Tvrdy spojkovy pedal
-
- Kontaktovat uživatele:
Tvrdy spojkovy pedal
Ahoj, chcem sa opytat dalsich majitelov R75 CDTi na Vas subjektivny pocit z pedala spojky. Mam Rovera uz rok a pol ked som ho kupoval zdala sa mi spojka tvrdsia ako som bol zvyknuty ( predtym Oktavka) Po roku a pol jazdenia uz viem ze je moc tvrda ,jazdim prevazne v meste a po celodennom jazdeni ma boli lava noha zo spojkoveho pedalu a to myslim vazne. je to take zle ze, ak tento problem neodstranim, zvazujem predaj auta aj ked som s nim inac mimoriadne spokojny. Takze moja otazka je takato: je spojkovy pedal u tohto auta normalne takto tvrdy, alebo je tu mozna nejaka zavada.? Inac prevodovka radi dobre a nie su s nou problemy. Neviem ci je tam nejaka pruzina ktora by sa dala vymenit alebo premazat lanko alebo tak. Dakujem za rady a postrehy.
Keď musíš, tak musíš.
JAGUAR S-type 2,7d V6 Sport
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tvrdy spojkovy pedal
Asi jsi nevlastnil Rover 200? Tam jsem to měl ještě horší...
Ale jinak se mi až tak extremně tvrdá nezdá. Rozhodně má poměrně dost aut spojku měkčí, ale brácha má v BMW stejně tvrdou jak já. Možná tam máš nějakej problém, přijeď druhej víkend v září na sraz do Rajhradu u Brna a můžem to všechno prověřit.
Rozhodně sundej dekl co je nad pedálama a mrkni se na to, ten pístek se kterým hýbe pedál je dobrý jednou za čas promazat.
Ale jinak se mi až tak extremně tvrdá nezdá. Rozhodně má poměrně dost aut spojku měkčí, ale brácha má v BMW stejně tvrdou jak já. Možná tam máš nějakej problém, přijeď druhej víkend v září na sraz do Rajhradu u Brna a můžem to všechno prověřit.
Rozhodně sundej dekl co je nad pedálama a mrkni se na to, ten pístek se kterým hýbe pedál je dobrý jednou za čas promazat.
Vedlejsi spojkovy valec na 90%. A muze byt nacly i hlavni tim namahanim.
-
- Kontaktovat uživatele:
Fakt? Tak to není potěšující zpráva. A co s ním je? Hrozí únik kapaliny?
No aspon v mem pripade byl valec nejak rozpadly a zpriceny ale kapalina netekla a valec normalne fungoval. Kdyz by byl spatny ten hlavni tak by tekl nebo zustaval viset jak uz tady nekolik lidi psalo. Je to sice vetsi oprava ale zadna hruza. Ja to delal jenom na 3nozkach na zemi i se setrvakem.
-
- Kontaktovat uživatele:
diky za prispevky, pozrel som dole nad spojkovy pedal, je nejaky zvlhly ale kapaliny je dost. No auticko ma 190tis. km tak to bude pomaly asi na vymenu hl. valca, uvidime v servise. Este jedna mozno blba otazka pre znalcov, je mozne prerobit manual na automat? Co by to obnasalo? Ja viem ze asi automaticku prevodovku, kulisu radenia, riadiacu jednotku prevodovky, nejaku kabelaz ale neviem co este. Zaujima ma, ci je to v principe mozne, pocul som od znameho, ze nieco podobne sa robilo naopak z automatu na manual a dalo sa to, tak by ma zaujimalo ci to ide aj z manualu na automat. Alebo predat cele auto a zohnat automat vyjde lacnejsie?
Keď musíš, tak musíš.
-
- Kontaktovat uživatele:
jednoznačně prodat a sehnat automat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Takze po navsteve servisu problem ciastocne vyrieseny, ale este stale to nie je ono, spojka by mohla byt aj meksia. Problem bol ciastocne v tom ze som mal zavzdusneny spojkovy valec a musel som vymackavat pedal az na podlahu aby som mohol radit. Po vymene brzdovej kapaliny sa radenie znacne zlepsilo ale aj tak je ten pedal tvrdsi ako by som chcel, no co uz na toto si budem musiet zvyknut. Dakujem vsetkym za rady.
Keď musíš, tak musíš.