jakou brzdovku při výměně?
jakou brzdovku při výměně?
Chci vyměnit brzdovku, vidím tu jisté věci ve kterých nemám celkem jasno a proto se chci se zeptat:
1) jestli tam mužu nalejt jakoukoli DOT 4 (když je předepsaná jen Castrol nebo AP) - bojím se aby tam jiná (nepředepsaná) značka něco nerozleptala. Uvažuju o Liqui Moly DOT 4.
2) Co se týče Castrolu, tak Universal DOT4 se už nevyrábí ale dělá se Response DOT4 a Super Response DOT 4 - tyto dvě se údajně liší a neměli by se míchat. Když Castrol tak kterou z těch dvou?
2) má smysl uvažovat nad DOT 5.1? V jednom servisu mi nabízeli, prý že by mi to tam nalili tu DOT 5, prý je rozdíl jenom ve vyšším bodě varu. Jinde jse četl, že DOT 5 muže být pro systém navržený pro DOT 4 agresivní a neco rozežrat
Děkuji
1) jestli tam mužu nalejt jakoukoli DOT 4 (když je předepsaná jen Castrol nebo AP) - bojím se aby tam jiná (nepředepsaná) značka něco nerozleptala. Uvažuju o Liqui Moly DOT 4.
2) Co se týče Castrolu, tak Universal DOT4 se už nevyrábí ale dělá se Response DOT4 a Super Response DOT 4 - tyto dvě se údajně liší a neměli by se míchat. Když Castrol tak kterou z těch dvou?
2) má smysl uvažovat nad DOT 5.1? V jednom servisu mi nabízeli, prý že by mi to tam nalili tu DOT 5, prý je rozdíl jenom ve vyšším bodě varu. Jinde jse četl, že DOT 5 muže být pro systém navržený pro DOT 4 agresivní a neco rozežrat
Děkuji
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: jakou brzdovku při výměně?
Liqui Moly se není třeba obávat. O tom zbytku nic nevím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych nad tím naprosto nijak nepřemýšlel a nalil jakoukoli DOT4 co mě hupsne do ruky ale pokud bych to chtěl brát vážně tak sáhnu taky po Liqui Moly.
Myslíte, že litr bude stačit?
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo měl by.
-
Taky bych to moc neřešil. Jakoukoliv DOT4 slušné značky a každý druhý rok měnit protože brzdovka je hydrofilní.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Fishmen +1 ... to si vezmi k srdci. Znám kopec lidí, kteří na mě čučeli jak na zjevení, když jsem jim prozradil to strašlivé tajemství, že ta jejich X let stará brzdovka už fakt není OK a že se má měnit a kupodivu pravidelně
Rekord byl myslím kolem 10 let na jednu brzdovku ... štěstí, že jsem ji neviděl, asi by mě omejvali.

- Roman620ti
po roce to snad nemění nikod, myslím že se má měnit po 2letech, ale každej na to se... 

2x Rover 620ti
-
Hm máš pravdu. Každé 2 roky. Upravím to i nahoře.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dva roky jsou max ... rok je jistota stále kvalitní kapaliny. Zas tolik to nestojí.
- Roman620ti
-
No tak vem si, že doporučený interval výměny oleje je taky maximum co by jsi s tím měl najet. Snižuje se to, pokud jezdíš krátké trasy, pokud bydlíš někde kde je víc zima atd.
Já mám teď olejový filtr, který doporučuje Haynes a kontrolka mazání mi po startu zhasne až tak za 3-4s což by neměla. Když jsem měl origo Honda, tak zhasla hned.
Já mám teď olejový filtr, který doporučuje Haynes a kontrolka mazání mi po startu zhasne až tak za 3-4s což by neměla. Když jsem měl origo Honda, tak zhasla hned.
- Roman620ti
Filtry dávám od Mannu a sem s něma zatím spokojenej...
2x Rover 620ti