Programovanie klúča

Dušan

Programovanie klúča

Příspěvek od Dušan » sob kvě 17, 2008 23:44

Zdravim roveristi. Kočka si urobila vodičak, tak som ju naučil jazdit na mojom roveriku 75, dovolil som jej aj aby jazdila sama aj ked som si okusoval doma nechty na nohach :cry: . Jasne že mi nahučala dohlavi že ona vie dobre jazdit, aj ked som jej stale pripominal tie dve nehody s obrubnikom. Neviem čo tie ženy na tych obrubnikoch vidia, akokeby im robilo radost počuvat ten zvuk ked škrípu elektrony o obrubnik. Tak som jej to musel zhltnut a neveriacky doverovat ale asi som to nemal robit dva krat sa jej podarilo stratit kluč od auta raz sa ho podarilo najst securytakom vo velkoobchode ale druhy krat už sme tolko štastia nemali. A to jazdila iba necely mesiac, ja 2 roky s jednym klučom.Nový klúč ma stal 136 libier čo je asi 5440 ale nefunguje dialkove,treba ho naprogramovat, za to odomna chceli dalších 40 libier ( 1600sk ) ale mne treba ešte jeden kluč lebo moja nepoučitelna polovička aj nadalej jazdi číže sa chcem opytat či neviete nahodou ako sa programuje klúč na rover 75. Kúpil som si aj postup ako na to ale nejak nefunguje je tam niečo ako 2 krat otočit zapalovanie potom tri krat stlačit gombik na odomikanie atd... ale nefunguje.chcel by som kupiť kluč od ineho rovera za paru šupiek a skusit ho naprogramovat. Takže ak ste sa stali tak isto obetou svojej tvrdohlavej polovičky alebo ste mali taku istu smolu s klúčom ako ja neštastník tak prosim poradte. :wink:

rudiger1

Re: Programovanie klúča

Příspěvek od rudiger1 » ned kvě 18, 2008 0:15

zdravim, tak ja mam tiez problem s dialkovym v kluci, uz som auto s takym klucom kupil. Ked som sa teraz s autom dostal do servisu, pozreli sa mi nanho a uistili ma ze dialkove v nom je v poriadku. Ale cidlo , resp. pocitac v aute ho nepozna. Pytal som sa ako dalej a povedali mi ze jedna z moznosti je , ze vymazu cely pocitac (vsetky kody z auta) a znova ich nahraju a je sanca ze sa kluc chyti. Ze vraj to trva cca 1 hodinu a nesmie sa s autom nic vtedy robit. Takze tam idem na buduci piatok znova a dufam ze to bude OK. Inak by mi museli kluc niekam poslat na programovanie.
A chcel by som sa spytat, kde a za akych podmienok si ziskal kluc ?

:) teraz som si vsimol ze si mi odpovedal v mojej teme, posli mi teda ten navod na moj email baranovicr@r3.roburnet.sk . neviem sice dobre po anglicky, ale dufam ze sa z toho vysomarim.

Dakujem.
Rover 75, 2.0 diesel, r.v. 2000

Dušan

Příspěvek od Dušan » ned kvě 18, 2008 19:09

AKO MYSLIš ZA AKYCH PODMIENOK. OBJEDNAL SOM SI HO TUNA V ANGLICKU CEZ ROVER DEALERA VLASTNE TO BOL FORD ALE ZAOBERA SA AJ ROVERAMI A POSLALI MY HO Z NEMECKA A TVRDILI MY žE KAžDE AUTO SA VYROBí S ASI 10 KLUčAMI. 3 IDU NOVEMU MAJITELOVI A OSTATNE SA SKLADUJU V NEMECKU. ALE MNE TO PRIPADA NEJAKE SMIEšNE. žEBY NEMCI POSTAVILI SKLAD LEN ABY SKLADOVALI V NOM KLUčE OD AUT. BLBOST. ALE TY ANGLIčANIA MI PRIPADAJU TROCHA PRIBLBLY, KOLKO RAZY SOM TAM BOL TOLKO RAZY INA VERZIA. INAč POSLAL SOM TI NA MAILA TEN POSTUP STAčI AK SI DAš NEJAKE SLOVA PRELOžIT A BUDEš VEDIET AKO NA TO LEN SOM ZVEDAVY čI TI TO BUDE FUNGOVAť. VELA ZDARU. DAJ VEDIET AKO SI DOPADOL

rudiger1

Příspěvek od rudiger1 » úte kvě 20, 2008 19:13

ahoj, dakujem este raz za manual, mam ho komplet prelozeny, ale ozivit kluc sa zatial nepodarilo ani mne. Este to niekedy vyskusam, len teraz u nas uz druhy den prsi, tak sa mi nechce by dlho vonku.Bola by skoda keby to nefungovalo. Mozno je v tom nejaka finta, mozno nieco robime zle.

Thomson

Příspěvek od Thomson » pát kvě 23, 2008 17:29

Muzu taky poprosit o ten navod Chci to taky vyzkouset na klicku ktery jsem si sehnal Dik tangobravo@centrum.cz

rudiger1

Příspěvek od rudiger1 » pát kvě 23, 2008 19:39

tak po dnesnej navsteve servisu mi bolo oznamene, ze je predsa vadny kluc, respektive ze je vadna suciastka na plosnom spoji, ktory je v kluci. Oni mi vedia objednat novy kluc za strasne peniaze (skoro 10 000,-Sk) ale ze nejaky sikovny opravar elektroniky by mohol dokazat identifikovat vadnu suciastku a nahradit ju a bola by sanca ze kluc este bude fungovat. Ze ked sa vymeni konkretna vadna suciastka, netreba kluc nijako programovat, mal by fungovat automaticky. Tak som oslovil jedneho kamarata a s nim to vyskusam, dam Vam vediet, ako to dopadlo.

P.S.: samozrejme teda navod mne tym padom nefungoval. SKODA.

Thomson

Příspěvek od Thomson » ned kvě 25, 2008 13:51

Podle me je ten navod jen na naprogramovani dalkoveho ovladani a ne imobilizeru Ja jasem si koupil novy klic na ebay Dalku mi v servise nastavili ale nenastartuju pac nejde imobilizer Taky mi rekli ze tam bude asi nejaka vada

rudiger1

Příspěvek od rudiger1 » ned kvě 25, 2008 14:38

mne zas naopak imobilizer funguje ale dialkove nie. A nazov navodu hovori o dialkovom ovladani a nie o imobilizeri.

hrusoo

Příspěvek od hrusoo » sob dub 14, 2012 17:50

Dušan píše:Zdravim roveristi. Kočka si urobila vodičak, tak som ju naučil jazdit na mojom roveriku 75, dovolil som jej aj aby jazdila sama aj ked som si okusoval doma nechty na nohach :cry: . Jasne že mi nahučala dohlavi že ona vie dobre jazdit, aj ked som jej stale pripominal tie dve nehody s obrubnikom. Neviem čo tie ženy na tych obrubnikoch vidia, akokeby im robilo radost počuvat ten zvuk ked škrípu elektrony o obrubnik. Tak som jej to musel zhltnut a neveriacky doverovat ale asi som to nemal robit dva krat sa jej podarilo stratit kluč od auta raz sa ho podarilo najst securytakom vo velkoobchode ale druhy krat už sme tolko štastia nemali. A to jazdila iba necely mesiac, ja 2 roky s jednym klučom.Nový klúč ma stal 136 libier čo je asi 5440 ale nefunguje dialkove,treba ho naprogramovat, za to odomna chceli dalších 40 libier ( 1600sk ) ale mne treba ešte jeden kluč lebo moja nepoučitelna polovička aj nadalej jazdi číže sa chcem opytat či neviete nahodou ako sa programuje klúč na rover 75. Kúpil som si aj postup ako na to ale nejak nefunguje je tam niečo ako 2 krat otočit zapalovanie potom tri krat stlačit gombik na odomikanie atd... ale nefunguje.chcel by som kupiť kluč od ineho rovera za paru šupiek a skusit ho naprogramovat. Takže ak ste sa stali tak isto obetou svojej tvrdohlavej polovičky alebo ste mali taku istu smolu s klúčom ako ja neštastník tak prosim poradte. :wink:
Nemáte ešte niekto ten návod na programovanie kľúča pre R75?
Ja mám trochu podobný problém, ako sa tu už spomínal. Keď som kupoval auto v "D", tak auto malo len jeden kľúč. Predajca mi vtedy vravel, že má ešte nejaký starý kľúč, ale bez "čepele" - len čisto elektroniku. Tak mi ho naprogramoval a dohodli sme sa, že nový kľúč - čepeľ s puzdrom mi pošle. Tak sa aj stalo - došiel mi nový nevyrezaný kľúč, tak som ho dal vyrezať. Môžem ním normálne otvárať zámky - dvere, kufor a pasuje aj v spínačke. Keď ale chcem naštartovať, tak mi na prístrojovke napíše "Motor blokovaný".

Čiže keď to zhrniem - mám nový kľúč, ktorý pasuje do zámkov aj do spínačky, diaľkové odomyká - zamyká, ale nemôžem ním naštartovať. Máte niekto nejaké rady? Resp. ak by mal niekto ten návod, aby som ho vyskúšal...

Dik
Aktuálne ROVER 75 - 1,8 Automatik, r. 2000 - tak toto už je luxus a pohodička

Prvý môj ROVER 400 - 1,6 - spokojnosť nadovšetko, ale začal sa ukazovať zub času

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » ned dub 15, 2012 12:08

Hoši, tohle se dělá v servise s připojeným testbookem, na to žádnej postup jako otáčení klíčem neexistuje!
Doma se tu udělat nedá.

Ten postup s otáčením klíče ve spínačcce slouží k nouzovýmu dojetí. Musel bys to dělat při každým startování znova a znova a znova....
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Obrázek
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)
Obrázek
Obrázek
Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008
Obrázek
Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014
Obrázek

Keksin

Příspěvek od Keksin » ned dub 15, 2012 15:44

Když jsem si jel na Sk do DSV pro klíč, tak ho měli už vyfrézovanej. Načetli kód ze štítku co byl na klíču a povolili ho v ŘJ vozidla a to vše přes diagnostiku. Jo a smazali kód klíče kterej jsem neměl.

Nedávno jsem kupoval klíč bez elektroniky, na starým se vymačkaly gumový čudlíky. Nechal jsem vyfrézovat klíč, přehodil tu zelenou desku a použil starej dekl s tím čipem. Ten čip jsem si netroufl vydělat, tak jsem to použil celý.

Pléša

Příspěvek od Pléša » stř kvě 02, 2012 22:25

Zdravim, jen pro zajímavost, nedávno jsem si nechal dělat klíč, potřeboval jsem udělat druhý,
protože mám jen jeden...klíč vyfrézovali, načipování se nepodařilo. Včera jsem volal do axmann.cz,
kde mi řekli, že klíč a načipování není problém, ale nemají klíče s DO, tudíž bych si musel sehnat
klíč s DO a oni by to udělali...takže tak :(

cvrko

Příspěvek od cvrko » čtv kvě 03, 2012 20:01

Odkud jsi?Možná bych doma jeden starší měl,zavolej mi a domluvíme se.Obal nic moc,ale stejně potřebuješ hlavně ten počítač.
Tel:736266698
Obrázek Obrázek
Rover 75 CDTi r.v. 2005

Keksin

Příspěvek od Keksin » pát kvě 04, 2012 8:27

K tomu klíču je potřeba i ten čárovej kód, ne?

INZER

Příspěvek od INZER » pát kvě 04, 2012 11:07

Ano, je třeba.
R75 CONNOISSEUR 2.0 CDT 03/2000
Obrázek

Odpovědět