problémy s řazením rover 75 96kw
problémy s řazením rover 75 96kw
Ahoj , prosím o radu.Několik dní zpátky začalo zlobit řazení . Mám manuál , naftu. Zdá se mi,že spojka zabírá příliš nízko.
Nejvíce při řazazení 3 a 4. Stalo se to asi 4krát během několika dní. Neutrál jde zařadit bez problémů a pak nejde zařadit rychlost. Přes zuby to nejde. Díky za rady .Tomáš
Nejvíce při řazazení 3 a 4. Stalo se to asi 4krát během několika dní. Neutrál jde zařadit bez problémů a pak nejde zařadit rychlost. Přes zuby to nejde. Díky za rady .Tomáš
Re: problémy s řazením rover 75 96kw
Ahoj.
Musíš sundat ten kryt nad nohama řidiče a na pedálu spojky je spojkový válec. Prohlédni to, jestli to někde neteče a není od brzdovky. Pak mrkni i na převodovku, jestli není od brzdovky ona. Jestli najdeš někde únik, je špatný pomocný, nebo hlavní spojkový válec. Pokud bude sucho, tak do té nádobky nad pedálem dolej trochu brzdovky (DOT je na víčku, ale myslím, že tam je DOT3) a odvzdušni to. Odvzdušňovák je na trubičce vedoucí z díry mezi motorem a převodovkou.
Jo a když budeš dolívat brzdovku, musíš z té nádobky nejdříve vytáhnout takovou černou gumu. Jinak tam budeš nalívat zbytečně.
Přeji pevné nervy. Budeš je asi potřebovat.
Musíš sundat ten kryt nad nohama řidiče a na pedálu spojky je spojkový válec. Prohlédni to, jestli to někde neteče a není od brzdovky. Pak mrkni i na převodovku, jestli není od brzdovky ona. Jestli najdeš někde únik, je špatný pomocný, nebo hlavní spojkový válec. Pokud bude sucho, tak do té nádobky nad pedálem dolej trochu brzdovky (DOT je na víčku, ale myslím, že tam je DOT3) a odvzdušni to. Odvzdušňovák je na trubičce vedoucí z díry mezi motorem a převodovkou.
Jo a když budeš dolívat brzdovku, musíš z té nádobky nejdříve vytáhnout takovou černou gumu. Jinak tam budeš nalívat zbytečně.
Přeji pevné nervy. Budeš je asi potřebovat.
Rover 416 . Rover 75 2.0 CDT
Nesměj se mi ..... viewtopic.php?f=14&t=8544&start=570#p144438
Aha. To jsem vůbec netušil. Já to totiž v zimě taky lil do té černé potvory a vztekal se proč to nic nedělá. Ale nakonec šla celá brzdovka ven. Prý vic než 4% vody uz je hodně.
Rover 416 . Rover 75 2.0 CDT
Tak to je super slyšet, že člověk není za blbečka sám
Jinak ano, patří tam DOT3.
Jinak ano, patří tam DOT3.
Jo a bacha na to.... DOT3 je pěkná žíravina. Nesmí to přijít do kontaktu s lakem! ..... vlastní zkušenost
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to můžu taky potvrdit ... a DOT4 na tom není o moc líp
Děkuju všem za pomoc , zkusím:-)
Tom
Tom
A nezlobí spíš táhla řazení? Já teď řeším něco podobného. Stačí vyndat baterku a kaslík, pak je tam vidět s dobrým přístupem.
R75 cdt
ano tak to bych tipoval na ta táhla,brzdovkou to není.Co tam může být za problém? Díky Tom
Ty táhla jsou nasazený na takovém kulovém čepu. No a když se vydrolí guma, která to táhlo vlastně drží na tom čepu, jde špatně řadit a pak se jednou stane(nejlépe někde na rušné křižovatce), že se nerozjedeš, protože nezařadíš. Tak se na to podivej. Oprava třeba rychlopáskou zabere tak 15minut. To vydrží nějakej čas. Pak se to rozbije znova, poněvadž páska praskne. Takže buď slepit, nebo svařit napořád. Lepidlo ale vydrží taky jen chvilku. Je to celkem namáhaný spoj a je tam dost horko.
R75 cdt
díky moc za odpoved, dá se to vyměnit celý? sežene se to vůbec? díky Tom
-
- Kontaktovat uživatele:
V první řadě se podívej jestli je to opravdu vysypaný, ať to není slepá ulička... Jinak zkusit kluky co tyhle auta opravujou: Zakar, Mirda, Lenham3...
http://roverclub.cz/bb3/viewtopic.php?f=24&t=8425
http://roverclub.cz/bb3/viewtopic.php?f=24&t=8425
Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
Trundovic Ex MG ZT-T 190 Trophy Blue
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
no koukal jsem na to a přiznám se ani jsem to nenašel podle té fotky, jsem asi slepej, každopádně nejhůř se řadí se 4-3 a ze 3-2.
díky za rady Tom
díky za rady Tom
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to schovaný někde pod tím čerpadlem co je na levý straně baterky, nevím jak u nafťáka se k tomu líp dostat, možná sundej kryt z motoru i se vzduchovým filtrem.
Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND