Neštartuje,snimac otacok kluky...
Neštartuje,snimac otacok kluky...
Ak ma niekto zo SR kupim snimac otacok kluky na 2.0CDT... resp.vie niekto z akeho modelu bmw 318 to sedi na rover? lebo na model 98-2003 sa da kupit novy a model 2003- nie,dakujem za kazdu radu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kupim snimac otacok kluky...
A není to jen senzorem vačky?
Jinak na slovensku silně pochybuju, to není nic co by se dalo jen tak jednoduše sehnat. Ale v UK jo. http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-NSC100880
Jinak z 318tds určitě ne. Jestli je to podobný tak s 320D E46, ale těžko říct, rozhodně nemám chuť sundávat startéry a dívat se jestli to má brácha stejný jak já.
Jinak na slovensku silně pochybuju, to není nic co by se dalo jen tak jednoduše sehnat. Ale v UK jo. http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-NSC100880
Jinak z 318tds určitě ne. Jestli je to podobný tak s 320D E46, ale těžko říct, rozhodně nemám chuť sundávat startéry a dívat se jestli to má brácha stejný jak já.

Ved to, obvolal som niekolko inzeratov kde mali 75 na ND a nikde uz snimac nie je
diagnostika mi vypisala snimac kluky,snimac vacky mam a po vymene ziadna zmena...ked je teply motor, nastartujem ho tak do 2-3minut od vypnutia,potom az ked celkom vychladne... A tu 318 som myslel preto ze ta ma taky isty vykon ako 75 je to 2.0 a 85 kw a 320 maju bud 100 alebo 110kw.

Takze nasiel som jeden jediny na ebay.co.uk a snad do konca tyzdna bude v SR...
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo vlastně se dělalo myslím 318 d s rotačním čerpadlem a naším motorem. Ale nikdy jsem ho neviděl. I to 320d(110kw) má náš motor, teda principielně stejnej akorát s větším objemem.
tak auto sa sprava aj po vymene snimaca tak isto, za tepla nestartuje
ma niekto nejaky navrh co by to este mohlo byt ? Snimac vacky som menil na jar,ten to nie je...ked auto nestartuje operativne som ho vymenil opat a ziadna zmena...

-
- Kontaktovat uživatele:
Kde's ten senzor vačky kupoval? Furt se mi nechce věřit že by to jím nebylo. Dyť to je učebnicová ukázka. O problémech se senzorem vačky toho je všude v diskusích o R75 CDT zmíněno celkem dost, a měl jsem za to že skoro vždy to problém vyřešilo.Peter75 píše:Snimac vacky som menil na jar,ten to nie je...ked auto nestartuje operativne som ho vymenil opat a ziadna zmena...
Není možný že ten senzor vačky cos koupil nebyl dost kvalitní?
Ten snimac vacky som menil skoro pred rokom, vtedy sa to spravalo podobne...vymenil som a bolo to ok az do teraz,vtedy som to menil na slepo len na zaklade dabat tu na fore...tak sa mi nechcelo verit ze to je opat to iste,isiel som na diagnostiku a ta vypisala 2x chybu snimac kluky,ten pod startrom...vcera som ho vymenil skusal som ho vcera X-krat startovat za tepla vzdy startlo,dnes som siel s rodinou prec cca na 200km odstavim to o 15 min prideme k autu a nic nestartuje...
este ze vonku bolo -11,5C a auto za dalsich 15min rychlo vychladlo a startlo...buduci tyzden mi pride este jeden snimac z GB..tak to skusim este raz... inac pristup k nemu je super,hlavne trafit skrutku
baterka,zrkadielko a veeeeeela trpezlivosti... ja uz neviem v pondelok skusim ist opat na diagnostiku a uvidime co vypise...
A este co mozno niekomu pomoze, podla cisla snimacov co boli na nom je to snimac z BMW motora M57 teda 3.0d zaujimave... http://www.worldcarparts.co.uk/tabid/14 ... fault.aspx

A este co mozno niekomu pomoze, podla cisla snimacov co boli na nom je to snimac z BMW motora M57 teda 3.0d zaujimave... http://www.worldcarparts.co.uk/tabid/14 ... fault.aspx
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Neštartuje,snimac otacok kluky...
Moc díky za info, já právě myslel že se dá sundat jen když sundáš startér.
nie som si istý na 100%, ale zdá sa mi, že v Dun. Strede im to vypisovalo tiež senzor kľuky a bol to senzor vačky a chalan niečo spomínal, že to je normálne. Tiež by som sa ale nedivil, keby ten senzor vačky znovu odišiel, aj keď je skoro nový..
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
-
- Kontaktovat uživatele:
Navíc, senzor vačky se u CDT používá jen při startu ale data ze senzoru kliky se používají po celou dobu běhu motoru. Tudíž pokud je vadnej senzor kliky, auto musí podle mého názoru z nenadání zdechat a jet špatně, protože právě senzor vačky má podle mě za behu na starost synchronizaci vstřikování atd.
Senzor vačky je podle mě jen k tom aby při startování řekl jednotce v jaké poloze se nacházejí písty, protože to ze senzoru kliky nemá šanci poznat.
Senzor vačky je podle mě jen k tom aby při startování řekl jednotce v jaké poloze se nacházejí písty, protože to ze senzoru kliky nemá šanci poznat.
No tak to teda skusim este raz so snimacom vacky...asi mi nic ine neostava
este som nebol 2x na diagnostiku..tak uvidim..je pravda ze ten snimac vacky sa pouziva len pri starte on urci polohu prveho piestu...tož som zvedavy
lebo inac otacky motora su OK, lebo ked som zalozil snimac a nastartoval motor isiel dobre a ked som pridal isiel max na 1000ot a stale zdochol, potom som zistil ze kôli tesniacemu kruzku tam nesadol dobre, po dotleceni na svoje miesto sa to spravalo ok. Vyskusam opat ked to nebude startovat prehodit ten stary snimac vacky, je to praca na 2minuty a uvidim ci startne,ked bude snimac chladny...

No zacinam byt z toho startovania zufaly...
Dnes mi teply motor opat nenastartoval,az ked vychladol...bolo to ok po vymene snimaca vacky, a dnes opat problem,ale vcera vecer som aj natankoval na benzinke lukoil...a su problemy...hladal som aj nieco ohladom kvality paliva a docital som sa ze vacsi podiel vody v nafte sposobuje tazke teple starty,ja uz neviem
Dnes mi teply motor opat nenastartoval,az ked vychladol...bolo to ok po vymene snimaca vacky, a dnes opat problem,ale vcera vecer som aj natankoval na benzinke lukoil...a su problemy...hladal som aj nieco ohladom kvality paliva a docital som sa ze vacsi podiel vody v nafte sposobuje tazke teple starty,ja uz neviem