R 75 tourer
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: R 75 tourer
na disky. Přece bych v těchhle mrazech nenasazoval letní kola na auto.
Dotaz: kolik foukas kola Tomčo...
Ja si na zimni 15" na alu ted foukl dopredu 2,3 a do zadu 2,2 a porad se mi zda ze jsem podhustenej (testovano na vice pumpach abych eliminoval nepresnosti meridel u jednotlivych kompresoru)
Ja si na zimni 15" na alu ted foukl dopredu 2,3 a do zadu 2,2 a porad se mi zda ze jsem podhustenej (testovano na vice pumpach abych eliminoval nepresnosti meridel u jednotlivych kompresoru)
-
- Kontaktovat uživatele:
jojo tohle je předepsáno, ale já dávám o 0,1 až 0,2 víc kvůli snížení valivýho odporu, maximum je tak kolem 2,5 přičemž dopředu dávám o 0,1 víc než dozadu.
Hm, tak to musim testnout, dopredu dam 2,4 a dozadu 2,3.
Ciste teoreticky by se to melo odrazit i na spotrebe,vid? Ja si prave rikal ze na to ze mam zimni 15" misto letnich 17" ze jsem nesel se spotrebou dolu, kdyz mam vlastne skoro podhusteno.
Diky Tommi
Ciste teoreticky by se to melo odrazit i na spotrebe,vid? Ja si prave rikal ze na to ze mam zimni 15" misto letnich 17" ze jsem nesel se spotrebou dolu, kdyz mam vlastne skoro podhusteno.
Diky Tommi
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Uživatelská příručka, kdesi vzadu máš předepsané tlaky pro všechny rozměry pneumatik.
-
- Kontaktovat uživatele:
To ti nikdo nebere maxi, já se bavím o tom jak se hustí 15 tky - 195/65 R15 přesněji řečeno.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jeytee, se zimníma jde spotřeba vždy nahoru(valivej odpor lamel), a se zimou ježtě víc. Jinak to co jsem psal platí u letních, zimní dávám tak 2,2 - 2,2 podle nálady což by mělo být optimální pro funkci lamel (foukám to ale do studenejch(no vzhledem k tomu že na tu benzínku musím dojet tak uplně studený nesjou) gum při mrazivejch teplotách).
-
- Kontaktovat uživatele:
Však je to u prdele(teda pokud hustíš v rozmezí 2,1 -2,5 ), ty hustíš na spodní hranici, tak se ti ojížděj kraje gumy , já když hustím na víc tak se mi ojíždí prostředek. Je to přašť jak uhoď. Oběma se nám ty gumy prostě sjížděj.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dělal údržbu starouše:
výměna oleje + filtru, palivovýho filtru, vzduchovýho filtru, pylovýho filtru, výměna kapaliny v posilovači řízení, reset počítadla.
Koukal jsem na starouše zepoda a doustal po zimě krapet zabrat. Zjištěný závady:
- koncovej díl výfuku začíná pomalu ale jiste reznout, hlavně koncovky.
- brzdový trubičky začínaj hnít, do zimy budou muset být stopro vyměněny.
- samozřejmě ucpanej odtokovej kanálek pod brzdovým posilovačem.
- spodní dekl pobral nějaký nový šrámy a jeden zámkovej šroub byl povolenej a jeden uplně ztracenej - vyřešeno po domácku.
- hadička posilovače řízení se rosí a kapky stékaj dolů (nic extra tragickýho).
Jinak všecko gut, takže tradá směr votvírák a tradá směr dolomity tour.
výměna oleje + filtru, palivovýho filtru, vzduchovýho filtru, pylovýho filtru, výměna kapaliny v posilovači řízení, reset počítadla.
Koukal jsem na starouše zepoda a doustal po zimě krapet zabrat. Zjištěný závady:
- koncovej díl výfuku začíná pomalu ale jiste reznout, hlavně koncovky.
- brzdový trubičky začínaj hnít, do zimy budou muset být stopro vyměněny.
- samozřejmě ucpanej odtokovej kanálek pod brzdovým posilovačem.
- spodní dekl pobral nějaký nový šrámy a jeden zámkovej šroub byl povolenej a jeden uplně ztracenej - vyřešeno po domácku.
- hadička posilovače řízení se rosí a kapky stékaj dolů (nic extra tragickýho).
Jinak všecko gut, takže tradá směr votvírák a tradá směr dolomity tour.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Koncovky výfuků nám reznou všem a to servo snad rosí taky na každé R75. Ale věř tomu, že i když máš výfuk pokrytý korozí, tak vydrží ještě hodně dlouho, z toho bych si hlavu nedělal. To spíš ty brzdy ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo. Přesně jak říkáš, zatím neuvažuji o výměně toho výfuku ani v horizontu dvou let. Akorát ty koncovky sou rezlý dost, ale ty dokud nezhnijou uplně tak je řešit nebudu.
Ten výfuk je ve stádiu, kdy se teprve začíná objevovat rez na vrchním obalu to než prohnije i druhá vrstva bude trvat několik let. Na dvoustovce jsem měl v té vrchní vrstvě díry na dva prsty a výfuk těsnil jak měl.
Ty trubičky vyměním, ale rozhodně je tam je velká rezerva v životnosti, zatím by ještě bez všech pochybností měly vydržet. To jen v jednom místě na jedné trubičce to trochu začíná zahnívat(ale vím že stačí jedna dírka a neštěstí je na světě). Akorát ta k levýmu zadnímu kolu je tam teda vedená jak labyrint...
Jinak jsem byl mile překvapen, všechny možný manžety vypadaly jak rok starý. Paráda.
Ten výfuk je ve stádiu, kdy se teprve začíná objevovat rez na vrchním obalu to než prohnije i druhá vrstva bude trvat několik let. Na dvoustovce jsem měl v té vrchní vrstvě díry na dva prsty a výfuk těsnil jak měl.
Ty trubičky vyměním, ale rozhodně je tam je velká rezerva v životnosti, zatím by ještě bez všech pochybností měly vydržet. To jen v jednom místě na jedné trubičce to trochu začíná zahnívat(ale vím že stačí jedna dírka a neštěstí je na světě). Akorát ta k levýmu zadnímu kolu je tam teda vedená jak labyrint...
Jinak jsem byl mile překvapen, všechny možný manžety vypadaly jak rok starý. Paráda.
-
Ha, ty jsi dobrý diagnostik. Stav se taky u mě, ale připrav si velkej papír a novou propisku at ti nedojde náplň.
Taky bych potřeboval na rampu
Taky bych potřeboval na rampu