Je mi líto vyhazovat peníze za v podstatě stejné rádio, když to moje je naprosto funkční, nepoškrábané, neohmatané

, akorát mu chybí ten zatracený kód

Nehledě k tomu, že neoriginál rádio, byť v panelu určeném pro zamontování do 75 třeba z e-bay nebude nikdy ono. Už jsem zkusil snad všechny odkazy na internetu, ale mám dojem, že u tadyhletoho rádia neexistuje program na vygenerování kódu. Jako na potvoru. U dalších typů, co se do 75 dávaly je to bez problémů. Nevím, jsem skoro laik v elektronice, ale při tom bloumání jsem se dostal k tomu, že kód je uložený v paměti EPROM. Tahle paměť je tam jen od toho, aby blokovala, nebo má ještě jinou funkci? Napadlo mě třeba ukládání stanic, ale to po odpojení napájení zmizí, tak by to mělo být uložené někde jinde ne? Jinak na nic jiného rádio podle mého úsudku paměť nepotřebuje. Musí tam být přece taky nějaká součástka, která funguje jako spínač, který po zadání správného kódu pustí napájení do obvodů, které rádio zprovozní. Teď dotaz na kolegy, kteří se tady rozepisovali o různých obvodech, jejich úpravách atd. Nejde to blokování nějak "hardvarově" překlenout? Třeba přerušit nějaký plošný spoj, nebo překlenout nějakou součástku? Nebo ten blokující obvod úplně vyřadit? Vhodně cíleným zkratem nebo propojením čehosi resetovat tu paměť, aby pak byl kód třeba 0000? Určitě to nemůže být tak složité, páč co je složité, bylo by taky pekelně drahé a to by se asi fabrice nelíbilo

Jsem v tomhle skoro naprosto neznalý, proto něco múžou být bláboly. Našel jsem hodně odkazů na různé firmy, které kód zjistí, ale většinou chtějí rádio zabalit a poslat a k tomu chovám nedůvěru, abych pak ještě rádio viděl

. Také jsem nalezl diskusi, na které se bavili lidi, co se dekódováním zabývají a kde se bavili o tom, držet informace a KNOW-HOW pod pokličkou, aby se udržely ceny 500 - 1500 za zjištění kódu nebo odkódování. Že by to mohl pak dělat každý a oni by se "nenapakovali". Pochopil jsem taky, že tato operace zabere v průměru 5 min., takže to opravdu asi není složité. Pokud o tom někdo něco víte a zabýváte se elektronikou, prosím poraďte. Já taky co se týče Roverů, tak pokud vím, poradím. Pokud by to byl někdo tady z klubu, nebál bych se ani rádio poslat. Nechci podporovat vylamovače autorádií. Pokud by to tedy byla informace, která by se jim mohla hodit, tak raději přes SZ. Díky všem.