Dušan píše:Zdravim roveristi. Kočka si urobila vodičak, tak som ju naučil jazdit na mojom roveriku 75, dovolil som jej aj aby jazdila sama aj ked som si okusoval doma nechty na nohach

. Jasne že mi nahučala dohlavi že ona vie dobre jazdit, aj ked som jej stale pripominal tie dve nehody s obrubnikom. Neviem čo tie ženy na tych obrubnikoch vidia, akokeby im robilo radost počuvat ten zvuk ked škrípu elektrony o obrubnik. Tak som jej to musel zhltnut a neveriacky doverovat ale asi som to nemal robit dva krat sa jej podarilo stratit kluč od auta raz sa ho podarilo najst securytakom vo velkoobchode ale druhy krat už sme tolko štastia nemali. A to jazdila iba necely mesiac, ja 2 roky s jednym klučom.Nový klúč ma stal 136 libier čo je asi 5440 ale nefunguje dialkove,treba ho naprogramovat, za to odomna chceli dalších 40 libier ( 1600sk ) ale mne treba ešte jeden kluč lebo moja nepoučitelna polovička aj nadalej jazdi číže sa chcem opytat či neviete nahodou ako sa programuje klúč na rover 75. Kúpil som si aj postup ako na to ale nejak nefunguje je tam niečo ako 2 krat otočit zapalovanie potom tri krat stlačit gombik na odomikanie atd... ale nefunguje.chcel by som kupiť kluč od ineho rovera za paru šupiek a skusit ho naprogramovat. Takže ak ste sa stali tak isto obetou svojej tvrdohlavej polovičky alebo ste mali taku istu smolu s klúčom ako ja neštastník tak prosim poradte.

Nemáte ešte niekto ten návod na programovanie kľúča pre R75?
Ja mám trochu podobný problém, ako sa tu už spomínal. Keď som kupoval auto v "D", tak auto malo len jeden kľúč. Predajca mi vtedy vravel, že má ešte nejaký starý kľúč, ale bez "čepele" - len čisto elektroniku. Tak mi ho naprogramoval a dohodli sme sa, že nový kľúč - čepeľ s puzdrom mi pošle. Tak sa aj stalo - došiel mi nový nevyrezaný kľúč, tak som ho dal vyrezať. Môžem ním normálne otvárať zámky - dvere, kufor a pasuje aj v spínačke. Keď ale chcem naštartovať, tak mi na prístrojovke napíše "Motor blokovaný".
Čiže keď to zhrniem - mám nový kľúč, ktorý pasuje do zámkov aj do spínačky, diaľkové odomyká - zamyká, ale nemôžem ním naštartovať. Máte niekto nejaké rady? Resp. ak by mal niekto ten návod, aby som ho vyskúšal...
Dik
Aktuálne ROVER 75 - 1,8 Automatik, r. 2000 - tak toto už je luxus a pohodička
Prvý môj ROVER 400 - 1,6 - spokojnosť nadovšetko, ale začal sa ukazovať zub času