Vymena loziska zadneho kolesa... PROBLEM
ložisko
To je pravda.Lenže odkedy mi zmizol ten hluk,tak zasa počuť niečo iné.Je to prerušovaný zvuk závislý od rýchlosti,asi akoby si prešiel po lepkavej smole kúskom kolesa a potom to vydáva taký prerušovaný zvuk ,čím ideš rýchlejšie tým vyššia frekvencia až sa to okolo 60 kmh postupne stratí.Ide to od PP kolesa,robí to stále aj v zákrute aj na rovinke aj keď sa kotúľam na neutráli.Pozeral som pneu-nič som nenašiel.Inak auto ide hladko nehádže to,ani volantom vôbec netrasie.Asi to dám zas na hever a potočím kolesami.Ale neviem,ak by to bolo ešte iné ložisko,že by to hučalo takto prerušovane a aj v zákrute pri odľahčení?Už neviem...
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
Re: ložisko
takovy cvakaci prerusovany zvuk mam taky a jde taky od PP kola... a to mam 416Si a nevim cim to je sakra... vyresil jsi to nejak ?
Jinak hluk v aute muze byt nejen od zimnich pneumatik nebo loziska, ale take spatny pletenec (nebo pripadne bez nej), dira ve vyfuku nebo spatne tesneni oken a taky od spatnych čepu.
To cvakani mi fakt vadi, zvlaste kdyz jedu po meste a mam stazene okno .(
Jinak hluk v aute muze byt nejen od zimnich pneumatik nebo loziska, ale take spatny pletenec (nebo pripadne bez nej), dira ve vyfuku nebo spatne tesneni oken a taky od spatnych čepu.
To cvakani mi fakt vadi, zvlaste kdyz jedu po meste a mam stazene okno .(
undy píše:To je pravda.Lenže odkedy mi zmizol ten hluk,tak zasa počuť niečo iné.Je to prerušovaný zvuk závislý od rýchlosti,asi akoby si prešiel po lepkavej smole kúskom kolesa a potom to vydáva taký prerušovaný zvuk ,čím ideš rýchlejšie tým vyššia frekvencia až sa to okolo 60 kmh postupne stratí.Ide to od PP kolesa,robí to stále aj v zákrute aj na rovinke aj keď sa kotúľam na neutráli.Pozeral som pneu-nič som nenašiel.Inak auto ide hladko nehádže to,ani volantom vôbec netrasie.Asi to dám zas na hever a potočím kolesami.Ale neviem,ak by to bolo ešte iné ložisko,že by to hučalo takto prerušovane a aj v zákrute pri odľahčení?Už neviem...
Re: Vymena loziska zadneho kolesa... PROBLEM
zatiaľ som na to neprišiel,snažím sa zvyknúť si na to.skúšobne som prehodil obidve predné gumy -nič.menil som oba silentbloky spodného ramena-nič.teraz mám vybitý čap na spodnom ramene ale na druhej strane,neverím že by to bolo od toho,ten mi búcha len na nerovnostiach a celkom iným zvukom.Chystám sa ešte vymeniť to LP ložisko,ale nedávam tomu veľkú šancu.Ešte ma napadlo,svieti mi TC kontrolka že či nie je v tom LP kolese poškodený senzor ABS /a TC/ a ten nejako trčí a do niečoho tam brnká-tomu by zodpovedal aj ten zvuk aj frekvencia závislá od rýchlosti.
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD