Můj ROVER
Re: Můj ROVER
Jojo, baterka byla vybitá. Dva dny to stálo na fleku (Rover není zvyklej) a z pátku na sobotu pršelo.
Včera jsem nasadil zpět lanka na otevírání kapoty, tak to zas funguje.
Včera jsem nasadil zpět lanka na otevírání kapoty, tak to zas funguje.
Asi od konce října začal být problém s baterií, který se stupňoval. Častěji byla baterka vybitá. V prosinci jsem měnil baterku co tři dny. Něco žralo elektriku. Po konzultaci s Mirdou a se sousedem (mechanik) se došlo k závěru, že bude v čudu alternátor nebo něco na něm. Soused vyměnil relé alternátoru a chvílu byl klid. Elektrika se už neztrácela, ale občas to nedobíjelo. Nakonec jsem ukecal Mirdu a ten vyměnil celej altík (30.12.2021). Halelujá , Auto dobíjí a šalina se neztrácí. Starej altík s novým relé dobíjel na 138 - 140, novej altík 145 - 147, zobrazeno v servisním menu.
A aby toho nebylo málo, jednoho dne (už v lednu) jsem nenastartoval. Motor točil, ale nechytl. V loji bylo palivový čerpadlo v motorovým prostoru. Koupil jsem nový a pro jistotu i palivový filtr a vše vyměnil. Rover jede podstatně líp. Tak snad bude chvílu klid. Ale pro jistotu si vždy naťukám v servisním menu dobíjení baterie.
A aby toho nebylo málo, jednoho dne (už v lednu) jsem nenastartoval. Motor točil, ale nechytl. V loji bylo palivový čerpadlo v motorovým prostoru. Koupil jsem nový a pro jistotu i palivový filtr a vše vyměnil. Rover jede podstatně líp. Tak snad bude chvílu klid. Ale pro jistotu si vždy naťukám v servisním menu dobíjení baterie.
já poslední dobou vozím v konektoru USB rozbočovačku s ukazatelem napětí. Blbost ale pomocník na klidnou mysl.
Rover 216Si, 82kW, r.v. 1997; 2011...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu
2024- ...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Gratuluji, ty mu budou slušet!
Tento měsíc je nějakej zakletej
Nejdřív přestal fungovat ventilátor uvnitř auta. Ovládání klimy a ventilace fungovalo, ale ventilátor nejel. Zkontroloval jsem relátka a pojistky a nic. Zajel jsem do Ořechova pro díly a vzal celej ventilační systém. Potřeboval jsem druhej ventilátor a sadu rezistorů.
Když jsem to vykuchal, tak jsem zjistil, že ten rezistor je sakra jinej. Je do auta bez klimy
https://rimmerbros.com/Item--i-JGM100120
Nakonec jsem u borca našel to co potřebuju https://rimmerbros.com/Item--i-ZUA000590 a vše funguje jak má.
Kdyby to někdo hledal, tak se rezistor nachází před spolujezdcem. Oddělat dekl od pojistek, boční tapec a jít po směru šikmo vzhůru k předku auta. Jeden konektor a dva šroubky.
Kdyby to byl ventilátor, tak se musí vykuchat asi celej vnitřek, ten je na straně řidiče.
A kdyby toho nebylo málo, tak jedna paní ťukla R75 svojí škodou city go

Byla mírně ve stresu a NEVŠILMA si Rovera 75 zaparkovanýho vedle své prťavé škodovky
Odnesl to nárazník a blatník. A škodovka?

Nejdřív přestal fungovat ventilátor uvnitř auta. Ovládání klimy a ventilace fungovalo, ale ventilátor nejel. Zkontroloval jsem relátka a pojistky a nic. Zajel jsem do Ořechova pro díly a vzal celej ventilační systém. Potřeboval jsem druhej ventilátor a sadu rezistorů.
Když jsem to vykuchal, tak jsem zjistil, že ten rezistor je sakra jinej. Je do auta bez klimy

Nakonec jsem u borca našel to co potřebuju https://rimmerbros.com/Item--i-ZUA000590 a vše funguje jak má.
Kdyby to někdo hledal, tak se rezistor nachází před spolujezdcem. Oddělat dekl od pojistek, boční tapec a jít po směru šikmo vzhůru k předku auta. Jeden konektor a dva šroubky.
Kdyby to byl ventilátor, tak se musí vykuchat asi celej vnitřek, ten je na straně řidiče.
A kdyby toho nebylo málo, tak jedna paní ťukla R75 svojí škodou city go

Byla mírně ve stresu a NEVŠILMA si Rovera 75 zaparkovanýho vedle své prťavé škodovky

Odnesl to nárazník a blatník. A škodovka?
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, ty to rozleštíš, na rozdíl od té škodovky 

-
- Kontaktovat uživatele:
Ta to nakope zpátky a fixne americkou páskou…
Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
MG ZT-T 190 Trophy Blue - EX Trundovic
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
MG ZT-T 190 Trophy Blue - EX Trundovic
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
Težko říct kdo je vítěz 

Na škodovce jsou vyrvaný šrouby. Zkoušelo se to nasadit zpět a po půl minutě to upadlo samo.
Na škodovku mají havarijko, takže v pohodě.
Že je škrklej Rover mě sere na ultimo. Ale na druhou stranu mě škodolibě těší, že upadl předek škodovky
Kdysi do toho stejnýho blatníku nacouvala nějaká babka. Mně šel blatník za 600kč vytahnout, ale ona měla rozbitý světlo a nárazník
Na škodovku mají havarijko, takže v pohodě.
Že je škrklej Rover mě sere na ultimo. Ale na druhou stranu mě škodolibě těší, že upadl předek škodovky

Kdysi do toho stejnýho blatníku nacouvala nějaká babka. Mně šel blatník za 600kč vytahnout, ale ona měla rozbitý světlo a nárazník

Nicméně koukám na fotku a vidím, že náhradní vozidlo máš 

Jojo, asi před měsícem jsem koupil Rover streetwise naftu.
Vidíš.... tak paráda
.... hlavně pohlídat korozi. Zrovna jsem se vrátil z venku kde jsem hledal kundyma mi zas teče do ZRa.... a našel! Opět obligátní rožek v přechodu střešního žlábku ke kufrovým dveřím. Auto se dost kroutí a v tom místě ten tmel vypraskává. Takže šup sundat lišty a překontrolovat mikrotrhlinky a něčím zalít/přetmelit. To je prostě to samé, že voják má mít nohy v suchu, tak u Rovera je potřeba hlídat žlábky