Odvzdušnění spojky

Odpovědět
WarrilloW
Kontaktovat uživatele:

Odvzdušnění spojky

Příspěvek od WarrilloW » ned led 27, 2013 11:09

Ahojky lidičky, máme se Sněhurkou takový problém.

Před několika týdny začalo zlobit zařazování rychlosti. Při vypnutém motoru zařadit 1,2 a zpátečka jde, ale při puštěném ne, nebo spíše tak nějak "natvrdo" a to ty zuby fakt drsně skřípou. Když chceme zařadit při zapnutém motoru do kopečku, tím tuplem to nejde. A když na rovince, tak to stejně chcípne a skřípe a skřípe... Zařadím 1,2 a zpátečku při sešlápnutém spojkovém pedálu jen při vyplém motoru či když se někdy povede (teď s tím radši nejezdíme.) A to když ji pak nastaruju, tak se ihned trochu rozjíždí a zabírá, ale přitom mám spojkový pedál až na podlaze, jakoby furt chtěla zabírat, to samé dělá při zpátečce.

Koupili jsme před několika dny spojkovou kapalinu a dolili, ale z nádržky to furt nepadá dolů. Kámoš automechanik doporučil odvzdušnit spojku, tak se tedy ptám, jak na to, máte s tím někdo zkušenosti na Rouvříku, abych to nějak nepokaňhala?

Nebo nevíte, jaký jiný problém by to byl? Po fórech jiných výrobců jsem se dívala, esli to není špatným pracovním válcem, hlavním spojkovým válcem (upozorňuji, ten je fungl nový a vyměněný v létě., či netěsnícími gumičkami. Já bych začla u toho odvzdušňování. Poradíte? Díky, Diana

AnderN
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvzdušnění spojky

Příspěvek od AnderN » ned led 27, 2013 15:25

Zdravím, zjevně spojka nevypíná tak, jak by měla. Taky bych začal odvzdušněním. Ale pokud od výměny hlavního válce nebyl problém a objevil se až teď, tak bude někde zrada. Může být ten pracovní válec. Měl by to vidět servis.

V Brně mohu doporučit Autoservis DS na Bratislavské, u Opavy pak autoservis pana Švančara v Kravařích.
Obrázek
MG ZT CDTi @ 118 kW / 370 Nm - 2009-? :: 200.000 km @ Obrázek
Rover 25 18K4F / automat CVT - 2013-? :: 50.000 km @ Obrázek
Rover Mini Cooper - 2016-? :: 20.000 km @ Obrázek
Ex. Rover 620 SDi - 2004-2009 :: 100.000 km @ Obrázek

Odpovědět