Spotřeba 2.0CDT
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spotřeba 2.0CDT
AnderN:
Reálná spotřeba na spritmonitoru je v pořádku. Dlouhodobost samozřejmě snižuje chybovost.
O tom se ale teď nebavím(v tom příspěvku nemluvím o lidech jako jsi ty, Max, JT nebo já, kteří si dlouodobě zapisují spotřebu třeba na spritmonitor- my to řešit nemusíme, my známe opravdovou hodnotu ze spritmonitoru. Mluvil jsem o lidech kteří se podívají pouze na hodnotu kterou ukazuje palubní počítač).
Mluvil jsem o průměru na jednu nádrž, a jen jsem konstatoval že pokud vezmu hodnotu BC a hodnotu spočítanou při natankování jedné nádrže, tak mi to nebude reálně sedět(hraje tam roli nepřesnost tankování i nepřesnost palubního počítače). Uplně bez problémů se to může lišit i o víc než půl litru na sto což při jedné nádrži udělá rozdíl pět litrů paliva.
EDIT: když si po sobě čtu ten předchozí příspěvek tak uznávám že jsem nevysvětlil o čem mluvím.
Reálná spotřeba na spritmonitoru je v pořádku. Dlouhodobost samozřejmě snižuje chybovost.
O tom se ale teď nebavím(v tom příspěvku nemluvím o lidech jako jsi ty, Max, JT nebo já, kteří si dlouodobě zapisují spotřebu třeba na spritmonitor- my to řešit nemusíme, my známe opravdovou hodnotu ze spritmonitoru. Mluvil jsem o lidech kteří se podívají pouze na hodnotu kterou ukazuje palubní počítač).
Mluvil jsem o průměru na jednu nádrž, a jen jsem konstatoval že pokud vezmu hodnotu BC a hodnotu spočítanou při natankování jedné nádrže, tak mi to nebude reálně sedět(hraje tam roli nepřesnost tankování i nepřesnost palubního počítače). Uplně bez problémů se to může lišit i o víc než půl litru na sto což při jedné nádrži udělá rozdíl pět litrů paliva.
EDIT: když si po sobě čtu ten předchozí příspěvek tak uznávám že jsem nevysvětlil o čem mluvím.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ach tak, již rozumím Na serveru www.tipcars.com dělají čas od času testy spotřeby nových aut. Testuje se sice na poměrně krátké vzdálenosti kolem 50 km, ale tankují vždy u stejné stanice, u stejného stojanu a jezdí vždy dva okruhy. Jeden klidným tempem a druhý svižněji, s ostrými rozjezdy, zapnutou klimatizací apod. Je zajímavé sledovat, jaké jsou u různých aut s různými motory rozdíly mezi jednotlivými okruhy, ale hlavně rozdíly mezi skutečnou spotřebou a tím, co ukazují palubní počítače. Odchylka půl litru patří k těm menším, u některých značek je úplně normální, že je BC optimista o víc jak litr Jen hrstka aut ukazovala odchylku do ±0,2 l/100 km. Všechny testy jsou tam dohledatelné v archivu.
Jeytee -- ten chip neřeš, tvůj rozdíl mezi skutečností a BC je úplně normální a odpovídá provozu. Zrovna tak hodnota spotřeby, Praha je Praha.
Jeytee -- ten chip neřeš, tvůj rozdíl mezi skutečností a BC je úplně normální a odpovídá provozu. Zrovna tak hodnota spotřeby, Praha je Praha.
Zkus v servise zkontrolovat čidla otáček-jsou dost zásadní.
Rover 75 CDTi r.v. 2005
No nic v zlom,ale co maju cidla otacok spolocne so spotrebou?
-
- Kontaktovat uživatele:
Čidla otáček? Myslíš jako senzor kliky a senzor vačky?
Podle mě, informace o otáčkách motoru se odvozují z hodnot senzoru vačky(Crankshaft position sensor) při startu se to synchronizuje taky s informacemi o poloze prvního pístu, které dodává se senzor kliky(camshaft position sensor) a podle těchto informací se řídí vstřikování.
Ale podle mě, pokud jsou potíže s těmito senzory, bývá to poznat na chodu motoru nebo startování.
Co se týče spotřeby, bývá to často zapříčiněno spíš špatným stavem vstřikovací soustavy.
Každopádně Jeytee rozhodně žádnej problém se spotřebou nemá.
Podle mě, informace o otáčkách motoru se odvozují z hodnot senzoru vačky(Crankshaft position sensor) při startu se to synchronizuje taky s informacemi o poloze prvního pístu, které dodává se senzor kliky(camshaft position sensor) a podle těchto informací se řídí vstřikování.
Ale podle mě, pokud jsou potíže s těmito senzory, bývá to poznat na chodu motoru nebo startování.
Co se týče spotřeby, bývá to často zapříčiněno spíš špatným stavem vstřikovací soustavy.
Každopádně Jeytee rozhodně žádnej problém se spotřebou nemá.
ja som reagoval na prispevok cvrka,ze ma skusit skontrolovat snimac otacok...
-
- Kontaktovat uživatele:
jojo, já reagoval víceméně taky na cvrka, protože jsem nepochopil přesně o kterých čidlech cvrko mluví, tak jsem to rozepsal abysme se dobrali nějakýmu závěru.
Právě myslím ty dvě-na klice a na vačce,měl jsem Vectru a po výměně těchto čidel klesla spotřeba o 2 litry,pravda je,že pak byla udělána diagnostika a ta spíš byla zásadní vliv na tuto věc.
Rover 75 CDTi r.v. 2005
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, už si rozumíme.