R 75 tourer
Re: R 75 tourer
To budeš muset do Zábřehu.Máš tam dokonce dva servisy.Není nad možnost výběru.
-
- Kontaktovat uživatele:
dik za tip, taky jsem o tom uvažoval ale pak jsem našel opravnu přímo v šumperku.
http://www.infosumperk.cz/dr-cs/autoser ... s-r-o.html
Ráno tam zavolám a zkusím domluvit termín. Ale jestli to bude stát přes pět litrů tak mě máma(=manželka) vyžene vidlema z bytu. Podal jsem jí to jako že to je nutnost kvuli tomu aby v zimě s malou v autě nezmrzaly. Což je vlastně snad pravda.
http://www.infosumperk.cz/dr-cs/autoser ... s-r-o.html
Ráno tam zavolám a zkusím domluvit termín. Ale jestli to bude stát přes pět litrů tak mě máma(=manželka) vyžene vidlema z bytu. Podal jsem jí to jako že to je nutnost kvuli tomu aby v zimě s malou v autě nezmrzaly. Což je vlastně snad pravda.
Jo jo, to jsmedonutil píše:Hoši vy jste úplní inženýři.To webasto když nastartuješ ,do dvou minut je slyšet jako hrom u levýho předního blatníku,ale musí být míň než 5 stupňů.A taky když to máš v garáži,kde je tepleji,tak to trvá než zapne dýl,protože to dostane impuls,až je v tom prostoru zase míň než 5 stupňů.A když nejde,je dobré zkontrolovat pojistku,v motorovém prostoru blízko toho topení je skříňka,kde je asi pět pojistek,nebo níň,nebo víc,teď přesně nevím a může být prasklá.Sám jsem tak jednu zimu jezdil s obavou co s tím je,až jsem zajel do servisu webasto a pojistka.Od té doby zatím klape.O té váze vzduchu jsem psal jinde,koupil jsem na polském Allegru za šestnáct stovek a spokojenost.Táhne od 14 set.

Stanik ROVER 75 CDT (do 02 2010), JAGUAR S-TYPE 4.0 V8 (od 02 2010 do 06 2013), BMW E91 (od 05 2013)
Dobrá,zkusím se rozpomět,ale až k večeru,auto mám nyní mimi domov a z hlavy taky nevím,případně to vyfotím a pošlu na meil,sem fotku neumím dát.
-
- Kontaktovat uživatele:
jde hlavně o to jestli jde o tenhle pojistkovej box, nebo nějakej jinej.

Jo,je to von,na levým blatníku jak jsem psal.Mám jich v první řadě pět,ve druhé taky,ale myslím tři chybí,asi nejsou potřeba.Která to ale byla nevím,chce je prohlédnout všechny.Ale psal jsi,že je máš v pořádku,tak to bude asi něco jiného,chce to odborníky.
-
- Kontaktovat uživatele:
jojo některý pojistky jsou jen pro benzinový motory(maj stejnej fuse box pro benzin i diesel), já jsem objednenanej na pondělí s webastem do servisu.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak servis tragedie, borec toho věděl o webastech trošku víc než já a trošku míň se bál než já(bodejť by se bál když auto není jeho). Webasto nefunguje, test ukostřením na pin 3 bez odezvy, když natvrdo připojím naftový čerpadlo tak cvaká(takže snad dává), vzduchovej ventilátor natvrdo taky nasává a vodní čerpadlo víří vodu v hadičkách. Zkušeli jsme proměřit svíčku a ta měla jinej odpor než těch 0,36 Ohm nebo kolik to mělo bejt, možná je to důvod. Možná je taky v !&@#! něco na te DPSce co to řídí, každopádně se celý Webasto za normálních okolností tváří jako mrtvola a já jsem o 4 kila lehčí. 

Jo Měl jsem stejný problém, no já jsem si ty šrouby otiskl do vosku, vlastně opačně nacpal jsem tam svíčku. asi desátý pokus vyšel a pak jsem to změřil , na soustruhu z materriálu 12060 průměr 15,8 a 14 drážek 1 mm a Hluboko 1.5 mm. Pak jsem to zahřál autogenem do červena a vložil třikrát krátce do oleje. Funguje to. Tak do svíčky strč hřebík, aby ze šroubu vylezla celá , a pak hybaj za soustružníkem.Tommi_82 píše:Já ty šrouby beru jako obrovskou výhodu a rád bych aby tam zůstaly ovšem chtělo by to aspoň nějakej ten univerzální klíč..
Roverix
- Welinka
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj všem, tak i bufík v mém Toureru se se mnou před cca měsícem rozloučil
...jakmile klesla teplota pod 5stupňů, začal kouřit..zprvu mně to vyděsilo, ale vše vypadalo tak že potřebuje pouze vyčistit. Nicméně, našla jsem u nás v Liberci útulnou dílnu s originální diagnostikou Webasto. Pečlivý mechanik připojil bufík,ten začal hlásit chybu "chyba zapalování plamene".Tzn buď je hin zapalovací svíčka, oprava cca 4tis (mechanik mluvil o horším dostání,nicméně sehnat by ji dokázal=nenabízel zrovna celou komoru,jen proto že se to tak dělává všude
( anebo celá komora (oprava 6tis). Pobavili jsme se o dalších možnostech..když se bude řešit tento problém,nejspíš bych si nechala zároveň instalovat kit na sepnutí Webasta na dálkové ovládání( první možností pouze sepnutí a ohřev motoru,raději bych ale ohřev i kabiny el.připojením na klimatizaci,což vychází na cca 12tis).Za připojení na diagnostiku a cca půl hodinky práce chtěl pán 200,-Kč., odpojil bufík přerušením drátku,to aby bufík neběhal naprázdno..varoval před odpojováním konektoru!! nateče do něho voda a odejde řídící jednotka Webasta! Poradila jsem se samozřejmě také s Angličanem, svíčku ale i kit je schopen zajistit...jakmile budu vědět víc, podělím se 

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info, ani jsem nevěděl že webasto má něco jako diagnostiku, příště to budu v servise vyžadovat, abych zase nenerazil na kutila Tima se zkoušečkou jako včera.
Tak to je teda palba 12 000,- za natazeni par dratu pojistek a rele. Jeste ze jsem to zvladl sam. Chyba plamene bude svicka ale pro kontrolu by ji mel promerit.
Jejda tak ted jsem se asi utal. Pokud jde o dalkove ovladani jako ovladani dalkovym ovladacem tak to je drahe jak cert. Jsem myslel pouze ovladani casove. 

- Welinka
- Kontaktovat uživatele:
Juju, musíš do origo servisu Webasto , rozdíly jsou ještě v servisech nákladních a osobních aut. Adresy jsou tu: http://www.webasto.cz/servisy/cz/servisy.html já byla v servisu zvaném Elemo, u pana Moce v Liberci. Přístup perfektníTommi_82 píše:Díky za info, ani jsem nevěděl že webasto má něco jako diagnostiku, příště to budu v servise vyžadovat, abych zase nenerazil na kutila Tima se zkoušečkou jako včera.

Thomsone ještě je rozdíl v tom na jakou dálku si zvolíš ovládání, obyčejné, tj na asi 10m vychází kolem 7tis a to dražší je ovládání z cca 1km.Thomson píše:Jejda tak ted jsem se asi utal. Pokud jde o dalkove ovladani jako ovladani dalkovym ovladacem tak to je drahe jak cert. Jsem myslel pouze ovladani casove.
Kazdopadne je to seper a me by se libilo i to dalkove ale kvuli cene si vystacim s hodinama. Topim 2x denne jak jedu do prace a z prace. Hlavne kvuli tomu abych setril motor a netocil ho studeny.