Vymena loziska zadneho kolesa... PROBLEM

undy

ložisko

Příspěvek od undy » pát úno 08, 2008 8:02

No už to mám,zliezlo celkom dobre.To ticho...
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD

Skic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skic » pát úno 08, 2008 11:01

To mi hovor :D Clovek teraz vnima aj prirodu a okolie ked soferuje :lol:
Rover 75 2,0CDTi

undy

ložisko

Příspěvek od undy » pon úno 11, 2008 9:53

To je pravda.Lenže odkedy mi zmizol ten hluk,tak zasa počuť niečo iné.Je to prerušovaný zvuk závislý od rýchlosti,asi akoby si prešiel po lepkavej smole kúskom kolesa a potom to vydáva taký prerušovaný zvuk ,čím ideš rýchlejšie tým vyššia frekvencia až sa to okolo 60 kmh postupne stratí.Ide to od PP kolesa,robí to stále aj v zákrute aj na rovinke aj keď sa kotúľam na neutráli.Pozeral som pneu-nič som nenašiel.Inak auto ide hladko nehádže to,ani volantom vôbec netrasie.Asi to dám zas na hever a potočím kolesami.Ale neviem,ak by to bolo ešte iné ložisko,že by to hučalo takto prerušovane a aj v zákrute pri odľahčení?Už neviem...
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD

Skic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skic » pon úno 11, 2008 17:56

Hmmmmmm, tak to su nejak AktyX asi, chi :) Ale radsej to pozri ;)
Rover 75 2,0CDTi

sector

Re: ložisko

Příspěvek od sector » stř čer 04, 2008 9:57

takovy cvakaci prerusovany zvuk mam taky a jde taky od PP kola... a to mam 416Si a nevim cim to je sakra... vyresil jsi to nejak ?

Jinak hluk v aute muze byt nejen od zimnich pneumatik nebo loziska, ale take spatny pletenec (nebo pripadne bez nej), dira ve vyfuku nebo spatne tesneni oken a taky od spatnych čepu.

To cvakani mi fakt vadi, zvlaste kdyz jedu po meste a mam stazene okno .(
undy píše:To je pravda.Lenže odkedy mi zmizol ten hluk,tak zasa počuť niečo iné.Je to prerušovaný zvuk závislý od rýchlosti,asi akoby si prešiel po lepkavej smole kúskom kolesa a potom to vydáva taký prerušovaný zvuk ,čím ideš rýchlejšie tým vyššia frekvencia až sa to okolo 60 kmh postupne stratí.Ide to od PP kolesa,robí to stále aj v zákrute aj na rovinke aj keď sa kotúľam na neutráli.Pozeral som pneu-nič som nenašiel.Inak auto ide hladko nehádže to,ani volantom vôbec netrasie.Asi to dám zas na hever a potočím kolesami.Ale neviem,ak by to bolo ešte iné ložisko,že by to hučalo takto prerušovane a aj v zákrute pri odľahčení?Už neviem...

undy

Re: Vymena loziska zadneho kolesa... PROBLEM

Příspěvek od undy » stř čer 04, 2008 10:15

zatiaľ som na to neprišiel,snažím sa zvyknúť si na to.skúšobne som prehodil obidve predné gumy -nič.menil som oba silentbloky spodného ramena-nič.teraz mám vybitý čap na spodnom ramene ale na druhej strane,neverím že by to bolo od toho,ten mi búcha len na nerovnostiach a celkom iným zvukom.Chystám sa ešte vymeniť to LP ložisko,ale nedávam tomu veľkú šancu.Ešte ma napadlo,svieti mi TC kontrolka že či nie je v tom LP kolese poškodený senzor ABS /a TC/ a ten nejako trčí a do niečoho tam brnká-tomu by zodpovedal aj ten zvuk aj frekvencia závislá od rýchlosti.

Odpovědět