Zamrzá řazení
Zamrzá řazení
Zdravím všechny. Mám R. 75 2.0CDt už asi 5 let. Vždycky v pohodě, až na nějaké ty drobnosti. Někdy v loňském roce odešlo jedno z táhel řazení no a tak jsem koupil na vrakáči v Jeseníku náhradní a v servise nechal vyměnit (obě). No a jak teď začaly mrazy, tak jsem přišel k autu a řadící páka se ani nehla. Nastartoval jsem (naštěstí jsem měl vyřazeno) a po nějaké době jsem to rozchodil. Odvezl jsem do servisu, a tam mi řekli, že na táhlech (lanovodech?) nemám nějaké manžetky, což způsobuje, že se do kloubů dostane vzdušná vlhkost a prostě zamrzne. Spojka i převodovka je prý v pořádku. Zkoušeli to vyháknout, vyčistit, vysušit, promazat, ale stálo mně to cca 1.000,- Kč a výsledek je víceméně nula. Páka dál zamrzá. Nevíte někdo co s tím? Jestli nejde koupit ty manžetky, případně kolik by vyšly ty lanovody i s těmi manžetkami nové/použité??? Předem děkuji za reakce.
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Re: Zamrzá řazení
Manžety jsem koupil v krámku, kde se prodávají díly na běžné auta. Prostě jsem vzal staré a podle nich koupil podobné.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
Zdravim, sice už to asi není aktuální, ale pustil jsem se do výměny manžet na lanovodech.
Bude to asi trošku na dýl, protože teď moc nestíhám, ale pokusím se to zdokumentovat foťákem.
V tuhle chvíli mám už odpojený a vyháknutý lanovody v prostoru motoru, teď jen pro info,
předpokládám, že budu muset vlíst pod auto a odpojit je v místě pod řadící pákou a vytáhnout?
Trošku se jen bojim, abych to prostrčil zase zpátky
Bude to asi trošku na dýl, protože teď moc nestíhám, ale pokusím se to zdokumentovat foťákem.
V tuhle chvíli mám už odpojený a vyháknutý lanovody v prostoru motoru, teď jen pro info,
předpokládám, že budu muset vlíst pod auto a odpojit je v místě pod řadící pákou a vytáhnout?
Trošku se jen bojim, abych to prostrčil zase zpátky

Uplně si nejsem jistej, ale co jsem zběžně koukal, možná by šly použít manžety z Octavie I.
Jinak jsem zatim nikde nepochodil...Ještě bych se zeptal, asi určitě to bude potřeba potom
nějaký způsobem nastavit....nějaké nápady?
Jinak jsem zatim nikde nepochodil...Ještě bych se zeptal, asi určitě to bude potřeba potom
nějaký způsobem nastavit....nějaké nápady?