stale -30 °C + nejde ventilator
stale -30 °C + nejde ventilator
Chcem sa spytat ci niekto nema skusenosti s mojim problemom alebo nevie poradit? Mám ROVER 75 2.0 CDT, a nefunguje mi teplomer vonk. teploty, stale mi svieti - 30 °C aj ked som ho uz zohnal a vymenil, teda pokial som spravne urcil ze co je ten teplomer, ale to by nebol az taky problem ale minule mi vyvrela voda a chcem sa spytat ci niekto nevie ci to moze spolu suviesiet. Ventilator na chladici sa toci ked pustim klimu, ale ked je motor aj vo vyssich teplotach tak nic. Aj ked neviem pri akej teplote sa ma spustat. Myslel som ze je vadny ten motorcek na ventilatory, tak som len dnes dokoncil pre mna namahavu vymenu z Opelu Vectra B, ale aspon sa mi toci pri tej klime predtym nebolo ani to. Tak teda sa chcem spytat ci by niekto nevedel poradit kde moze byt este problem?
Rover 75 2.0 CDT
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: stale -30 °C + nejde ventilator
Jakej máš motor?
Čidlo externí teploty je před chladičem, když se koukneš za SPZ(dnes už tedy RZ) tak ho uvidíš. Bývá tam kousek vedle ještě u dieselů s webastem čidlo venkovní teploty pro webasto. Jinak tam není nic jinýho s čím by se to dalo splýst.
a ty teploty:
rychlost ventilátoru * spínací teplota * vypínací teplota
1 * 100 * 95
2 * 106 * 102
3 * 112 * 106
Jestli to spolu může nějak souviset netuším ale spíš ne.
Čidlo externí teploty je před chladičem, když se koukneš za SPZ(dnes už tedy RZ) tak ho uvidíš. Bývá tam kousek vedle ještě u dieselů s webastem čidlo venkovní teploty pro webasto. Jinak tam není nic jinýho s čím by se to dalo splýst.
a ty teploty:
rychlost ventilátoru * spínací teplota * vypínací teplota
1 * 100 * 95
2 * 106 * 102
3 * 112 * 106
Jestli to spolu může nějak souviset netuším ale spíš ne.
Noo je tam este aj take nieco kovove, tento teplomer je taky plastovy. Malo by to byt ono, v suciastkach mi to potvrdili. A som ho teda vymenil a stale nic, ale tiez to bolo z takeho jedneho stareho rovera tak je mozne ze bol tiez zly. Musim kupit novy. A za tie teploty diki..cize 1. stupen sa zapne az pri 100 stupnoch to som necakal som myslel ze skorej ..tak teda skusim sa na tom este trosku povozit mozno predsa zapne. Ale zapojene by som to nemal mat zle ked sa pri klime toci nie?
Rover 75 2.0 CDT
-
- Kontaktovat uživatele:
Zapojený to máš asi dobře. Dělals to podle polskýho návodu?? Ještě to otestuj...
Ano ano presne podla polskeho, len pri tom odpore som si nebol isty lebo na tej scheme zapojenia, ten novej, idu z toho opdoru 2 kable, ale v skutocnosti isli tri..ale tak nakoniec som to nejak pochopil, prelozil a podla obrazka vyriesil. Som to skusal zatial tak iba na mieste som stal s autom pockal kym sa zohreje motor, parkrat stacil plyn a chladic uz bol dost teply aj tie trubky az horuce by som povedal..aj voda uz bol dost zohriata, ale tak asi to este nebola tych 95 stupnov ci kolko..sak povozim sa este na tom a uvidim..mozno este chybalo par stupnov. teda dufam 

Rover 75 2.0 CDT
-
- Kontaktovat uživatele:
Kterej tam máš motor?
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak ten abys zahřál na 100°C tak to to je hooooodně na dlouho. Počkej až bude svítit slunko, pořádně to bez klimy projeď, pak to někde na slunku nech odstavený na volnoběh a doufej že je dost teplo na to aby se motor neuchladil.
Ahaaaaa no ok, tak budem dufat ze je to vse ok. Mne sa len nezdalo ze ten chladic aj trubky uz boli dost horuce, ale asi to tak ma byt. Tak teda dik za rady 

Rover 75 2.0 CDT
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo to bejvá teplý jak sviňa, ono i 80 stupňů je pro ruku velice nepříjemný. Hele nejlepší bude, když si na palubní desce nastavíš zobrazení teploty motoru a budeš hned vědět jaká je teplota. Jak se to nastavuje, najdeš v tomhle tématu... viewtopic.php?f=9&t=3532&st=0&sk=t&sd=a
fuuuha vyzera to zaujimavo, idem skusat som zvedavy ci stym nieco poriesim..ale kadopadne dik ..velmi zaujimave 

Rover 75 2.0 CDT
Mám podobný problém, dnes kolem poledne v největším pařáku vlezu do vypečenýho auta, po chvíli jízdy si všimnu, že je zapnuté vyhřívání zadního skla, velký údiv až do chvíle, kdy zjistím, že teploměr ukazuje venkovních -30C. Už asi 14 dní mi stávkuje klima, nevím, zda to může souviset - jízda dnes bez klimy 200 km, velký zážitek. A ještě, zda s tím může souviset to, že mi od ranního nastartování palubní počítač ukazuje špatnou žárovku coufaček, ale ona je OK... Oním poblázněným je R75 2,5. Díky za Vaše náměty a myšlenky.
Ještě jedna poznámka: nehrozí při nefunkčnosti měření venkovní teploty uvaření motoru? Doufám, že ne, že větrák je spouštěn na základě informace čidla, které tímto nebude ovlivněno.
Díky P
Ještě jedna poznámka: nehrozí při nefunkčnosti měření venkovní teploty uvaření motoru? Doufám, že ne, že větrák je spouštěn na základě informace čidla, které tímto nebude ovlivněno.
Díky P