Vaha vzduchu CDTi
Re: Vaha vzduchu CDTi
Včera jsem namontoval váhu vzduchu z polského aukra (Allegro) která mě přišla i s poštovným na 1.755 Kč.Auto jelo dobře,sice možná ne jak s vyřazenou váhou,to bylo letadlo a ujel jsem bez ní asi 1000 km,než mě přišla výše zmiňovaná(trvalo to 14 dní)a spotřebu jsem měl 6,8l.Tak jsem uvažoval,že bych jezdil bez ní trvale,ale kdoví jaké neblahé účinky by to mělo na motor a taky mě končila technická.Dnes jsem tedy byl na emisích a hluboko pod normu.V papírech mám hodnotu 1 a dle mechanika může být až 1,5 a mě to dalo v protokolu 0,25.Mám najeto 160.000 km a myslel jsem si,že budou čepy ve spodních ramenech a gumy v zadní nápravě hin,ale mechanik mě uklidnil,že na vytřísadlech žádnou vůli v těchto částech vozidlo nemá.Já najel za ty dva roky asi 50.000 km a kromě výměny oleje jsem koupil jen tu váhu vzduchu a silentbloky přední nápravy,výměna kladek a klínových řemenů.Jinak pohoda a myslím,že jsem moc neutratil(klepu na dřevo)a jsem spokojený.Mechanik i vedoucí jen uznale kývali hlavami nad výsledky a chválili Rovera (75)pro jeho kvalitu a konzervativnost.Byl jsem hrdý(nebo spíš machroval)a rourku jsem vychválil do nebes.Jen nevím hodnoty geometrie př.nápravy.Naměřili 4 mm sbíhavost.