Brzdové trubičky 2.0 CDT
-
Re: Brzdové trubičky 2.0 CDT
Tak abych uzavřel toto téma. Brzd. trubky jsem si nechal udělat v autoservisu a sám si je namontoval, postupně jak byl čas jsem povyměňoval všechny kotouče, destičky a pakny, tyčky stabilizátorů, čepy řízení a ramena i se silentblokama. Vše nové. Jen bych podotknul, že největší pakárna byla výměna ramen. Vše, kromě odvzdušnění brzd a geometrie náprav, jsem si dělal sám, s běžným vercajkem, bez jámy na zemi před barákem. Ale raději doporučuji výměnu ramen provést na dílně na jámě nebo na zvedáku. Při výměně ramen není nutné povolovat a odpojovat žábné čepy ani tyčky stabilizátoru. U demontáže ramen mi trvalo asi hodinu ( s malými přestávkami na nadávky a cigárko ) neustálého bouchání kladivem, než ten čep s kuželovou dosedací plochou povolil. Pod autem toho místa na bouchání moc není a na dílně je přeci jenom větší prostor pro větší ránu a větší rozmach. Raději se mě ani neptejte kolik to stálo, ale zase na druhou stranu jsem ušetřil dost peněz za práci a hlavně téměř celý podvozek mám nový.
Rover 75, 2.0 CDT, sedan, Postřižín, okr. Mělník, cca 15 km severně od Prahy, tel. 604 503 844, email: martas.plp@seznam.cz