Trippling/trojblik - Rover 75/MG ZT - vývoj
Re: Trippling/trojblik pro Rover 75
Fajn že máš podobný názor na LED denní humusy
Zklamu tě, ale ona ta škatula je docela dost chytrá (krom trojbliku ) a denní svícení se dá přes diagnostiku zapnout.
Možná je to jen o tom, že se všici bojí si nechat hrabat do elektriky
Napíšu Cvrkovi SZ, jestli by za tebou nezajel.... tuším že je z Ostravy.
Zklamu tě, ale ona ta škatula je docela dost chytrá (krom trojbliku ) a denní svícení se dá přes diagnostiku zapnout.
Možná je to jen o tom, že se všici bojí si nechat hrabat do elektriky
Napíšu Cvrkovi SZ, jestli by za tebou nezajel.... tuším že je z Ostravy.
OK, zatím se ozval AnderN, ale momentálně taky nezvládá se stavit.
Popsal mi i jak funguje denní svícení na roverech, no osobně bych se s takovou funkcí nesmířil.
Projevil přání , myšlenku, zda by se nemohli rozsvěcet parkovačky po odemknutí auta, šlo by to. Ale zase to chce ověřit, jestli si jednotka nechá toto líbit, ještě nevím, co všechno umí, co je ochotna zkousnout
Popsal mi i jak funguje denní svícení na roverech, no osobně bych se s takovou funkcí nesmířil.
Projevil přání , myšlenku, zda by se nemohli rozsvěcet parkovačky po odemknutí auta, šlo by to. Ale zase to chce ověřit, jestli si jednotka nechá toto líbit, ještě nevím, co všechno umí, co je ochotna zkousnout
Opel Zafira 2,2DTi Elegance 2005, diagnostika OP-COM
Alzafire vidím, že se dílo daří a o trojblik mám zájem, takže se mnou určitě počítej.
Předem díky.
Bylo by super kdyby to měl někdo na posledním srazu na který bych se rád dostal.
Předem díky.
Bylo by super kdyby to měl někdo na posledním srazu na který bych se rád dostal.
Jojo, na stole to chodí, potřebuju to testovací vozidlo, vyzkoušet zkušební vzorek, nafotit postup montáže , abych vyrobil návod co kam zapojit.
No a pak už rozjet výrobu
No a pak už rozjet výrobu
škoda, že to mám cca 300 km /trochu z ruky/, jinak bych byl klidně pokusným králíkem a prvním majitelem trojbliku na R 75
Pánové, co pak je s triplingem??? Nějak to tady usnulo a já bych ho tak chtěl.
Bohužel není čas a síla
Zdarec, při Vánočním úklidu (tímto přeju vám všem hezké svátky) jsem našel pod vrstvou prachu jakýsi testovací modul , ře by na trippling...že by na Rovery?
Já nemarnil čas a zatím se pustil do výroby emulátorů EGR ventilů. Takže na svém oplíkovi už EGR nemám a sání si užívá čistý vzduch bez těch příměsí sra..
Já nemarnil čas a zatím se pustil do výroby emulátorů EGR ventilů. Takže na svém oplíkovi už EGR nemám a sání si užívá čistý vzduch bez těch příměsí sra..
Ahoj Alzafire... I Tobe klidne svatky
Zrovna jsem pred chvilkou na toto myslel.... Neni to od nas zrovna dvakrat pekne, ze jsme se odmlceli co se tyka spoluprace, tak se omlouvam a prosim o shovivavost. Ja i AnderN ted mame trosku jine starosti, ale na jare by jsme to konecne dotahli do finale Rozhodne o to urcite stojime.
EGR ventil tu sem tam nekdo resi, ale rekl bych, ze na to nejak extra nase motory netrpi. Navic to jsou starsi koncepce motoru, tak to neni zas takovy problem jen zaslepit a jede se dal.
Zrovna jsem pred chvilkou na toto myslel.... Neni to od nas zrovna dvakrat pekne, ze jsme se odmlceli co se tyka spoluprace, tak se omlouvam a prosim o shovivavost. Ja i AnderN ted mame trosku jine starosti, ale na jare by jsme to konecne dotahli do finale Rozhodne o to urcite stojime.
EGR ventil tu sem tam nekdo resi, ale rekl bych, ze na to nejak extra nase motory netrpi. Navic to jsou starsi koncepce motoru, tak to neni zas takovy problem jen zaslepit a jede se dal.
OK, nic se neděje. Však jak budete chtít, ozvěte se, já to zatím nechám ležet na stejném místě
S EGRy jsem začal jako s výzvou, proč nasávat sajrajt? Hlavně u nafťáků, on se dá intercooler kvůli ochlazení vzduchu a lepšímu plnění do válců, pak se do toho přimíchá teplá "složka" z EGRu....to mi jde proti srsti
No v podtstatě mám zmáknuté 2 typy motorů v naftě, pomalu se chystám na benzíňáky. Ekoteror je třeba zrušit
S EGRy jsem začal jako s výzvou, proč nasávat sajrajt? Hlavně u nafťáků, on se dá intercooler kvůli ochlazení vzduchu a lepšímu plnění do válců, pak se do toho přimíchá teplá "složka" z EGRu....to mi jde proti srsti
No v podtstatě mám zmáknuté 2 typy motorů v naftě, pomalu se chystám na benzíňáky. Ekoteror je třeba zrušit
Zdravím.
U přeplňovaného K motoru u 75/ZT žádný EGR ventil není.
P.S.: No a jinak ten trojblik bych bral, ale z principu originality a ze zvyku to nepotřebuju...nicméně držím palce, ať se to dořeší a zájemci ať se jen pohrnou
U přeplňovaného K motoru u 75/ZT žádný EGR ventil není.
P.S.: No a jinak ten trojblik bych bral, ale z principu originality a ze zvyku to nepotřebuju...nicméně držím palce, ať se to dořeší a zájemci ať se jen pohrnou
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Já koukal do schemat R75, tam je solenoid EGR N109. Ale jak jsem psal, Rovery neznám, že jsem se pustil do programování EGR emulátorů, to jen pro zajímavost.
Takže až někdo budete mít chuť, ozvětě se, můžeme to vyzkoušet.
Kdyžtak mě aktivujte v SZ, to mi dojde na email, tady přece jen tak často nebývám.
Takže až někdo budete mít chuť, ozvětě se, můžeme to vyzkoušet.
Kdyžtak mě aktivujte v SZ, to mi dojde na email, tady přece jen tak často nebývám.
Alzafire, vše nej... nej... do Nového roku a na tripling vydržím čekat. Jak jsem již jednou psal jsem z Tábora a to je poněkud z ruky.
Věřím, že se tripling dotáhne do úspěšného konce.
Věřím, že se tripling dotáhne do úspěšného konce.
-
Re: Trippling / trojblik
Tak v Anglii už to někdo vyřešil. Je to za menší obnos k dispozici.
http://www.the75andztclub.co.uk/forum/s ... light=mods
http://www.the75andztclub.co.uk/forum/s ... light=mods
Nechci být za permanentního prudiče, ale protože jsem studoval elektro školu, tak bych se já osobně za takové řešení styděl, ačkoli nemůžu popřít, že je to opravdu typické "british very easy and cheap solution". Má ale dost potenciálních nedostatků. Např. to, že časování na tři bliky má řešené pouze podle rychlosti vybíjení kondenzátoru přes relé, což bude znamenat, že za různých teplot a poklesu palubního napětí se může stávat, že mu to bude počet bliků měnit. Další problém je to, že mu nepůjde bliknout jednou, což by mě osobně vadilo, protože u trojbliku takovou výhodu využívám (namáčknu páčku o něco déle).
Týpek tam nedal schéma, nebo jsem ho nikde neviděl.
Jako je to každého věc, ale já bych si do auta takový "bastl" nedal a raději si počkám na naše high-tech řešení
Týpek tam nedal schéma, nebo jsem ho nikde neviděl.
Jako je to každého věc, ale já bych si do auta takový "bastl" nedal a raději si počkám na naše high-tech řešení