2002 75 Tourer - představení nováčka
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2002 75 Tourer - představení nováčka
Nedělal jsem to, tak případné špeky neznám. Ale vím, že R75 nemá na zadní nápravě soustředné jednotky odpružení, kde je tlumič vedený středem pružiny, ale má to odděleně. Výhodou je, že se jak tlumič tak pružina dají vyměnit samostatně. Jestli je na pružiny nutný stahovák nevím, ale já bych ho s ohledem na předpokládanou tuhost raději použil. Taková vystřelená pružina může být docela zrádná.
-
U toho Defendera je tlumič taky jinde než pružina, takže to je podobný, tam jsem si ale vždycky vyvěsil na jedné straně nápravu a pružinu vyndal bez stahování, to tady ale bude asi úplně jiný příběh, takové křížení ta Z-náprava mít nebude
Country boy...
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No to asi ne
žádná zrada tam není, dá se sundat i bez stahováku, s ním to jde samozřejmě líp . . . i když já to dělal na sedanu, ale rozdíl tom moc asi nebude
hadraplán MGF 1.8 VVC
Rover 75 2.0 V6 - v péči když je nemocná
Rover 75 2.0 V6 - v péči když je nemocná
-
Děkuju, děkuju, tak se na to vrhnu, přesněji, připíšu do seznamu "must to do"...
Country boy...
Potvrzuji, že i na kombíku je to "triviální" operace bez potřeby spešl nářadí. Jen bacha na to, jak budeš vracet spodní šroub tlumiče - průchod v tlumiči pro šroub při spasování nesedí s osou díry v těhlici (protože je v tlumiči v gumové výplni, která se poddá při dotažení), tak je potřeba dát bacha na to, abys šroub nedal přes závit. Ale když to budeš dělat na pořádném zvedáku, tak to problém nebude
-
Tak zrcátka vyřešený, bylo to tak jednoduchý že se až stydím že jsem se ptal moc děkuju za pomoc.
Country boy...
Radši se optat než shánět nový díl.
Rover 75 CDTi r.v. 2005
-
Kluci moc prosím ještě k výměně zadních tlumičů - je potřeba měnit nahoře nějaký silentblok? Tlumiče přišly bez silentbloku, jen nahoře ta "tyč" se závitem a jedna matka. Mělo by se tam něco měnit? Nemůže tam být něco vymačkaného?
Poikud by se mělo měnit je to tohle?
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-RPF100060P1
Moc díky
Poikud by se mělo měnit je to tohle?
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-RPF100060P1
Moc díky
Country boy...
Koukni zde, kde jsem to řešil já - http://roverclub.cz/bb3/viewtopic.php?f ... 80#p114560
Ano, s největší pravděpodobností to horní uložení budeš mít pěkně ohnilé, takže je trošku škoda ho s novými tlumiči nevyměnit.
Oddělej tapec, případně koukni do podběhu v jakém stavu to máš a když tak prostě objednej.
Ano, s největší pravděpodobností to horní uložení budeš mít pěkně ohnilé, takže je trošku škoda ho s novými tlumiči nevyměnit.
Oddělej tapec, případně koukni do podběhu v jakém stavu to máš a když tak prostě objednej.
-
Díky super nafocené, takže už mně to je jasné, konec idealizovaných představ a jdu objednat nové... tohle by se u Defendera nestalo teda...
Country boy...
No řekl bych, že je to jedno z nejslabších míst na autě. Materiálově hodně nezvládnuté. Takže shánět se po něčem z vrakoviště nemá ani smysl. Tedy dobře to koupit rovnou nové dokud to vůbec je k sehnání
-
A po cestě do Benešova jsem potkal zeleného Tourera 75,nestačil jsem ani bliknout ani mávnout....
Range Rover a MG B GT