pojistka střetávacích světel
pojistka střetávacích světel
Nastartoval jsem, zapnul světla a displeji se rozvítil symol žárovky s vykričníkem. Tak jsem vyšel ven a koukám, že v reflektorech svítí jen parkovačky. Tak si říkám, že to přece není možný aby se obě H7 vypálili v jeden moment to musí být pojistka. Vytáhnul jsem přefocený seznam pojistek kerej vozím sebou a jak hledám tak hledám, žádné pojistky střetávacích světel jsem se nedohledal. Tak jsem domu došel sa hmlovkama. Prosím o pomoc, jak najít tu správnou pojistku a jestli je v motoru nebo v kabině pod kastlíkem. Dálková světla mi svíti.
děkuji
děkuji
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: pojistka střetávacích světel
Je to haluz ale shořely ti obě žárovky, všechny venkovní světla maj jednu společnou pojistku číslo 40. (Nemá smysl aby žárovky, což jsou vlastně principielně akorát svítící obdoby pojistek byly jištěny pomocí pojistek.)
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Tak já mám na jedné z pojistek v motorovém prostoru zapojené potkávcí (střetávací) a blinkry. Jsou to takové čtvercové pojistky, co se pravděpodobně nedají nikde koupit. Když pošleš fotku nebo nákres s očíslovanými pojistkami , napíšu která to je.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi ti vazne odisli obidve stretavacky naraz, mne sa to uz tiez raz stalo:-)
Keď musíš, tak musíš.
JAGUAR S-type 2,7d V6 Sport
JAGUAR S-type 2,7d V6 Sport
Děkuji za radu, byli to žárovky. Tak jesem je vyměnil a zdálo s to být v pořádku. Přešel jsem 200 km s jednou zastávkou a po druhé krátké zastávce odešla znovu hned po nastartování zbrusu nová levá žárovka. Tak si kladu otázku, jestli tam po nastartování nevzniká nějaké přepětí nebo co, protože i ty dvě žárovky které mi už předtím odešli v jeden moment, odešli pod tom jak jsem hned po nastartování zapnul světla.
I když by se zistilo, že je to přepětím, dá se tato vada odstranit, nebo je to konstrukční nedostatek R75? (skrátka, žárovky u R75 odcházejí dost často)
Pomohlo by kdyby při nastartování světla už svitila?
Nebylo by úplně nejlepší chvíli po nastartování počkat a až potom zapnout světla? Když jít touhle cestou, jak dlouho 5, 10, 15 sekund?
Ďekuji za názory
I když by se zistilo, že je to přepětím, dá se tato vada odstranit, nebo je to konstrukční nedostatek R75? (skrátka, žárovky u R75 odcházejí dost často)
Pomohlo by kdyby při nastartování světla už svitila?
Nebylo by úplně nejlepší chvíli po nastartování počkat a až potom zapnout světla? Když jít touhle cestou, jak dlouho 5, 10, 15 sekund?
Ďekuji za názory
Jde nastavit, aby se světla po otočení klíčku rozsvítila. A nebo po nastartování zapni rádio, nebo ventilátor a pak světla.
-
- Kontaktovat uživatele:
Žárovky odcházej často v momentu zapínání světel, to už tak bývá. Mě odcházej vždy co si pamatuju ihned po zapnutí, nikdy jsem nezažil že by mi prasklo již nažhavené vlákno svítící žárovky(čímž ale nechci tvrdit že to není možný).
Neslyšel jsem že by pětasedma mívala nějaké takové problémy.
Jedinej problém je podle mě v kvalitě žárovky. Nekupovat vysocesvítivý a jim podobný ale kupovat žárovky konstruovaný na dlouhou životnost.
To co radí Keksin je sice hezký ale tam žádný přepětí není, se podívejte jak světla na volnoběh svítěj slabě, teprve až když přidáš plyn tak stoupne napětí a světla zesílí intenzitu.
Neslyšel jsem že by pětasedma mívala nějaké takové problémy.
Jedinej problém je podle mě v kvalitě žárovky. Nekupovat vysocesvítivý a jim podobný ale kupovat žárovky konstruovaný na dlouhou životnost.
To co radí Keksin je sice hezký ale tam žádný přepětí není, se podívejte jak světla na volnoběh svítěj slabě, teprve až když přidáš plyn tak stoupne napětí a světla zesílí intenzitu.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na tohle snad trpěla auta vybavená ještě dynamem ... alternátor by mál zajišťovat dostatek el. energie, pokud zrovna nezakolísají otáčky pod hranicí volnoběhu (málo plynu při rozjezdu apod.).Tommi_82 píše:... se podívejte jak světla na volnoběh svítěj slabě, teprve až když přidáš plyn tak stoupne napětí a světla zesílí intenzitu.
Norbert -- to, co popisuješ, ukazuje na nějaký problém v elektroinstalaci. Jinak si neumím vysvětlit, že odejdou obě potkávací žárovky najednou, vyměníš je a za týden máš ruplou další. To rozhodně není normální.
-
- Kontaktovat uživatele:
No buď jsem blázen nebo ty máš málo citlivej zrak. Je jasný že ve městě to nepoznáš ale ve tmě jde vidět že na volnoběh to svítí míň. Mám za to že na volnoběh není alternátor tak silnej zdroj aby krmil zpátky baterku a ostatní spotřebiče a k tomu udržel napětí 14.3 V.AnderN píše: Na tohle snad trpěla auta vybavená ještě dynamem ... alternátor by mál zajišťovat dostatek el. energie, pokud zrovna nezakolísají otáčky pod hranicí volnoběhu (málo plynu při rozjezdu apod.).
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Netvrdím ani jedno
marně přemýšlím, kdy jsem ve tmě mimo osvětlené oblasti jel nebo stál s motorem na volnoběh, navíc xenonů se to asi ani netýká. Je fakt, že jsem se na to nikdy moc nezaměřoval. Co na to ostatní -- svítí vám světla na volnoběh méně 

-
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, xenonů se to samozřejmě netýká. Bavíme se o klasických halogenkách. Vím že mi to dělalo už v době kdy jsem montoval LEDky, ty mi vyhazovaly chybu protože měly na 12.6 nízkej příkon teprve až když se napětí zvedlo na 14.3 tak hláška zmizla. Ještě abych to upřesnil bavíme se tu o situaci spíš ihned po startu, aby mi tu někdo nenapsal že po ujetí 50 km už mu to nedělá. To už nejspíš nedělá ani mě, protože mi už s LEDkama ta hláška vyskakovala jen sporadicky(vše se totiž odvíjí od nabitosti baterie).
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Mně ty světla pohasínají jen při startování. Na volnoběh i s otáčkama bez rozdílu. Za dva roky jsem vyměnil jednu potkávací a jednu dálkovou.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Při startování to je jasné, ale po nastartování na volnoběh už by pohasínat neměly. Pokud teda nemáš baterku před smrtí -- tehdy jedině jsem podobný jev zaznamenal proti zdi v garáži.