Rover 75 výmena 1,8 za CDTi
Re: Rover 75 výmena 1,8 za CDTi
-Auto som ako tak pozliepal dokopy, aby som mohol jazdiť, už po DRUHY KRAT... mi zagitovali a ponitovali celý naraznik, umelo nalepili svetla a bla bla bla... zhanam si diely a zrazu som stratil výkon, masaker čierny dym z výfuku... už neviem či mam plakať, či smiať sa, spotreba mi hned vyskočila enormne z 5 litrov na 15... zašiel som do servisu, pravdepodobne interkuler alebo nejaká hadička či čo... nerozumiem sa doho toho... zajtra sa bude robiť diagnostika, tak som zvedavý, dúfam, že turbo je v pohode a tiež aj čerpadlo
-Prosím Vás, nikto mi tu nereaguje na moje otázky, či sedia niektoré diely zo starého na nový, asi s tým nemate skúsenosti že? uf, uf... skúsim tak či tak ešte raz, potreboval by som spodný kryt motora a viem si zaobstarať zo starého rovera, len... neviem či to bude pasovať, hm...?? neviete či mi to sadne?
-Prosím Vás, nikto mi tu nereaguje na moje otázky, či sedia niektoré diely zo starého na nový, asi s tým nemate skúsenosti že? uf, uf... skúsim tak či tak ešte raz, potreboval by som spodný kryt motora a viem si zaobstarať zo starého rovera, len... neviem či to bude pasovať, hm...?? neviete či mi to sadne?
Mrkni sem, třeba se tady dá něco zjistit http://www.rimmerbros.co.uk/SubCategory ... 75--m-1616
-
- Kontaktovat uživatele:
Spodní dekl by měl podle mě pasovat.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nebyl bych si tak jistý ... liší se podle typu motoru a podle roku výroby taky:
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID001766
Nádobka ostřikovače je stejná pro všechny R75/MG ZT ... sice ji mají rozdělenou na sedan/tourer, ale číslo mají obě shodné:
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID002012
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID001766
Nádobka ostřikovače je stejná pro všechny R75/MG ZT ... sice ji mají rozdělenou na sedan/tourer, ale číslo mají obě shodné:
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID002012
-
- Kontaktovat uživatele:
No v rimmeru právě uvádějí jeden univerzální typ krytu pro všechny motory a všechny generace. Z toho jsem vycházel.
Pokud máš v R75 jakejkoli motor jakéhokoli data výroby tak ti doporučují už pouze jen kryt http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-KRB000380
Podle mě starej z CDT a novej z CDT jsou prakticky stejný. Ale to jen dedukuju. Na spodku motoru se nic nemění, tak proč by se měnilo něco na krytu.
Pokud máš v R75 jakejkoli motor jakéhokoli data výroby tak ti doporučují už pouze jen kryt http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-KRB000380
Podle mě starej z CDT a novej z CDT jsou prakticky stejný. Ale to jen dedukuju. Na spodku motoru se nic nemění, tak proč by se měnilo něco na krytu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj mam R75 CDTi 2004-ku uz facelift, pred mesiacom som menil spodny kryt motora myslel som si ze aky to bude problem ale v servise mi normalne objednali novy, prisiel na druhy den jedine co sme prehodili zo stareho krytu bol taky hlinikovy plech asi kvoli vyfuku co islo v pohode nanitovat. cela sranda ma vysla na 50 e aj s robotou a bez problemov to pasovalo. Podotykam nebol to ziadny original ale bola na nom nejaka polska nalepka ale to mi je jedno a som spokojny.
Keď musíš, tak musíš.
JAGUAR S-type 2,7d V6 Sport
Piráte, mohl by jsi se s náma podělit o ten servis???????? Třeba by to kolegy z SK zajímalo.
-Dakujem za odpovedene, nadobku na ostrekovač som tak či tak už dopasoval z iného auta, pretože som si neboli istý, či pasuje zo starého R, tak som to už nechal tak, dnes som zistil, že potrebujem ešte nejakú olejovú skrinku chladenia na turbo či čo, že je prasknutá, ale už som to dal objednať
-ten spodný kryt motora, hm... hovoríš za 50e aj s robotou, celkom fajn cena
-inač tá stránka, ktorú ste mi tu hodili, masaker vysoké ceny sú tam
pozeral som na predné svetlá, tak jedno výchadza takmer na 300e alebo to je pár?
-ten spodný kryt motora, hm... hovoríš za 50e aj s robotou, celkom fajn cena
-inač tá stránka, ktorú ste mi tu hodili, masaker vysoké ceny sú tam

-
- Kontaktovat uživatele:
Ceny jsou tam vysoké, jedná se o největší možnou dostupnou kvalitu, často originální díly. Ceny jsou za kus.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ono v druhovýrobě tahle světla nejspíš nikde neseženeš, takže jedině starší někde na vrakovišti z jiné R75, kterou třeba někdou naboural zezadu.
S tím krytem pod motor se to má tak -- oni tam mají pro každý motor jiný part number a liší se i před faceliftem a po něm. Ale u všech je uvedeno, že se už neprodávají a jako náhrada je u všech právě ten, co poslal Tommi přímý link. Zřejmě se ty kryty fakt lišily, ale 5 let po pádu automobilky se tím už nikdo nezabývá a nějaký subdodavatel vyrábí kryt jeden, který pasuje univerzálně na všechny.
S tím krytem pod motor se to má tak -- oni tam mají pro každý motor jiný part number a liší se i před faceliftem a po něm. Ale u všech je uvedeno, že se už neprodávají a jako náhrada je u všech právě ten, co poslal Tommi přímý link. Zřejmě se ty kryty fakt lišily, ale 5 let po pádu automobilky se tím už nikdo nezabývá a nějaký subdodavatel vyrábí kryt jeden, který pasuje univerzálně na všechny.
Tak ja dúfam, že sa mi podarí zaobstarať svetlá z druhovýroby, lebo dať za jedno svetlo takmer 300e, fúúú, čo sa týka tých havarovaných, ja som sa už informoval a sledoval viac možnosťí, ale všade najdem iba starý rover a často krat je to angličan...
V Jeseníku bude těchto věcí habakuk za babku.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pak dej vědět, kde jsi uspěl.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj tak ten servis kde mi menili ten spodny kryt je v Banovciach nad Bebravou vola sa Auto Vobis Bosch servis a cislo tam je 0387605287. Myslim, ze ten kryt bol isto z druhovyroby a bol to len ten plastovy vylisok lebo sme tam museli donitovavat hlinikovy plech pod vyfuk.
Keď musíš, tak musíš.
Zdravím, takže po dlhom čase znovu pišem....
Zaobstaral som si prednú masku z ROVER 75 V8, je krásna, do predu si dávam ešte aj chromovanú mriežku a cez nie si dam vsunúť kamienky (hovorovo povedané "diamanty") aby to vyzeralo už fakt ppč... sorry za vyraz, hmlovky+smerovky+spodný kryt motora+nové tlmiče 4ks+obe svetla mam z anglicka, dokopy to vyšlo takmer 1000e, akurat že som to ešte nenahodil a nahodím to až neskôr, kým bude lepší stav ciest, jedine čo by som xcel poradiť, neviete ako to je s nadržkou na ostrekovač a blatníkmi? budú mi sedieť zo staršieho rovera?
Zaobstaral som si prednú masku z ROVER 75 V8, je krásna, do predu si dávam ešte aj chromovanú mriežku a cez nie si dam vsunúť kamienky (hovorovo povedané "diamanty") aby to vyzeralo už fakt ppč... sorry za vyraz, hmlovky+smerovky+spodný kryt motora+nové tlmiče 4ks+obe svetla mam z anglicka, dokopy to vyšlo takmer 1000e, akurat že som to ešte nenahodil a nahodím to až neskôr, kým bude lepší stav ciest, jedine čo by som xcel poradiť, neviete ako to je s nadržkou na ostrekovač a blatníkmi? budú mi sedieť zo staršieho rovera?