Tak tohle jsem tedy nečekal! Kapalina z hlavního spojkového váce mi vytekla (po stlačení spojkového pedálu) dírou v té plastové hadici, v místě jak je vedená pod baterkou. Kdysi jsem hlavní válec dal vyměnit společně s pomocným (který odešel) a najezdil jsem s tím ne víc než 60 000 km. A teď tenhlen náhlej kolaps úplně bez varování. Je možné že se to tam témi vibracemi motoru soustavně otíralo o spodek baterkové vany až se to prodralo? To by ale znamenalo, že by bylo rozumné do budoucna tu trubku něčím obalit. Nebo jednoduše ta plastová hadice hlavního spojkového válce praskla?
Chci se zeptat jak odpojit ten hlavní spojkový válec v místě jak sa napájí na tu kovovou trubku která vede do spojky. Protože už jsem to dal jednou měnit (v DSV Dunajská Stred) tak vím, že na té rychlospojce je nějaká pojistka, kterou je třeba vylomit nebo co - ale kde přesně vylamovat to netuším. Taky vím, že rozpojit a spojit staré s novým jde jen jednou. Podruhé už je potŕeba koupit tak hlavní jak pomocný spojkový válec nové.
Poraďte, prosím, jak na to, nerad bych to rozpojil tak, že se to už nebude dát spojit a budu muset koupit i pomocní spojkový válec. I když je auto v servisu, nenechám je to délat bez dozoru, protože mám vážné podezření že tyto spojkové válce na R 75 ještě nkdy nerozpájeli a že tomu až tak nerozumí. Když mi telefonovali, že našli místo kudy tpo vyteklo tak mně zaskočili svými pochybnostmi o tom, že ta plastová trubka je součástí hlavního spojkového válce a tvrdili, že to není hlavní spojkový válec ale samostatný díl, který s nebude dát jen tak snadno sehnat. Tak jsem tam do toho servisu šel na obhlídku a mám v tom jasno - je to hlavní spokjový válec a dnes jsem ho objednal z Anglie za asi 220 EUR. Do jiného servisu bych to dával nerad, jsem rád, že jsem tam dotáhl Roverka na laně.

Děkuji kluci