nový vůz do rodiny
Re: nový vůz do rodiny
co tedy bývá lepší, plechy vyměnit nebo opravit?
Rover 75 2,5 V6 Connoisseur r.v. 2000
Ahoj,no já bych šel do výměny.Sakra,mě vždycky štve,když někdo ubližuje těmhle autům.
Rover 75 CDTi r.v. 2005
No však jsem měl slzy na krajíčku a žena to obrečela.
Zrovna jsem psal Lenhamovi dotaz na díly, tak jsem zvědavej co mi řeknou zítra na pojišťovně a podle toho se nejspíš zařídíme. Nemůžu si dovolit doplácet kvůli nějakýmu hovadu.
Zrovna jsem psal Lenhamovi dotaz na díly, tak jsem zvědavej co mi řeknou zítra na pojišťovně a podle toho se nejspíš zařídíme. Nemůžu si dovolit doplácet kvůli nějakýmu hovadu.
Hm to nasere. Nevím jak Lenham, teď se vrátil z UK a jak je na tom s plechama. Zkus napsat Roverixovi, má na zahradě jednu 75 jako elektrocentrálu a má na ni plechy a vše co bys asi potřeboval. Možná se domluvíte. Ať to dobře dopadne. Jinak z povinného ručení škůdce by MĚLA pojišťovna hradit celou škodu, tedy uvedení do původního stavu. Tam se tuším amortizace nebere. Takže buď odhadce, nebo servis, nemusí být autorizovaný (nebo jo, třeba Land Rover) ať jim to napálí v hezké celé výšce (rozpočet v tomto případě asi není to nejlepší).
Jo třeba zkus kouknout sem, možná by se to hodilo.
http://aukro.cz/listing.php/search?sg=0&string=rover+75
Jo třeba zkus kouknout sem, možná by se to hodilo.
http://aukro.cz/listing.php/search?sg=0&string=rover+75
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
To je situace k posrání. Já bych asi dostal infarkt. No hlavně ať se to dá dokupy. Roverix má nový číslo a to: 773 666 440. Můžeš brnknout i Mirdovi (Olomouc) 604 544 124
Děkuju kluci! Teď jsem přijel z pojišťovny, zítra přijede likvidátor a ještě čekám co mi napíše Lenham.
Ahoj.
Nic není ideální.
Každý dělá chyby a i jakýkoliv automobil, ať je jakkoliv cenný, se může rozbít a pokazit.
Přeji co nejkratší odstávku.
P.S.: ND nové origo, příp. z vrakoviště- dle libosti, srovnej si ceny a stav kýžených položek a uvidíš....
(Já bych vždy volil nové origoš, ale to je můj osobní přístup.)
Nic není ideální.
Každý dělá chyby a i jakýkoliv automobil, ať je jakkoliv cenný, se může rozbít a pokazit.
Přeji co nejkratší odstávku.
P.S.: ND nové origo, příp. z vrakoviště- dle libosti, srovnej si ceny a stav kýžených položek a uvidíš....
(Já bych vždy volil nové origoš, ale to je můj osobní přístup.)
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tak kucí, auto po nehodě vypadá takhle (viz foto), je to prakticky jen plechařina, sloupky a vše ostatní v pohodě. Tak i tak to prostě na*ere. Dnes mi už konečně volali z pojišťovny a výsledek je takový, že to určili jako totálku, že se to prej nevyplatí opravovat. Nejvíc mě ale dostali s tim, že auto vyčíslili na 48.000,- před nehodou a teď je prej jeho hodnota 17.000,-. Z toho jsem si musel sednout. Mít u sebe toho likvidátora, tak letí přes kapotu hned za tim co do mě najel.
Samozřejmě opravim. Plechy už mám sehnaný, stačí pro ně dojet.
Ahoj Aleši. Nedat se !!! Takže já bych šel asi přes odhadce a toto :
http://www.dtest.cz/amortizace.
Jinak totálku tuším počítají tak, že oprava by byla v hodnotě cca 90% odhadu ceny vozidla. Tady mi to nějak nesedí. Oni totiž cenu srovnávají i s inzeráty na webu a neberou do úvahy, že auto A a auto B stejného typu a nájezdu km se mohou lišit cenou i o 100%. Prostě bych bojoval. Nepřistoupil bych asi teda na rozpočet, ale na opravu. Stála 30 000 ? Je to 75% z ceny vozidla, není to tedy totálka. Ústavní soud rozhodl, že amortizace se u plnění z povinného ručení nemůže započítávat. Je to jen o tom, co vydržíš.
Hodně štěstí.
http://www.dtest.cz/amortizace.
Jinak totálku tuším počítají tak, že oprava by byla v hodnotě cca 90% odhadu ceny vozidla. Tady mi to nějak nesedí. Oni totiž cenu srovnávají i s inzeráty na webu a neberou do úvahy, že auto A a auto B stejného typu a nájezdu km se mohou lišit cenou i o 100%. Prostě bych bojoval. Nepřistoupil bych asi teda na rozpočet, ale na opravu. Stála 30 000 ? Je to 75% z ceny vozidla, není to tedy totálka. Ústavní soud rozhodl, že amortizace se u plnění z povinného ručení nemůže započítávat. Je to jen o tom, co vydržíš.
Hodně štěstí.
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
Tak jak píše Roman--nedej se chlape,mě u toho zadního okna taky chtěli škubnout,ale nedal jsem se a tak nakonec pustili žilou-zadní okno,rozpočet =16000.- takže nechápu o co těm šmejdům jde?
Rover 75 CDTi r.v. 2005
Navic ja bych tu opravu ani tak tragicky nevidel... V Anglii na vrakovistich se dveri ve stribrne barve vali stovky... myslim si ze aj tu by se daly poptat a cena nebude hrozna.... Na klempire a lakyrnika bych se vybodl, protoze to bude stat majland, nikdy to nebude jak original a po par letech to vyleze ven... Ciste nahodou, Roverix jednu stribbrnou petasedmu rozebiral, tak uz mu volej ... Ale blatnik uz ma myslim Kapitan
link mal byt asi bez bodky:
roman_mg píše: http://www.dtest.cz/amortizace
Rover 75 2.5 V6 Saloon + 2.0 CDTi Tourer
No to snad ne ? Odhadní cena auta tak malá? Přesně jak píše roman...Jak se můžou srovnávat dva ač stejné modely,vlastně zcela rozdílné vozy??? Dobrý kocourkov.Vzpomínám si,že i když já při nehodě volal chlupatý,tak mě srovnávali s vozy na ceně 70 tis.A to je o dost víc,než odhad váš Aleši.(Jasně byl to policajt,ne likvidátor)Asi to bude vážně hra na nervy...Ale proč?Když si poctivě platíte povinné,mnozí pak ještě havarijní a stejně se setkáte jen s arogancí,neschopností a vychcaností...Smutný fakt.Rozhodně dobrá zkušenost pro příště!! A pořádné facce pojišťováka(likvidátora) se přidávám ! Pevný nervy a hladší průběh!
Rover 75 2.0 V6 r.v. 99