Rover 75 - obhliadka

Odpovědět
50koruny

Rover 75 - obhliadka

Příspěvek od 50koruny » ned lis 25, 2012 12:19

zdravím.poznáte niekto toto auto?
http://rover-75.autobazar.eu/20-cdt-con ... 15807.html
mám záujem, ale hodil by sa mi niekto z blízkeho okolia, kto by mi pomohol pri obhliadke. mir:
nemám zatiaľ s rovermi žiadne skúsenosti a o autách neviem veľa a chcem aby mi auto robilo radosť, nie starosť.
ďakujem.

LukasR75

.

Příspěvek od LukasR75 » ned lis 25, 2012 16:04

.

Austin
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Rover 75 - obhliadka

Příspěvek od Austin » ned lis 25, 2012 19:29

moc levné aby bylo v dobrém stavu
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97

JaRoY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaRoY » ned lis 25, 2012 19:29

ak chces auto ktore by ti robilo radost a nie starost tak Rover nekupuj. Isiel by som s tebou pozriet to auto. Pozeram ze to ma nejaky pobozny, ked ma krizik na pake. Pobozní su najvacsi osieraci.
ROVER 75 TOURER CDTi
Obrázek

LukasR75

.

Příspěvek od LukasR75 » ned lis 25, 2012 19:42

.

pirát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pirát » ned lis 25, 2012 22:26

Pozno ani nie je zlom stave, len majitel dal taku cenu aby sa ho rychlo zbavil. Popravde, Rovery sa velmi zle predavaju.
Keď musíš, tak musíš.
JAGUAR S-type 2,7d V6 Sport

50koruny

Příspěvek od 50koruny » ned lis 25, 2012 22:36

JaRoY píše:ak chces auto ktore by ti robilo radost a nie starost tak Rover nekupuj. Isiel by som s tebou pozriet to auto. Pozeram ze to ma nejaky pobozny, ked ma krizik na pake. Pobozní su najvacsi osieraci.
bol by som ti vďačný.skúseností s autami veľa nemám a s rovermi žiadne.ak tam menil všetko to, čo tam píše - teda vie to aj nejako doložiť (špičky vstrekovačov môže každý povedať a nikto to nezistí, napríklad) tak by to mohlo byť fajn.možnože sa ho fakt len chce zbaviť a predať rover neni ako predať oktávku.som momentálne v nemecku a vraciam sa až 21.12.

LukasR75

.

Příspěvek od LukasR75 » ned lis 25, 2012 22:48

.

cvrko

Příspěvek od cvrko » ned lis 25, 2012 22:49

Ahoj,hlavně nekupuj první kus co uvidíš a hlavně jak bylo psáno okoukat auto pořádně detailně a JaRoY,proč se takhle pořád vyjadřuješ---tady nikdo nemůže za to,že jsi koupil špatný kus---fakt je ten že se to může stát každému,ale třeba já osobně jsem v životě neměl lepší auto a jsem rád,že ho mám. weed:
Obrázek Obrázek
Rover 75 CDTi r.v. 2005

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » pon lis 26, 2012 10:01

JaRoy, víš co je fakt, že křížky a růžence v autě mají vetšinou ti, co nevědí k čemu to je - ti co vědí co je růženec a k čemu je, nemají vůbec žádný důvod ho vystavovat kdekoli v autě ;-) ... takže tvůj úsudek je celkem mimo.... ale to neva.
Já na té ceně nevidím nic divného... auto je staré, ježděné, má přiznané vady... plus může tam být ještě hromada spotřebních nedokonalostí jako jeté brzdy, čepy,.... kdo koupí auto za takovou cenu nemůže počítat s tím, že sedne a bude vesele a bezstarostně jezdit. Musí počítat s tím, že auto bude potřebovat generálku a že to vzhledem ke kategorii modelu bude něco stát...
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

Olaf

Příspěvek od Olaf » pát lis 30, 2012 22:13

50koruny píše:zdravím.poznáte niekto toto auto?
http://rover-75.autobazar.eu/20-cdt-con ... 15807.html
mám záujem, ale hodil by sa mi niekto z blízkeho okolia, kto by mi pomohol pri obhliadke. mir:
nemám zatiaľ s rovermi žiadne skúsenosti a o autách neviem veľa a chcem aby mi auto robilo radosť, nie starosť.
ďakujem.
Chlapče, chlapče, budeš to mít těžký, to Ti řikám rovnou...

Vem si s sebou někoho, kdo autům skutečně rozumí a nemá klapky na očích. Tím nemyslím někoho, jako je místní komik JaRoY.
To jsou lidé typu: "Alfy se ser*u, pač italové v létě tančej a v zimě spěj", nebo "Škodofffku ti vopraví každej, a levně!", nadále možno i "Fiaty maj problémy s elektrikou", třeba i "Bavoráky žerou a kradou se", zkrátky všechny moudra světa... Vždy je to o konkrétním autu, přístupu konkrétního majitele k údržbě a přesto to není zárukou ničeho. I když to auto bude mít renomé držáku, může se brutálně v*srat. Stejně tak něco, co má vzhledem k rozšíření debility, amatérismu a ignorace ke starání se o svou věc v populaci nálepku nespolehlivýho krámu, Ti může bez problémů a nákladu udělat službu a parádu x let.

Čili s sebou nikoho, kdo zná jen hospodký jedna pani povídala báchorky, ale má skutečně technickej nadhled.
Pokud si kupuješ auto jako je Rover, můžeš dostat za směšný peníže hodně dobrý muziky, nebo hodně problémů, pokud budeš postupovat podle rad typu "kdo má v autě křížek, neumí se o něj starat a je to debil". Pak dopadneš jako místní odborník JaRoY se svou mr*kou z Rajchu po x majitelích - debilech, z jehož kaufu před prodejem křížek vyndali a byl happy.

Kontrolovat musíš papíry, původ, prokazatelnej servis, o tom autě si musíš něco pozjišťovat, jaký roky jsou známý jakou třeba závadou, a věř, že to platí u 10 let starýho Roveru jako u dvouletýho Bavora. Potom typický věci jako zvuky z motoru, chod motoru, reakce na plyn, co z výfuku vlastně jde, vůle, slícování, pérování, brzdy, výfuk, kola, rovnoměrnost sjetí gum, kontrola všech el. fcí... Je toho mraky. Zevrubná kontrola auta = min. hodina a půl a to jsi ještě nikam nevyjel.

Hlavně nechoď nikdy auto kupovat sám, budeš se těšit, zidealizuješ si to, a v myšlence, jak sedíš ve svý nový (starý) vysněný káře přehlídneš i největší pasti a můžeš splakat nad výdělkem. Mluvim z vlastní zkušenosti a nabití držky, to zná asi většina. S sebou někoho, kdo Tě vrátí na zem. Ty auto kupuješ, jsi pán = netlačí Tě čas, můžeš si dnes vybírat. A nikdy nekupuj auto za všechny svý aktuální prachy, 10-20% škváry si nech na poprodejní servis. Ať majitel tvrdí cokoliv = okamžitě po koupi výměna oleje, chlad. + brzdový kapaliny, u benzínu rozvody, u nafty řemeny, počítej třeba i s gumama. To máš dvacku jen to střelí. Teda tak 800 € po vašem...

Good luck, ať koupíš cokoliv!
Rover 75 2.0 V6, Vespa ET2, Yamaha FZ6 Fazer SA

cvrko

Příspěvek od cvrko » sob pro 01, 2012 8:15

Řečeno jako z čítanky :lol: :lol: :lol:
Obrázek Obrázek
Rover 75 CDTi r.v. 2005

Pítrs

Příspěvek od Pítrs » sob pro 01, 2012 11:52

50koruny píše:mám záujem, ale hodil by sa mi niekto z blízkeho okolia, kto by mi pomohol pri obhliadke. mir:
ďakujem.
Zdravím.
Dle toho, co vidím na fotkách, konstatuji:
a) počínaje karoserii- lak je v dost mizerném stavu, spousta hologramů, což znamená, že to někdo při mytí mastil běžnou houbou, hadrem nebo jezdil často do myčky.
TO samozřejmě na funkčnost a spolehlivost vliv nemá žadný, ale matný lak může taky znamenat, že je zoxidovaný po trvalém parkování v holé přírodě. Takže časté střídání teplot, vlhko, mráz, vedro, sluníčko se pak může podepsat na stavu celé karoserie, trpí tím různá těsnění a jiné celky, elektroinstalace, atd...
b) pokud se nemýlím, vzadu na víku kufru je namontován novější držák na osvětlení RZ, sloužící jako madlo- takže buď byl vůz nabourán nebo to prostě upadlo a dalo se tam, co bylo po ruce
c) interiér- poškrabaná palubní deska od nějakého hadru....nemusí to znamenat vůbec nic, ale pokud bych měl být maximálně podezíravý, tak můžu třeba tvrdit, že jak majitel kašlal na opatrnou údržbu z vnějšku, tak kašlal i na nutný technický servis. Nemusím mít vůbec pravdu, jen je nutné s tím počítat.
d) samotná prezentace inzerátu je dost mizerná- fotky zachycují smetí a špínu všude možně- pokud něco prodávám, tak určitě ne smetí. Vypadá to dost blbě. Nemám na mysli motorový prostor, tak je to vždy špinavé, ale celkově- auto je špinavé, rukama zaplácané skla, smetí u řadící páky.....
e) na volantu jsou nějaké divné skvrny....
f) koberec v kufru, divná to věc, ale proti gustu... :)
g) v motorovém prostoru přímo u akumulátoru je nějaká hadice a vypadá dost nově, stejně tak i spona. Na to bych se při obhlídce zaměřil.

Obecně řečeno- stojí to rozhodně za shlédnutí, ale byl bych velmi opatrný. A důrazně doporučuji si k obhlídce vzít nějakého zkušeného technika s rozumným uvažováním a s nadhledem.
Nenechat se unést jedním "pěkným" kusem...vím, je to těžké, těchto aut je málo, ale v tom případě je to sázka do loterie.
V podstatě platí to, co řekli např. Olaf, Trunda nebo Cvrko.
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.

Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS

Patrik75

Příspěvek od Patrik75 » pon pro 03, 2012 16:26

Pítrs to zhodnotil velmi pekne,ja som svojho predaval vyse pol roka, a isiel ledva za 3tisic, fakt v spickovom stave + vela doplnkov k autu...
Uz som ani nedufal ze ho predam, to som mal r.v. koniec roka 2000 a nalietanych vyse 270 000 km...To bolo posledne 3 roky tretie auto v rodine.
Radsej si priplatit za lepsi stav, lebo teraz usetris ,za rok donho nasypes 2 x tolko...
A rataj s tym ze rovera sa potom tak lahko nezbavis.

Odpovědět