snímá čidlo ABS u pravého kola a ne u levého.
Máš pravdu, psal jsem to ve dvě ráno. To je někdy těžký uvědomit si pravou a levou stranu.

Tak čidlo už mám doma a test palubovky ok, v po jdu na zvedák,tak snad to klapne.