Nová spojka
Nová spojka
Vydal jsem se se svou 75-kou na dva tisíce kilometrů dlouhý výlet. Týden před tím jsem nechal vyměnit oba spojkové válce včetně spojky. Všecko chodilo výborně, spojka už se nemusela pořád odvzdušňovat a zabírala pěkně nahoře. Postupně jsem si ale začal všímat, že se s ním nedá rozjet z klidu plynule. Jako by byl zvlněný přítlačný talíř. Prostě to cukalo. No ale 300 km před cílem se mi propadl pedál na podlahu a konec. Zkoušel jsem to odvzdušnit ale nejde to, pořád je tam takový prázdný chod. Řadit jde jen když není nastartováno, jakmile nastartuju už nezařadím. Dost mě to zklamalo...
Rover 75 1,8 2004
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nová spojka
Kde ti to dělali?
V normálním autoservisu, kde mi už předtím dělali těsnění pod hlavou. Všechno jsem si sehnal z Ebay a jim to jen donesl na výměnu. I dva litry MTF 94 jsem koupil. Jen práce stála 180 euro...
Ale absolutně nechápu co se mohlo stát. Budu se snažit dělat si všechno sám, protože s prací některých servismanů nejsem spokojený.
Ale absolutně nechápu co se mohlo stát. Budu se snažit dělat si všechno sám, protože s prací některých servismanů nejsem spokojený.
Rover 75 1,8 2004
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo já kdybych tohle řešil tak jsou jen dva lidi kterým bych to svěřil(sám bych si tohle dělat nechtěl) jeden je Mirda a druhej je Zakar. Jelikož mám Mirdu blíž, svěřil bych to Mirdovi.
Rozhodně nejsi jedinej komu se tohle krátce po výměně spojkových cylindrů přihodilo, matně si pamatuju že už to tu někdo taky psal(ale už nevím kdo ani jak to dopadlo). Myslím při výměně obou válců(když vyměníš jeden tak se tohle stává skoro každýmu druhýmu, záleží tam na stavu toho druhýho válce a hlavně na šikovnosti mechanika).
Rozhodně nejsi jedinej komu se tohle krátce po výměně spojkových cylindrů přihodilo, matně si pamatuju že už to tu někdo taky psal(ale už nevím kdo ani jak to dopadlo). Myslím při výměně obou válců(když vyměníš jeden tak se tohle stává skoro každýmu druhýmu, záleží tam na stavu toho druhýho válce a hlavně na šikovnosti mechanika).
Hlavní válec jsem si měnil sám, ale potýdnu jsem zjistil že to nestačí. Koupil jsem teda i ten válec do převodovky a spojku a to si nechal vyměnit. Měli to za půl dne hotový a pracovalo to super.Druhý den jsem do toho sedl a zas to bralo od spodu. Dovezl jsem to zpět a oni odvzdušňovali a od té doby v pohodě. Bohužel to vydrželo jen týden a cca 2000km.
Rover 75 1,8 2004
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo tak to jo. Jestli tam došlo k rozpojení tak už to chápu. Bylo mi divný že by při spojení dvou naplněných zaplombovaných válců mohlo k něčemu takovýmu dojít.
No tobě nezbývá než to reklamovat, a díky že ses podělil, teď jsi nás opět utvrdil že jediná rozumná volba je měnit oba válce zaráz.
No tobě nezbývá než to reklamovat, a díky že ses podělil, teď jsi nás opět utvrdil že jediná rozumná volba je měnit oba válce zaráz.
Reklamovat to bohužel nejde, protože se ten servis nachází v jiném státě. Teď pro změnu stojí v servisu v Břeclavi a čekám, až budou mít čas se na to podívat.
Dost by mě ale zajímalo, co se mohlo stát, když bylo vše nový. Fakt nechápu.
Každopádně když spojka začne zlobit, jediná správná věc je vyměnit to komplet...
Dost by mě ale zajímalo, co se mohlo stát, když bylo vše nový. Fakt nechápu.
Každopádně když spojka začne zlobit, jediná správná věc je vyměnit to komplet...
Rover 75 1,8 2004
- Roman620ti
Podle toho co psal Tommi, to znamená, že se mají vyměnit vždy válce spolu za nové, tím pádem je průs*er jestli jsi tam dával jeden sám a pak zase druhej po týdnu servis. Já to neznám, nevím jakým způsobem to funguje a proto opět docházím k výsledku, že ej lepší enchat si své staré veterányHery píše:Dost by mě ale zajímalo, co se mohlo stát, když bylo vše nový. Fakt nechápu.

2x Rover 620ti
Jakou vyhodu ma hydraulicka spojka? Ta je nutna u spojky, ktera prenasi vetsi kroutak - kvuli nutnosti vetsi pritlacne sily? .... zlata mechanicka spojka 

Kdyz jsem to menil ja tak jsem mel prodlevu nekolik mesicu mezi obema valci. Ja jsem ale nerozpojoval tu rychlospojky. V tvem pripade kdyz byly vsechny dily nove a valce predpokladam ze original a taky to fungovalo tak uz snad jenom nejaky unik kapaliny nebo spatna montaz.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsi to měnil Thomsone?
No napred jsem tu rychlospojku chtel rozebrat ale kdyz jsem zjistil jak spatne by se ta trubka protahovala skrze meziprostor kabiny tak jsem se na to vykaslal a rozpojil to hned za hlavnim valcem. Trubka zde ma kovove zakonceni a je do valce zasunuta a utesnena O krouzkem. Zajistene to je pruznym kolikem a zavlackou. Takhle jsem to ale delal jenom u toho hlavniho valce protoze jsem zkousel postupne a nemenil vsechno najednou. Az jsem delal celou spojku se setrvakem tak jsem tu rychlospojku normalne rozpojil a odvzdusnil.
tož to abych si myslel, že můj Rapid nebo jakákoliv stodvacítka nebo stovka je raketa . . . . co je lepší, mechanický nebo hydraulický hever, když oba uzdvihnou stejně???Trunda píše:Jakou vyhodu ma hydraulicka spojka? Ta je nutna u spojky, ktera prenasi vetsi kroutak - kvuli nutnosti vetsi pritlacne sily? .... zlata mechanicka spojka

hadraplán MGF 1.8 VVC
Rover 75 2.0 V6 - v péči když je nemocná
Rover 75 2.0 V6 - v péči když je nemocná