jen pět válců
jen pět válců
Vážení kolegové, na mém Roveru 75 V6 2,5 r.v. 2000 mi přestal jít jeden válec. Najeto mám kolem 270 000 km. Jsem domluvený se servisem, že změří tlaky ve válcích a pak se uvidí. Nemáte někdo potuchu, zda se na tomto motoru projevuje nějaká typická závada, která by mohla k chodu jen na pět válců vést? Chtěl bych servisu případně usnadnit hledání příčiny. Zde na fóru jsem nic nenašel, snad jsem nehledal špatně. Díky všem. Pavel
Re: jen pět válců
No, nechci být rejpavý... ale proč spekulovat, když to stačí připojit na diagnostiku a hned víš přesně kde je problém. Ona rozhodně něco řekne a buď to bude zapalování, nebo podávání paliva a nebo ztráta tlaku ohlášená jako misfire. A to ověříš tím změřením tlaků 

Ahoj Trundo, díky, asi na to dojde. Musím ale jinam, než ke známému, ke kterému jezdím, on diagnostiku na Rover 75 prý nemá. zatím jsem to s ním řešil jen telefonicky, dnes za ním zajedu a uvidím, co dál.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mám za to, že tyhle věci jsou vidět i na diagnostice univerzální. Však pokud má aspoň něco, tak ať to zkusí napíchnout a uvidíš.
Ano, tohle jde vyčíst i univerzální OBD2 diagnostikou.
Mimochodem, že ti to jede na pět válců... to ti tedy i svítí kontrolka motoru?
Mimochodem, že ti to jede na pět válců... to ti tedy i svítí kontrolka motoru?
Ne, kontrolka nesvítí, ale zvuk motoru je zvláštní, jako by šla při nízkých otáčkách komprese do výfuku. Nad cca 2500 to mizí. kromě toho špatně startuje, bez plynu zhasne. Odvezl jsem auto do servisu, abych se domluvil na přistavení auta a při cestě zpět domů zůstalo zaparkované asi 200 m od servisu. Už jsem nedokázal bez spousty plynu vůbec udržet motor v chodu. V servisu se k práci dostanou v pondělí, zítra je tam dovolená. Dám potom vědět, co je nového.