Ahoj všem.
Někde ve foru jsem četl nějaké články o nových mapách do originál vestavěné navigace. Máte prosím někdo mapy na CD mladší než 2008? Před časem jsem je sháněl a nakonec pochodil u jednoho super servisáka u BMW. Vypálil mi je, ale jsou z roku 2008. Rád bych novější. Také mi radil, že je teoreticky možná výměna mechaniky za DVD. Prý se opravdu jen vymění a to z pětkového modelu BMW. Máte s tím někdo skušenost? Údajně je grafika nesrovnatelná.
Mapy do NAVI.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mapy do NAVI.
Sehnat novější CD s mapami by se asi dalo ... osobně jsem zkoušel 2009 a 2010-11 a ta starší mi přišla lepší (zřejmě podrobnější). Ale ta výměna mechaniky za DVD ti asi grafiku nezlepší, ta je dána displejem a hardwarem v navigaci (grafický chip, ovladače) a ne mechanikou, která čte mapové podklady. Maximálně tam může být zobrazeno více objektů, ale to je dáno podrobností mapy a na kvalitu obrazu to nemá vliv.
Staci hledat na internetu, sehnat se aktualne daji pro rok 2010/2011 (navteq VDO 2010_2011) ale i ty uz jsou zastarale, chybi tam treba novy prazsky obchvat (Slánská - D1).
O vymene za DVD mechaniku nic nevim, pochybuju ale ze vymenou CD mechaniky za DVD mechaniku se zlepsi grafika, to dost dobre neni mozne, muselo by se s vymenou mechaniky jednat i o jine mapove podklady.
Mezi nami ale kdo potrebuje 3D mapy? navigace je proto aby ti pomohla se nekam dostat.
...aspon ja to tak mam a vyuzivam ji minimalne
Good luck tedy...
O vymene za DVD mechaniku nic nevim, pochybuju ale ze vymenou CD mechaniky za DVD mechaniku se zlepsi grafika, to dost dobre neni mozne, muselo by se s vymenou mechaniky jednat i o jine mapove podklady.
Mezi nami ale kdo potrebuje 3D mapy? navigace je proto aby ti pomohla se nekam dostat.
...aspon ja to tak mam a vyuzivam ji minimalne
Good luck tedy...
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
http://www.smartmaps.cz aktuálně nabízí stažení map pro všechny aplikace
právě si to jdu nahrnout do HD2 a uvidím,
jinak mám i zakoupené CD asi za 1500 takl to pořádně ozkouším.
Vestavěná by mi mohla políbit šos.
Měl jsem ji v tom Opelu co jsem měl služební, tu Blaupunkt s obrovskou obrazovkou a co se tam pořád vyměňovaly CD
mělo to jeden jediný klad - vždy přesně věděla na metr kde jsem, když jiné navigace tvrdily že jsem před kruháčem, ona viděla že už jsem jím projel.
Jinak vestavěné nic moc. Když už to tam máte tak asi jo používat ale dnešní krámy to fakt umí obecně lépe.
právě si to jdu nahrnout do HD2 a uvidím,
jinak mám i zakoupené CD asi za 1500 takl to pořádně ozkouším.
Vestavěná by mi mohla políbit šos.
Měl jsem ji v tom Opelu co jsem měl služební, tu Blaupunkt s obrovskou obrazovkou a co se tam pořád vyměňovaly CD
mělo to jeden jediný klad - vždy přesně věděla na metr kde jsem, když jiné navigace tvrdily že jsem před kruháčem, ona viděla že už jsem jím projel.
Jinak vestavěné nic moc. Když už to tam máte tak asi jo používat ale dnešní krámy to fakt umí obecně lépe.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
To samozrejme bez debat Austine ale je skoda tu zabudovanou TV vyhodit
Zabudovany system mi vyhovuje jen kvuli zobrazeni palubniho pocitace na obrazovce, jinak bych to ani nezapinal.
Zabudovany system mi vyhovuje jen kvuli zobrazeni palubniho pocitace na obrazovce, jinak bych to ani nezapinal.
Děkuji všem za reakci, ale stále jsem se nedozvěděl, kde konkrétně mapy sehnat. Pokud máte někdo netový odkaz nebo nebo jinou konkrétnost, poraďte. Díííky.
Link na zahranicni eshop:
http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... onMenu=YES
Krasne si tam vyberes model auta, rok vyroby a dokonce je tam uz verze 2011/2012
Tobe bude myslim stacit posledni polozka s podklady pro stredni a vychodni Evropu: Central and Eastern Europe + MRE - VDO Dayton non C-IQ CD v.2011/2012
Česká republika sice má eshop VDO Dayton ale je zastaraly a neaktualizovany, mimoto podklady pro nase R75 jsem tam nedohledal. Zrejme se jednalo o neci projekt na ktery se po dvou letech vybodl.
Aspon by majitel mohl zrusit domenu kdyz uz kram jako takovy nefunguje.
Enjoy
@AnderN: tak me ale Ondro napada ze Medvidek mohl mit ciste teoreticky pravdu s tim ze vymenou mechaniky se dostane k "hezcim" navigacnim podkladum (nutno samozrejme mit prislusne mapove podklady na CD nebo DVD).
Ted projidzim zminovany CZ shop VDO Dayton a pod kodem PC5700 se tam prodava nebo prodavala mechanika ktera ma v sobe zabudovany cely navigacni system, tzn ze do nasich Roverich TV/audio/Navi zarizeni by klidne mohl jit uz kompletni signal z teto mechaniky ktera ma v sobe zabudovany cely system a SW. Nedokazu ale rict jestli to tak je i v nasich R75, mozne to ale je.
Z vlastni zkusenosti vim ze kdyz se mi jednou kouslo CD v mechanice a nebo jsem nemel v mechanice CD s podklady tak na displeji byla polozka GPS navigation neaktivni, tzn ze je docela mozne ze i my mame cely system v mechanice a nase TV/audio/navi zarizeni jen prehrava vystupni signal z mechaniky. Myslim si totiz ze kdyby byl navi system zabudovan primo v "nasi TV" tak bych se dostal aspon do menu navigace, coz nefunguje.
Samozrejme jen spekuluju, jak to opravdu je to netusim, zrejme je nutno abychom nekomu na srazu rozebrali jeho 75 a koukli se
http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... onMenu=YES
Krasne si tam vyberes model auta, rok vyroby a dokonce je tam uz verze 2011/2012
Tobe bude myslim stacit posledni polozka s podklady pro stredni a vychodni Evropu: Central and Eastern Europe + MRE - VDO Dayton non C-IQ CD v.2011/2012
Česká republika sice má eshop VDO Dayton ale je zastaraly a neaktualizovany, mimoto podklady pro nase R75 jsem tam nedohledal. Zrejme se jednalo o neci projekt na ktery se po dvou letech vybodl.
Aspon by majitel mohl zrusit domenu kdyz uz kram jako takovy nefunguje.
Enjoy
@AnderN: tak me ale Ondro napada ze Medvidek mohl mit ciste teoreticky pravdu s tim ze vymenou mechaniky se dostane k "hezcim" navigacnim podkladum (nutno samozrejme mit prislusne mapove podklady na CD nebo DVD).
Ted projidzim zminovany CZ shop VDO Dayton a pod kodem PC5700 se tam prodava nebo prodavala mechanika ktera ma v sobe zabudovany cely navigacni system, tzn ze do nasich Roverich TV/audio/Navi zarizeni by klidne mohl jit uz kompletni signal z teto mechaniky ktera ma v sobe zabudovany cely system a SW. Nedokazu ale rict jestli to tak je i v nasich R75, mozne to ale je.
Z vlastni zkusenosti vim ze kdyz se mi jednou kouslo CD v mechanice a nebo jsem nemel v mechanice CD s podklady tak na displeji byla polozka GPS navigation neaktivni, tzn ze je docela mozne ze i my mame cely system v mechanice a nase TV/audio/navi zarizeni jen prehrava vystupni signal z mechaniky. Myslim si totiz ze kdyby byl navi system zabudovan primo v "nasi TV" tak bych se dostal aspon do menu navigace, coz nefunguje.
Samozrejme jen spekuluju, jak to opravdu je to netusim, zrejme je nutno abychom nekomu na srazu rozebrali jeho 75 a koukli se
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli bude mít Mirda v Rajhradu háky, tak to vyndáme a prozkoumáme ... hřebíkem se mi to dělat nechce.